folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder İnsanların İnternette Bilgilerini Paylaşmaları Hakkında Ne Düşünüyorsunuz ?

İnsanların İnternette Bilgilerini Paylaşmaları Hakkında Ne Düşünüyorsunuz ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angelofhope
    angelofhope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Merhaba müritler.

Demin yeni telefon almamın gazıyla instagram ve instamessage kurdum telefonuma.

instamessage ne derseniz, instagram profilinizi alıp, profiliniz üzerinden chat yapmanıza olanak sağlayan bir yazılım. programın ilginç yanı ise o anki konumunuzu alıp sizin konumunuza yakın insanları çıkartması ve bu konumu kilometre birimiyle göstermesi.

kısaca hatun avına çıkmak için cebinizdeki ideal programlardan biri.

örnek burada

gördüğünüz gibi arkadaşlar fotoğraflarını paylaşmışlar, profillerine girince bir çok bilgilerini zaten gönül rahatlığıyla paylaştıklarını görüyoruz. semtleri de yazıyor profillerine girince.

ve bu adamlar ve kızlar benim mahhallemde oturuyorlar. gördüğünüz gibi 50 metre yakınımda olan var.

Bu en ufak örneklerden biriydi.

Mesela 90 lı yıllarda insanlar isimlerini paylaşmaya korkarken günümüzde feyste oturdukları mahalleye, işyerine, okuluna kadar paylaşanlar var.

Sizce bu kadar bilgi başka insanlar açısından tehlikeli değil mi ?

Sizin düşünceniz ve mahremiyetinize verdiğiniz önem ne bu konuda ?

Konu biraz paranoyakça evet ama son olarak Person of Interestten bir kesit ile göndermemizi yapalım.

http://www.youtube.com/watch?v=JbUow3PIG1E

Programming is our Religion, Algorithms are Our Bible & We ./make Our Own GOD
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Hocam Android kullaniyorsun tüm bilgilerin Google'a gidiyor zaten.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angelofhope
    angelofhope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Mustafa bunu yazdı

Hocam Android kullaniyorsun tüm bilgilerin Google'a gidiyor zaten.

Farkındayım hocam..

Programming is our Religion, Algorithms are Our Bible & We ./make Our Own GOD
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek

Bilgi paylaşmada bi sıkıntı yok.

Sen paylaşmasan da bişeyleri seni kumpasa düşürmek isteyen her türlü zaten düşürür.

Gerçek isim soyisminizi bi yerlere yazıp polis T.C. numaramı bilmiyor. Memlekette çok Ali vardır diye düşünmeyin isimden soyisimden dahi size ulaşılması çok kolay aslında.

İllegal boklar yemediğiniz sürece sıkıntı yok yani.

Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zndmn
    zndmn's avatar
    Erkek

hocam s.çmaya giderken bile kendini etiketleyenler var artık bence hoş değil doğruda değil kirlilik yaratıyo biraz.. medeniyette geldiğimi yerin bokunu çıkarıyoruz şu an bence.. :D ha desenki sende hiç yer bildirimi yapmadın mı yaptım ama özel olduğunu düşündüğüm bi kaç yerde sadece.. 

Zugzwang
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    endenius
    endenius's avatar
    Erkek

hastahane kayıtlarından okul bilgilerine ev telefonundan kullandığın ilaca kadar dijital ortamda her türlü bilgimiz rahatça pazarlanıyor zaten

ha elinle koymuşsun ha birileri el altından pazarlamış ne farkediyor , mahrem varda bizmi kaldırdık

nasılsa iş ticarete dökülmüş

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Altair
    Altair's avatar
    Erkek

Vakti zamanında çok uyardım ben insanları hocam ama nafile anlamak istemiyorlar özellikle bayanlar. Nedir bu aranma çabası anlamaıyorum ben kısmetin neyse denk gelirsin zaten. Şu zamana kadar hiç böyle bir profil oluşturayımda bişiler olsun tribine girmedim. Tek fotoğrafımda whatsappte vardır şu zamana kadar birde resmi siteler okul vs.

connected2.me sitesini bilmeyeniniz yoktur, girin orada aynı urlyi twitter,facebook gibi sosyal ağlara yapıştırın şahsın direk bütün profilleri çıkıyor. Bazıları zaten kendileride veriyor ama. Bu yöntemle çok bayan arkadaşı şaşırttım hatta bazıları beni medyum bile sanmaya başladı değişik falbakma tarzı hikayelerle etkilediklerim oldu. O derece insanlar nereye ne yazdıklarını unutur olmuşlar.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek

Çok garip durumdayız ya. Şu sıralar yasaklar, sansür falan derken çok kişi zaten bu soruya maruz kalıyordur tbt'den. Bana da sordular, hangi vpn'i öneriyorsun falan diye. Niye kullanmak istiyorsun dedim adama, internette gizliliğimi korumak istiyorum dedi. Adam sadece facebook + twitter falan kullanıyor zaten. Hergün 10 tane fotoğraf yüklüyor, gittiği her yerde check-in yapıyor. Her yaptığı şeyi tweet atıyor, sonra gelmiş benden vpn tavsiyesi istiyor gizli kalacakmış internette :D

Garip varlıklarız ya.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

Ben bilgilerimi vermiyorum, yeri geliyor sosyal ilişkilerde eğer o anlık bir görüşme ise onda bile yanlış veriyorum fakat büyük baştan kaçılmıyor, facebook açtım bir sayfa yönetimi için, kişisel kullanım amaçlı değil diye ki öyle olsa da yazmam zaten bilgileri girmedim, sayfada reklam yaptım kredi kartınla kimlik bilgilerin uyuşmuyor dedi kimlik fotokopisi yolla dedi sike sike aldı yine bilgilerimi.

Toplam Hit: 908 Toplam Mesaj: 9