İnstagr.Am Nasıl 1 Milyar Dolar Ediyo?
-
merhabalar.
hatırlarsınız facebook instagramı satın almıştı.benim merak ettiğim instagram nasıl 1 milyar dolar ediyo ya? resim düzenleme uygulaması değilmi? facebook 1 milyar dolara daha güzelini yazıp daha popüler yapamazmı?
uygulama ios için olduğundan hiç kullanma şansım olmadı.reklam falanmı almışlar içine nolmuş ya?
-
Facebook, Instagram'ı satın aldı kullanıyor mu? Hayır. Tamam var kullanılıyor hala ama Facebook adı altında değil.
Facebook, onun aynısına benzer bir uygulama geliştirdi. O da Facebook Camera. Buradan şunu anlıyorum: Instagram'ı kullanarak (alt yapısı vs) bu uygulamayı geliştirdiler.
https://www.facebook.com/mobile/camera
Instagram'ı geliştiren ekip bugüne kadar popülerlik konusunda en iyi seviyeye getirdi, iyi gelirleri oldu. Facebook'ta hazır bir şeyin üzerine konuyor böylelikle. Şimdi o ekip başka bir uygulama ile karşımıza çıkabilir. -
yanlış hatırlamıyosam instagramın 12 kişilik ekibi varmış(öyle okumuştum) 12 kişilik ekibe 1 milyar dolarmı verdi? 1 milyar dolara ekip fabrikası açar adam
-
lalada bunu yazdı:
-----------------------------yanlış hatırlamıyosam instagramın 12 kişilik ekibi varmış(öyle okumuştum) 12 kişilik ekibe 1 milyar dolarmı verdi? 1 milyar dolara ekip fabrikası açar adam
-----------------------------
Bu işler böyle hocam biraz. Geliştirirsin bir yere gelirsin ve talep artar, gelen en iyi teklife verirsin. -
hocam maksat hazır kitleye hitap etmek. insanlar geliri ufacık geliri olan siteleri bile forumlarda araştır kaça satın alıyolar. ee bide instagramı düşün. ben facebook almadan önce bile kullanıodum. ki bide facebook alıp reklamını yaptıktan sonra düşün.
-
instegram tırt bence yav
android için autodesk in
pixlr o matic i kullanıyorum daha çok efekt seçeneği var ve daha kullanılışlı geliyor bana
-
30 milyonu aşkın iphone kullanıcı üyesi olan bir uygulamadan bahsediyoruz.. androidle birlikte bu sayı giderek artıyor.
tabi o kadar para etmesi normal değil .. bence sadece feysbukun güç gösterisi..
-
bigwave bunu yazdı:
-----------------------------30 milyonu aşkın iphone kullanıcı üyesi olan bir uygulamadan bahsediyoruz.. androidle birlikte bu sayı giderek artıyor.
Nasıl değil yahu?
Bir sanatçının örnek: www.demetakalin.com ben bunu aldım. Daha sonra o sanatçı veya bi' fanı bana ulaştı domaini almak için. Ben bu domaini 1700TL'ye kadar varan fiyatla satabilirim.
Nerden mi biliyorum? Bi domain alacaktım bu şekil adam bana 1750TL'ye veririm dedi. -
Daniel-Koo bunu yazdı:
-----------------------------bigwave bunu yazdı:
-----------------------------30 milyonu aşkın iphone kullanıcı üyesi olan bir uygulamadan bahsediyoruz.. androidle birlikte bu sayı giderek artıyor.
Nasıl değil yahu?
Bir sanatçının örnek: www.demetakalin.com ben bunu aldım. Daha sonra o sanatçı veya bi' fanı bana ulaştı domaini almak için. Ben bu domaini 1700TL'ye kadar varan fiyatla satabilirim.
Nerden mi biliyorum? Bi domain alacaktım bu şekil adam bana 1750TL'ye veririm dedi.
-----------------------------uygulamanın fonksiyonularını kastedere söyledim , para eden zaten kayıtlı üyeleri. diğer arkadaşların dediği gibi fotoğrafa efekt veren daha güzel uygulamalar da mevcut.
-
Facebook, Instagram'ı satın alıp şovunu gerçekleştirdikten kısa bir süre sonra halka açıldı ve ederinin çok üzeri fiyatlarda hisse satışı gerçekleştirdi. Balon öylesine şişmişti ki söndüğünde bile zarar etmedi. Olan akılsız yatırımcıya oldu.
bkz;
"90 milyon dolarlık Facebook hissesi 1.5 milyar dolar oldu"
-
Satın alınan şey "instagram" ismi (fikri) ve milyonlarca hazır kullanıcı aslında. Yoksa instagram 1 milyar dolar değerinde mühendislik harikası bir yazılım değil.