İnstagram Galerisindeki Fotoğraf Ölçüleri
-
arkdaşlar başlıkta tam ne demek isteğimi anlatamadım sanırım.
şimdi çekilen fotoğrafların profilde kare gibi değilde düzenli olarak croplu şekilde gösterilmesi var.
Oranları ne tam bilmyiorum. 16/9 mu 25/16 ı mı hoş bilsemde şöyle bir sıkıntı var fotoğraflarımın oranlarını o şekilde düzenleyip attığımda bile anasayfada kare olarak çıkıyot.
bunu düzenleyen cepte bir uygulama var. Şimdi tek tek ordan işeyip el ile birde instagrama atınca hem kalite düşüyor hemde daha ziyade pc üzerinde halletmek istiyoum.
Gramblr uygulaması belli tarih saat girildiğinde otomatik olarak post atıyor. Bende pc de düzenledikçe oraya atarak kendisi gün aşırı atsın istiyorum.
dediğim işlemleri elde yapmaya çalışınca yapmışken atayım diyorum 16 fotoğraf var şu an hepsini salalyınca millet biliyorum küfür ediyo :)
onu günde 1 2 şeklinde sıraya eklmek için photoshopta nasıl bir işlem yapmalıyım?
mesela birisi instagramın boyutuna sen baştan getirip o şekil yükleme yaparsan görüntü kaybın çok olmaz filan demişti.
bahsettiğim kare olmayan görüntü şu şekilde
https://www.instagram.com/a.sezersoycan/?hl=tr
ne demek isteğimi instagramla haşır neşir olanlar anladı sanırım
-
burada kendi standart oranları var bi incele istersen https://help.instagram.com/1631821640426723
-
hocam örneğin atacağın fotoğraf 1920 x 1080 piksel ise photoshopta 1920 x 1920 bi beyaz sayfa açıp fotoğrafı üstüne ortala, o şekilde kaydet ve instagrama yükle, daha basit olmaz mı?
-
kare olması yetiyo abi. lynxmaster ın dediği gibi fotoğrafın uzun kenarı boyutunda bir karenin içine koyarsan instagram zaten kare olduğu için dokunmaz
istersen php de ufak bir script yazabilirim sana bu işi yapan.
-
LynXMaSTeR bunu yazdı
hocam örneğin atacağın fotoğraf 1920 x 1080 piksel ise photoshopta 1920 x 1920 bi beyaz sayfa açıp fotoğrafı üstüne ortala, o şekilde kaydet ve instagrama yükle, daha basit olmaz mı?
aynen telefonda o uygulama ile birtane yapıp pc ye attım oradan ölçülere baktım 1252 ye 1252 kare içine 16 ya 9 oranında resmi ortalayınca oluyormuş.
ben o kare içinde fotolar ortada olunca yanların beyaz olduğunu değil kırpıldığını düşünerek kendi fotolarımı hep kırparak koymama rağmen olmamasına kızmıştım:)
güzel 16 foto girdim günde 2 3 atar artık bende yenilerini çekerim biryandan:)
-
Hocam fix net ebat 1080px e 1080px