İnsansız Bir Yönetim Şekli
-
Yıllardır bu millet illaki birilerinin güdümünde hegomanyasında iz sürerek onların rejimini yaşatmaya ve onlar için çalışarak mezara gittiler. Bir müdür bir koltuğa oturur ve ülkenin bölünmez bütünlüğü kendindeymiş gibi herkes beş paralık insanların kahrını çekmek zorunda kalır. Bir siyasi parti liderliği oluşur ,hiç kimse kendi partisinden liderini sorgulamaz koyun gibi dalar arkasından . Bu memleketteki koltuk masaları toplasak bir ilin bir yıllık yakacak ihtiyacını karşılar. Hayatında temmuz sıcağında nasıl saman toplanır , akşama kadar nasıl kazma vurulur bilmeyenler oturup o kişiler hakkında bir kaç dakikada karar verir ve kaderiyle oynarlar. Hayatında terli olarak su içmeyen kişiler başkalarının alın terinin üzerinden lüks yaşamanın sırlarını araştırırlar. devletin asık suratlı memurlarıda kendi egolarını tatmin etmek için bu milleti ezmekten zevk almıyorlarmı sizce ? bence nerdeyse bazıları orgazm seviyesine bile geliyor.
Bir yerde illaki bir lider bir müdürmü olması lazım? illaki birilerinin keyfiylemi hareket edecek bu millet? Ne zaman birileri bir yerlerin başına gelse ilk işi yakınlarına siyasi yandaşlarına çıkar sağlamak olmuyormu ? hepimiz görüyoruz ve yıllarcada şikayet edip duruyoruz. insanlar sağda solda boşuna yürüyüş yapmıyor. en büyük sorun adalet , herkesin peşinde olduğu şeyde rant değilmi ? başlık ülkemizdeki lideriz diyen idareciyim diye insanlara isyanımdandır. kravatı takan adam oldum sanıyor. heleki müdür denen insanlardan nefret ediyorum. bende müdürlük yaptım ama işçimle çalıştım. kravatı asla takmadım. ne kadar az iş yaparsan o kadar fazla maaş alıyorsun. eşek gibi çalışırsan asgari ücret bile fazla. eşek gibi çalışanlar , onu çalıştıranların vücudundaki tüm deliklerin tatmini için çalışmıyormu? isyan etmek fayda mı getirir zararmı nedir bilmiyorum ama bir yerlerde ciddi yanlışlıklar var ve olmayada devam ediyor.
-
Hacım uykun gelmiş :)
-
iyi noktalara değinmişsin, güzel.
-
zeitgeist hareketi bunuda inceleyebilirsin.
-
Hocam senin canını çok sıkmışlar galiba :/
-
sonunda olucak zaten o, sabredin.