Insanlarin En Tuhaf Takintilari

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    e2
    e2's avatar
    Erkek

1) ‘Cartacoethes’ (Harita takıntısı)
    İnsanların baktıkları her yerde harita görme takıntısı olarak açıklanır. Hatta bu takıntı bazen sınırları aşıp , yiyeceklerin bile harita şeklinde görmelerine neden olabiliyor.

En tuhaf takıntılar
    2) Gamomani ( Evlilik takıntısı)
    Hiç aynı anda birkaç kişiye evlilk teklifi yapan biriyle karşılaştınız mı? Gamomani takıntısı olan kişiler aynı anda birden fazla kişiye evlilk teklifinde bulunuyor. Psikolojik bir rahatsızlık olarak görülen bu takıntı, istem dışı gelişiyor.

3) Onomatomani ( Kelime tekrar etme takıntısı)
    Bu, kişinin çeşitli kelimelere karşı olan takıntısıdır ve beyninde aynı kelimeyi defalarca tekrarlamasına neden olur. Bu nedenle kişi konuşurken de aynı kelimeye saplanır kalır. 

En tuhaf takıntılar
    4) Klinomani (Yataktan çıkmama takıntısı) Kış soğuğunda yatakta biraz daha fazla kalma isteğiniz hiç de garip değildir. Fakat bu uyku takıntısı kimi zaman sizleri karlı ve yağmurlu günler boyunca yatakta tutmaya neden olabilir. Bu nedenle psikolojik olarak da kişiyi depresyona sürükleyebilir.

5) Demonomania (Kötü ruhların bedeni istila etmesi düşüncesi)
    Kişilerin, bu tür insanların varlığından haberdar olması, kendilerinin de kötü ruhlar tarafından istila edildiklerini düşündürtebilir. Bu konuyu işleyen çok fazla film izlemek böyle bir saplantı yaratabilir. 

6) Enosimania (Günahkar olduğuna inanma takıntısı)
    İnsana sürekli günah işlediğini düşündürten bu saplantı, zamanla nefes darlığı , terleme, kalpte ritim bozukluluğu gibi sağlık bozukluklarına da neden olabilir.

7) Trikotilomani (Saç çekme takıntısı)
    Bu saplantı aslında kişide kontrol bozukluğu nedeniyle oluşan bir hastalıktır. Kişinin vücudundaki kılları ve tüyleri devamlı kopararak kendine zarar vermesine neden olur. 

8) Ablutomani (Yıkanma takıntısı)
    Hiç, devamlı ellerini yıkayan insanları farkettiniz mi? Elbete ki tuvaletten çıktıktan hemen sonra elleri yıkamakta hiç bir sakınca yok, fakat ya kişi herhangi bir nesneyi tuttuktan sonra bile ellerini yıkamak istiyorsa? Bu saplantının, kişinin geçirdiği rusal bunalımdan sonra ortaya çıkması ise olağandır. 

9) Abuloma ( Kararsızlık takıntısı)
    Elbette ki hepimiz çeşitli kararları alırken zorlanırız. Peki ya en ufak kararı alırken bile ikilemdeysek? İşte o zaman bu bir rahatsızlıktır. Takıntı haline geldiyse de işler iyice sarpa sarabilir! 

En tuhaf takıntılar
    10) Doromani (Hediye takıntısı)
    Hepimiz hediye almayı severiz, ne de olsa hediyeyi verdiğimiz insanı mutlu ediyoruz. Fakat bu güzel alışkanlık bile bazen takıntıya dönüşüp, hayatımız mahvediyor olabilir. Bu takıntıya sahip kişiler vaktinin çoğunu hediye arayarak geçirir.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HAYVANYASAR
    HAYVANYASAR's avatar
    Erkek

Anneannemde de sayılara bir takıntı var. Sayılarla ilgili şeylere bayılıyor. Evine her gittiğimizde tartı getirip hepimizi tartıyor, boyumuzu soruyor, doğum tarihlerimiz arasında kaç yıl kaç ay kaç gün var oturduğu yerden onu hesaplıyor, loto oynamadıysa bile sayısal geceyi gördü mü izliyor, en sevdiği yarışma programı "Var Mısın Yok Musun", küçükken de bana durmadan çarpım tablosundan sorular sorardı.

Artık onun genleri yüzünden mi bilmiyorum annem de çıktığı merdivenleri, duvardaki fayansları, yerdeki karoları falan sayıyor.

Bende de düzenleme takıntısı var, bir şeyleri düzene sokmayı çok seviyorum, bir bütün içindeki her parçayı kontrol etmeyi falan çok seviyorum, bir CD dükkanına gittiysem ve film alacaksam, tüm CDlere bakmadan film alamam mesela. Veya müzik arşivimde istemediğim şarkılar mı var bir sürü, binbir şarkı içinde üşenmem ayıklarım onları.

Teyzemin kızında da yıkanma takıntısı var, birisi yıkandı mı o da kendini yıkanmak zorunda hissediyor.

Hep anneannemin genlerinden a.q :D

Blogum; http://hayvanyasar.blogspot.com/
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KarasuZanu
    KarasuZanu's avatar
    Erkek

Boşta duramama takıntım var bir kazmaya sap olmam lazım oldum, şimdide kazmadaki metal alışımındaki bozuklukların başıma ne iş açacağını düşünüp kendimi dürttüyorum durduk yere. paranoya ago mi ne ondan anasını satimm..

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gkhn
    gkhn's avatar
    Erkek
    Gördüğü herşeyi- otu boku- sayma hastalığına ne denir yada böyle bir hastalık varmıdr acaba?

I am free of all prejudice. I hate everyone equally
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lordvader89
    lordvader89's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Duyduğum her kelimeyi hecelere ayırıyorum ve her heceye bir numara veriyorum sonra sayıyorum ve "5" çıkmasını istiyorum "5" çıkmazsa 5'e tamamlamaya çalışıyorum yada tek sayı olmasına çalışıyorum falan.

bide

Kaldırım taşlarının kenarlarına basmayı sevmiyorum.

bide

çıktığım her yerin merdivenlerindeki basamak sayısı aklımda.10'larca yer var girip çıktığım ve hepsinin merdivenlerinin sayısı aklımda ve her defasında tekrar sayıyorum.

birde

bakkala vs. girdiğimde kutu şeklinde sakızları düzenliyorum.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mustione
    mustione's avatar
    Erkek
    tırnak yeme takıntısı var bende malesef.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DestinatioN
    DestinatioN's avatar
    Erkek
    araç palakalarındaki son rakamların 9 a bölünüp bölünmediğini kontrol ediyorum

destination@tahribat.com
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

konunun geyik bölümüne açıldığını sanmıyorum, muhtemelen biri taşıdı.

konuyu geyik bölümüne taşıyan kişiyi kınıyorum.

gayet ciddi bir konudur, ancak sunum şekli de biraz yanlış olmuş, sanki haber gibi. 

________ inspired by love and guided by knowledge _______
Toplam Hit: 1262 Toplam Mesaj: 8