folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder İnsanlı Ay Yolculukları Şimdi Neden Yapılmıyor

İnsanlı Ay Yolculukları Şimdi Neden Yapılmıyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

1972 tarihli Apollo 17 Ay'a yapılan son yolculuktur. Ay'a yapılan bu yolculuklardan sonra insanlı seferlerin başka gezegenlere yapılma fikri doğmuştur; ama yolculuk zamanlarının çok uzun ve projelerin aşırı masraflı olması bu düşünceleri şimdilik bastırmıştır. Gelecekte uzay teknolojisinin ilerlemesiyle bu tür yolculuklar da mümkün olabilecektir. Apollo 17'nin yolculuğundan sonra Ay'a bir daha insanlı yolculuk yapılmaması da kamuoyundaki heyecanı söndürmüştür. - Yolculukların bir anda kesilmesi ise değişik inanışlar doğurmuştur. "Ay'da uzaylıların tesislerine mi rastlandı" ya da "uzaylılar insanlığın Ay'dan uzak durmasını mı söyledi" gibi dedikoduların ardından bunlara inanan kitleler hiç de yadsınacak boyutlarda değildir.

http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0nsanl%C4%B1_Ay_yolculuklar%C4%B1

tireden sonrasına takılmayın. wikipedia da yazdığı için bölmemek için kopyaladım.

son yolculuk 1972 deymiş aradan bu kadar zaman geçmesine rağmen niye şimdilerde aya yolculuk yapılmıyor ?

teknolojinin devasa adımlarla ilerlediğini düşünürsek 72 den bu yana, şimdi çok daha teknolojik imkanda varken niye gidilmiyor merak ediyorum. az önce apollo 13 tekrar izledim ondan esinlenerek açtım bu konuyu.

siyah beyaz tv lerden takip etmiş o dönem insanlar. şimdi youtubedan canlı izlemek bile mümkün. hd kalitesinde tv den izlemek hiçte kötü olmaz. hadi abd gitti, diğer ülkeler niye gitmiyor, ruslar, çinliler, avrupa ülkeleri...

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
Toplam Hit: 899 Toplam Mesaj: 1