folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Intel Core2quad Q8200 İşlemciye Anakart Tavsiyesi ?

Intel Core2quad Q8200 İşlemciye Anakart Tavsiyesi ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek

Merhabalar elimde Intel Core2Quad Q8200 işlemcili eski nesil ddr2 destekli bir anakart var.

Anakart bayaa eski ddr3 ramleri desteklemiyor. Artık yetersiz geldiği için sistemi yenileyeyim diyorum tabiki sizlerin yardımıyla... 

Bütçe olarak kesin birşey söyleyemem ama şöyle izah edeyim, gerekli malzemeler:

anakart + psu + ram(2gb veya 4gb) + ekran kartı

Anakartta aradığım iki özellik var

1) ddr3 desteği

2) bu işlemciyle uyumlu olması

İşemcim dediğim gibi, hddm var, kasam var, ekran kartını ikinci el olarak almayı düşünüyorum.

Eğer bu işlemciyle uyumlu ddr3 anakart yoksa, yukarıdakilere ek oalrak işlemci de ekleyip bana ekonomik bir sistem toplayabilirmiyiz ? Bütçe belirtemiyorum ancak parçalar olabilecek en ucuzlardan olması lazım.

Not: elinde temiz ikinci el böyle parçalar olan varsa gidip iki katını vatana vermek yerine forumdan da alabilirim.

Anakartın özellikleri:

Saygılar.

Bir anadan dünyaya gelen yolcu...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek

başka konu açıp kirlilik yapmadan bende kendi derdimi yazayım hocu müsadenle. 

bende anakart değişimine gitmek istiyorum. ddr3 desteği var mı yok mu emin değilim. zaten ddr3 desteklemezse değişcem o kadar. psu ekran vb. hepsi tam takır elimde ama artık 6gb ram'dan aşağısı yalan. hal böyle olunca ddr3'e geçiş yapmak laızm. elimdeki anakartı filan yazıyorum:

anakart:

işlemci:

ekran kartı ise AMD Radeon HD 6700 Series.

şimdi bu anakart ddr3 desteklemiyorsa bunlarla uyumlu maliyeti uygun bi anakart bize kaça patlar acaba.

Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

Elinizde eski nesil işlemci varken ddr3 ram destekleyen bir anakart almanız performansınıza bir katkıda bulunmaz. Direk ddr3 değil de ddr2 + ddr3 dual ram destekleyen anakartlar bulabilirsiniz ikinci elden 70 - 90 lira civarı ancak dediğim gibi artı sağlamaz ve boşuna masraftır

:|
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek
    pesimistzombie bunu yazdı

Elinizde eski nesil işlemci varken ddr3 ram destekleyen bir anakart almanız performansınıza bir katkıda bulunmaz. Direk ddr3 değil de ddr2 + ddr3 dual ram destekleyen anakartlar bulabilirsiniz ikinci elden 70 - 90 lira civarı ancak dediğim gibi artı sağlamaz ve boşuna masraftır

Ram takviyesi yaparım diye düşünmüştüm gerçi ama doğru söylüyorsun hocam.

Bu sistemi de atsan atılmaz satsan satılmaz.

Dün radeon hd 4850 ekran kartını taktım bu anakarta, daha önce uzun süreler kullanmış sonra rafa kaldırmıştım. Dün taktım kart öyle bir ısındı ki sıcaklıktan ekran kartının fanı eridi. 

http://www.vatanbilgisayar.com/hd4850-gddr5-1gb-256bit-ati-radeon-dx101-ekran-karti.html

Vatandan almıştım yarın garantiye göndereyim tabi laga luga yapıp kullanıcı hatası demezlerse, gelene kadar da güzel bir psu alır idare ederim artık ne yapalım...

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

Ekran kartı çok kullanılmışsa termal macunu işlevini yitirip ısınma yapmış olabilir anakart tetiklemez bu tür bir ısıyı. İşlemcin çok da kötü değil ram takviyesi için ddr2 düşük cl ve dual kit 4x4 şeklinde 8 gblık bir şey bir süre daha götürür seni. 

Satmak istersen elden satmaya çalış internette satmaya kalksan; 100 lira ekran kartı, 60 lira anakart, 130 lira işlemci tutar. diğer malzemeleri söylemediğin için fiyat yazamıyorum ancak toplasan 100 lira da onlar desek 380 - 400 lira gibi bir fiyata anca satarsın. Elden satarsan 500 e okutursun. Üstüne bir miktar daha ekleyip ddr3 ramli, dx11 ve sata 3 destekli bir pc toplayabilirsin.

:|
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek
    pesimistzombie bunu yazdı

Ekran kartı çok kullanılmışsa termal macunu işlevini yitirip ısınma yapmış olabilir anakart tetiklemez bu tür bir ısıyı. İşlemcin çok da kötü değil ram takviyesi için ddr2 düşük cl ve dual kit 4x4 şeklinde 8 gblık bir şey bir süre daha götürür seni. 

Satmak istersen elden satmaya çalış internette satmaya kalksan; 100 lira ekran kartı, 60 lira anakart, 130 lira işlemci tutar. diğer malzemeleri söylemediğin için fiyat yazamıyorum ancak toplasan 100 lira da onlar desek 380 - 400 lira gibi bir fiyata anca satarsın. Elden satarsan 500 e okutursun. Üstüne bir miktar daha ekleyip ddr3 ramli, dx11 ve sata 3 destekli bir pc toplayabilirsin.

O fiyata alıcı çıksa hiç düşünmem satarım hocam. Bakalım satmaya çalışıcam bunu artık kesmiyor, zaten oynadığım tek oyun cs go ayarların hepsi düşükte 50 fps alıyorum :/

Toplam Hit: 1594 Toplam Mesaj: 6