Internal HDD / External HDD - Laptop İçin
-
Merhaba. Laptopum için 1TB external HDD almayı düşünüyordum. Holyoneden fikir almak için biraz konuştum , Internal alıp kılıf mıdır nedir ondan alıp USBye çevirirsem daha iyi olacağını söyledi.
Bu çevirme işlemi tam olarak nasıl yapılıyor ?
Dayanıklılık olarak ne gibi farklar var ?
Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz ?
1 TB external adaptörsüz yok mudur?
External diyorsanız hangi ÜRÜNü , internal diyorsanız hangi ÜRÜNü tavsiye edersiniz?
teşekkürler..
Not -> İnternal :

-
kutular var ondan alıp internal ı external yapabiliyosun.
bende alacam. yanloz 1 tb lerin adaptörsüzü yok gibi. 3.5" o yüzden 5oo gb lik alacağım galiba. yoksa çok büyük kalıyor.
-
internallerindemi adaptörlüsü var yoksa :S
-
NoName bunu yazdı:
-----------------------------
internallerde adaptör olmaz pc powerini kullanır ama externallerde adaptörlü ve adaptörsüz olanları var adaptörsüz almak en mantıklı olanı . -
vukuat bunu yazdı:
NoName bunu yazdı:
internallerde adaptör olmaz pc powerini kullanır ama externallerde adaptörlü ve adaptörsüz olanları var adaptörsüz almak en mantıklı olanı .
-----------------------------Ya externalların içindeki diske göre değişir. Eğer laptop harddiski 2.5" varsa harici bi elektrik kablosu istemez ufaktır ama tabi 1 tb lık istiosan cebini yakar.
Ama 3.5" normal hd ise daha ucuza gelir. Kutuyu da uygun almak istersen dealextreme e bak. orada media kutuları falan vardı çok cix olur..
-
211,40 ytl fiyata 1 TB 7200 rpm 32 mb önbellekli seagate bilmemne modelli aldım
1000 kb = 1 mb olarak hesaplanmış , 931 gb çıktı :D sağlık olsun sonuçta 100000 mb var içinde :D yada öyle bişey işte
şimdilik memnunum
60 gb civarı yedeğimi 2 saatte falan aktardı , hız 27 mba kadar çıktı..