folder Tahribat.com Forumları
linefolder İnternet Siteleri
linefolder İnternet Alışveriş Hakkında

İnternet Alışveriş Hakkında

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YaSevYaTerkEt
    YaSevYaTerkEt's avatar
    Erkek

Arkadaşlar kardeşime 1 adet Casio FX-5800P hesap makinesi alıcam.

Teknosada 150,00 tl, Hepsiburada.com'da 113,00 tl,

Kredi Kartı bilgilerimi henüz girmedim biraz tereddüt ettim. Bu girdiğim bilgileri ( Kredi Kart No'su, Son Kullanım Tarihi, CV No'ları ) ilgili site tarafından saklanıyormu, görüntüleniyormu, nasıl oluyor? Mantığı nedir?

Tşk.ler

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi

Güvenlik ayrıntısından haberim yok ama gittigidiyor, hepsiburada, amazon, ebay ve birkaç siteden daha senelerdir alışveriş yapıyorum, hiçbir problem yaşamadım.

sigara değil, balık olan.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YaSevYaTerkEt
    YaSevYaTerkEt's avatar
    Erkek

izzmarit bunu yazdı:
    -----------------------------

Güvenlik ayrıntısından haberim yok ama gittigidiyor, hepsiburada, amazon, ebay ve birkaç siteden daha senelerdir alışveriş yapıyorum, hiçbir problem yaşamadım.

Ürün detayı bölümünde ürün'ün mevcut olup olmadığını bir türlü göremedim, 10 dakkadır bakıyorum göremedim, tam olarak nerede bu bilgi :)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GICIKCAN
    GICIKCAN's avatar
    Erkek

genelde adres çubuğunda firmanın unvanı ve tarayıcının alt köşelerinde kilit şeklinde güvenlik simgesi görünür buda demektir ssl yüksek güvenlikli demektir yani senin kredi kartı bilgilerini firma görmeden direk bankaya gönderiyor sanırım. hepsiburada.com sitesinden yıllardır alışveriş yapıyorum hiç bir sıkıntım olmadı. bunun dışında amazon.co.uk, elmasepeti.com sitesilerindende alışveriş yaptım şimdiye kadar bir sıkıntım olmadı. bu konuda tereddüte düşüyorsan sanal kart oluştur bu şekilde alışveriş yapabilirsin yinede. ebay ve gittigidiyordan hiç alışveriş yapmadım çünkü güvenmiyorum oraya ebaydakiler gümrüğe takılabilir düşüncesi var gittgidiyorda ise çakma, bozuk mal satabiliyorlar sattığı mal elime geçtiğinde kaybolabiliyorlar ortadan siteyede pek güvenmiyorum bu yüzden.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Erkek

Firma senin o bilgilerini saklarsa yasalara göre suç işlemiş olur ordaki hiç bir veriyi kaydetme yetkileri yoktur.Kredi kartına SMS onay güvenliği var onu açtır kredi kartından yapılan her işlemde cep telefonuna onay mesajı gelir sen onaylarsan işlem yapışlır.Zaten büyük firmalarda böyle bir sorun da yaşamazsın.

.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi

GICIKCAN bunu yazdı:

genelde adres çubuğunda firmanın unvanı ve tarayıcının alt köşelerinde kilit şeklinde güvenlik simgesi görünür buda demektir ssl yüksek güvenlikli demektir yani senin kredi kartı bilgilerini firma görmeden direk bankaya gönderiyor sanırım. hepsiburada.com sitesinden yıllardır alışveriş yapıyorum hiç bir sıkıntım olmadı. bunun dışında amazon.co.uk, elmasepeti.com sitesilerindende alışveriş yaptım şimdiye kadar bir sıkıntım olmadı. bu konuda tereddüte düşüyorsan sanal kart oluştur bu şekilde alışveriş yapabilirsin yinede. ebay ve gittigidiyordan hiç alışveriş yapmadım çünkü güvenmiyorum oraya ebaydakiler gümrüğe takılabilir düşüncesi var gittgidiyorda ise çakma, bozuk mal satabiliyorlar sattığı mal elime geçtiğinde kaybolabiliyorlar ortadan siteyede pek güvenmiyorum bu yüzden.

ebayde sorun yaşamadım hiç, gittigidiyorun güzelliği de kargoyu aldığın an açıp bozuk vs varsa tutanak tutturup aynen sahibine geri şutlayabilmen. durumu belirtir bir şey yazıp paraya onay vermediğinde para zaten ulaşmıyor satıcıya. bir sorun yok yani..

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi

YaSevYaTerkEt bunu yazdı:

izzmarit bunu yazdı:

Ürün detayı bölümünde ürün'ün mevcut olup olmadığını bir türlü göremedim, 10 dakkadır bakıyorum göremedim, tam olarak nerede bu bilgi :)

alt tarafta küçük bir dikdörtgende Stok Durumu yazıyor olacak, kaç tane kalmışsa gösterir.. Bittiğinde de zaten ilan kalkar.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    snnyk
    snnyk's avatar
    Erkek

e ticaret sistemlerinde genellikle muhasebe kolaylığı nedeni ile kredi kartı numarası kayda alınır

şifre ve cv numaran kaydedilmez ( istisnalar için parantez )

bahsigeçen siteden ve emsallerinden en az 5-6 bin liralık alışveriş yapmışlığım vardır tereddütüm yoktur

ancak ben güvenmiyorum arkadaş devir kötü kartımında limiti + 10 k dersen

sanal kart kullanmanı tavsiye ederim

sanal kart nedir dersen ;

online bankacılıkta sanal bir kredi kartı oluşturup ( numarası, şifresi ve cv gerçekten farklıdır ) içerisine gerçek kredi kartından yada mevduat hesabından alış veriş yapacağın tutar kadar artarıp

alış veriş yapacağın siteye o bilgileri sunarsın eğer bir yamuk olursa sanal kartın boştur yada süresi dolmuştur güvendesindir.

snnyk.com - code is poetry all that i know...
Toplam Hit: 1047 Toplam Mesaj: 8