Intel X6800 Core2duo Hakkında Yorum,Öneri Ve Buna Uygun Anakart?
-
arkadaslar üni.de bir hoca var bizim profesyonel işlerle ugrasıyır yeni bir pc toplamak istiyor işlemciye cok önem verior
şu işlemci hakkında yorumlarınızı esirgemen lütfen birde buna uygun anakart sölerseniz altın bulun :)

Intel Core 2 Extreme Processor QX6700
- Mfr Part Number: BX80562QX6700
- Process Type: Intel Core 2 Extreme Processor QX6700
- Frequency: 2.66 GHz
- FSB: 1066 MHz
- Cache: 8 MB
- Process: 65 nm
- Socket: LGA 775
- Power Consumption: 130 W
- Package: Retail
- This processor is a Quad Core processor
- This processor supports Intel Extended Memory 64 Technology (EM64T)
- This processor supports Enhanced Halt State (C1E)
- This processor supports Intel Virtualization Technology
- This processor supports Enhanced SpeedStep technology
- This processor supports Execute Disable Bit capability
- This processor supports Intel Thermal Monitor 2
fiyat: 1.600ytl :):):)
bu fiyata degermi?degrse neden deger?önerebileceginiz model varmı?bide hangi anakatlarla uyumludur :)
-
rulz amd ...Aynı performansa sahip...Onun aynısından yarı fiyatına bulabilirsin....
Forever Amd....:) -
Nurky bunu yazdı:
-----------------------------
rulz amd ...Aynı performansa sahip...Onun aynısından yarı fiyatına bulabilirsin....
Forever Amd....:)
-----------------------------hocam modeli birde benchmarklarını gösterirsen sevaba girersin :)
-
nurkan bunu hangi deneyimlerine dayanarak sölüosun ki ?
bi kere amd +3000 den yukarı kullandıgın oldumu ?
veya ne gibi testler yaptın amd ile core2 duo kapistirdin mi süperpi programı ile felan ?
şimdi konuya gelelim. Bak kardeşim bende core2 duo var 6400 @ 2.13 ghz , bilgisayar deil canavar canavar.
öyleki bu işlemciyi sen düşün .
-
Genki bunu yazdı:
-----------------------------nurkan bunu hangi deneyimlerine dayanarak sölüosun ki ?
bi kere amd +3000 den yukarı kullandıgın oldumu ?
veya ne gibi testler yaptın amd ile core2 duo kapistirdin mi süperpi programı ile felan ?
şimdi konuya gelelim. Bak kardeşim bende core2 duo var 6400 @ 2.13 ghz , bilgisayar deil canavar canavar.
öyleki bu işlemciyi sen düşün .
-----------------------------
Tek işlemcili mobilde amt 3100 kullandım ona dayanarak sölüorum ...Ben bi de core2 duoyu karşılaştırmadım ...Ama okudugum haberlere göre core2duo daha iii ben bi şey demiorum ama bana göre amd'yi tek gecerim ben kendi fikrimi sölüorum! -
nurkan karar ver aynı performansamı sahip core2duo daha mı iyi ?
-
yaa adam yardım istiyor siz kafasını karıştırıyorsunuz. AMD ciyiz felan diye amd daha iyi felan diyenler olmuş. Şu anda amd nin en iyi işlemcisi +6000 core 2 duo ların 6400 lerini anca geçebiliyor 6600 leri geçemiyor ki X6800 siz düşünün. Bende amd ciyim ama gerçekçi olalım. Ha dersen Temmuz bekleyebilirim dersen. Temmuz ayında amd barcelona işlemcilerini çıkaracak o işlemciler bu işlemcilere %50 kadar performans farkı attığını iddaa ediyor amd ki iddaa ediyorsa ki bence doğrudur. K10 mimarisi ile gelecekler ama şu an için en iyi işlemcilerden biridir X6800 qX6700 daha ii sanırım ama qx6700 4 çekirdekli. fiyata gelince bence hak etmiyor. Alacaksan Core 2 duo E6600 272 dolar + KDV ile alabilirsin aralarında çok para farkı var ama çok performans farkı yok açık konuşayım.
Şu an için en iyi işlemcileri İntel yapıyor. Saçma sapan şeyler diyipte amd yarı fiyata daha hızlı demeyelim ama Temmuz ayından sonra AMD intele kök söktürecek. AMD asıl 2008 de AM3 DDR3 desteği ve yeni yongasetli anakartları ve 4 doğal çekirdekli işlemcileriyle ortalığın a.k. yacak inş. Bu rekabet bize yarayacaktır. Allah başımızdan İntel ve AMD yi eksik etmesi üstüne daha fazla firma getirsin ;)
Sadece intel olsaydı piyasada hala 2.4 ghz pentium 4 lerle dolanırdık.
Veya intel core 2 duo ları çıkarmasaydı amd 1000 dolarlık işlemcilerini 294 dolar + kdv ye indirmez yeni işlemcileri için çalışmalar yapmazdı ;)
Ati Nvidia da öyle ;)
Neyse açıkçası profosörde para bolsa alsın bu işlemciyi pişman olmaz emin ol. Bide DDR2 2 gb ram alsın bide mayısta çıkacak olan R600 lerden alsın uhh yemede yanında yat. Ana kart hakkında fikir vermem çünkü pek bilgim yok.
-
arkadaslar amd mi intelmi yarısını baska bi yerde yapsak (:
bana bu işlemcinin performansı,fiyatına degip degmedigi veya emsal modelleri lazım
bide buna önereceginiz bir anakart