folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder İnsan Vücudunun 3 Boyutlu Sanal Modeli

İnsan Vücudunun 3 Boyutlu Sanal Modeli

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alonely
    alonely's avatar
    Erkek
    IBM, doktorların hastalarıyla ilgili her türlü tıbbi veriye, 3 boyutlu sanal insan vücudu modeli (avatar) üzerinden ulaşabilmelerini sağlayan özel bir prototip yazılım geliştirdi.

IBM’in Zürih’teki Araştırma Laboratuvarı’nda geliştirilen ASME (Anatomik ve Sembolik İşaretleme Sistemi) adlı yazılım sayesinde, doktorlar avatar üzerinde istedikleri noktaya tıklayarak, hastanın belirlenen bölgesindeki bütün tıbbi verilere erişebiliyor. ASME, ileri 3 boyutlu modelleme teknikleriyle doktorlara daha hızlı ve kesin teşhis koyma konusunda yardımcı oluyor.

IBM’in “insan vücudu için hazırlanmış Google Earth” olarak tanımladığı ASME, doktorlara hastanın laboratuvar test sonuçları, röntgen filmleri, EKG, MRI raporları gibi yazılı ve görsel tıbbi verilerine tek bir tıklamayla ulaşılabilmesini sağlıyor. Yazılım, grafik ve yazılı bilgiler arasında bağlantı kurmak için 300.000 tıbbi terimi içeren SNOMED (Sistemli Tıbbi Terminoloji Standardı) sisteminden yararlanıyor. ASME sayesinde birbirinden tamamen farklı yapıdaki teşhis ve hastalık raporlarına tek bir veritabanından eşzamanlı ulaşılabiliyor.

NE MUTLU TURKUM DIYENE
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    birdubleraki
    birdubleraki's avatar
    Dişi

Haber Ekle den eklesene bunları.

ne kadar bilimsel dökümanlar olmuş ayrıca

Tahribat Forum
    Odev / Bilimsel Döküman
    DreamScene masaüstünü coşturuyor

Tahribat Forum
    Odev / Bilimsel Döküman
    Google Avrupa"ya ağırlık veriyor

Tahribat Forum
    Odev / Bilimsel Döküman
    İnsan vücudunun 3 boyutlu sanal modeli

Sana ben hayaller düşler büyüttüm Sana ben gözümde yaşlar büyüttüm Sana ben hummalı aşklar büyüttüm Söyleyemedim ((((hepsenolacaksın))))
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek

burda çok konu açana rep yada rütbe verilmiyo hacım

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
Toplam Hit: 2007 Toplam Mesaj: 3