folder Tahribat.com Forumları
linefolder Grafik - Animasyon - Flash - 3D Modelleme
linefolder İnstagram Galerisindeki Fotoğraf Ölçüleri

İnstagram Galerisindeki Fotoğraf Ölçüleri

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

arkdaşlar başlıkta tam ne demek isteğimi anlatamadım sanırım.

şimdi çekilen fotoğrafların profilde kare gibi değilde düzenli olarak croplu şekilde gösterilmesi var.

Oranları ne tam bilmyiorum. 16/9 mu 25/16 ı mı hoş bilsemde şöyle bir sıkıntı var fotoğraflarımın oranlarını o şekilde düzenleyip attığımda bile anasayfada kare olarak çıkıyot.

bunu düzenleyen cepte bir uygulama var. Şimdi tek tek ordan işeyip el ile birde instagrama atınca hem kalite düşüyor hemde daha ziyade pc üzerinde halletmek istiyoum.

Gramblr uygulaması belli tarih saat girildiğinde otomatik olarak post atıyor. Bende pc de düzenledikçe oraya atarak kendisi gün aşırı atsın istiyorum.

dediğim işlemleri elde yapmaya çalışınca yapmışken atayım diyorum 16 fotoğraf var şu an hepsini salalyınca millet biliyorum küfür ediyo :)

onu günde 1 2 şeklinde sıraya eklmek için photoshopta nasıl bir işlem yapmalıyım?

mesela birisi instagramın boyutuna sen baştan getirip o şekil yükleme yaparsan görüntü kaybın çok olmaz filan demişti.

bahsettiğim kare olmayan görüntü şu şekilde

https://www.instagram.com/a.sezersoycan/?hl=tr

ne demek isteğimi instagramla haşır neşir olanlar anladı sanırım

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TxT
    TxT's avatar
    Erkek

burada kendi standart oranları var bi incele istersen https://help.instagram.com/1631821640426723 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek

hocam örneğin atacağın fotoğraf 1920 x 1080 piksel ise photoshopta 1920 x 1920 bi beyaz sayfa açıp fotoğrafı üstüne ortala, o şekilde kaydet ve instagrama yükle, daha basit olmaz mı?

goo.gl/qBNZmW
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Erkek

kare olması yetiyo abi. lynxmaster ın dediği gibi fotoğrafın uzun kenarı boyutunda bir karenin içine koyarsan instagram zaten kare olduğu için dokunmaz

istersen php de ufak bir script yazabilirim sana bu işi yapan.

black implies white, self implies other, life implies death.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek
    LynXMaSTeR bunu yazdı

hocam örneğin atacağın fotoğraf 1920 x 1080 piksel ise photoshopta 1920 x 1920 bi beyaz sayfa açıp fotoğrafı üstüne ortala, o şekilde kaydet ve instagrama yükle, daha basit olmaz mı?

aynen telefonda o uygulama ile birtane yapıp pc ye attım oradan ölçülere baktım 1252 ye 1252 kare içine 16 ya 9 oranında resmi ortalayınca oluyormuş.

ben o kare içinde fotolar ortada olunca yanların beyaz olduğunu değil kırpıldığını düşünerek kendi fotolarımı hep kırparak koymama rağmen olmamasına kızmıştım:)

güzel 16 foto girdim günde 2 3 atar artık bende yenilerini çekerim biryandan:)  

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kafkavari
    kafkavari's avatar
    Erkek

Hocam fix net ebat 1080px e 1080px

Mesele, Türkiye'nin şeftali yerine, motor üretmek istemesiydi. N. Erbakan
Toplam Hit: 1274 Toplam Mesaj: 6
instagram