İnternet Bağlantı Sorunu
-
Çalıştığım yerde 3 adet internet bağlantısı var.( 1 tanesi fiber)
Bunların hepside sorunlu. Benim kullandığım bağlantı hubdan çıkıp 1 kata dağılıyor daha sonra switchden doğruda bize geliyor.
Mesela tarayıcıyı açıyoruz internete giriyor 5-10 dk sonra internet gidiyor sayfalara bağlanmıyor. Adres çubugunda sayılar filan çıkıyor. İnterneti kullanan bütün pclerde var bu olay. Wireless i hiç kulanamıyoruz bazen çalışıyor bazen bağlantı full gözüksede girmiyor.
Tarayıcıyı tekrar kapatıp açıtğımızda yine bir süre geliyor internet ama daha sonra tekrardan aynı sorun oluyor. Sorunlu olduğunda ping atıyorum bağlantı zama aşımına uğruyor. Dns problemi gibi gözüküyor ama bilmiyorum çözemedik. Networkcu bi adam geliyor o da çözemiyor sorunu.
İp lerde mi soeun var acaba? Airties modem dhcp olarka ayarlı kendi veriyor ipleri manuel değil.
Bu arada bilgisayarlar macos.
Umarım yardımcı olursunuz 2 yıldır böyleymiş ben yeni girdim işe sorunu çözebilirsem iyi olur:D
-
network den anlayan muridler yardim edin 2 yıldır kafayı yioruz
-
Hacım network'ünüzü örnekteki gibi kabaca çizebilirsen yardımcı olmaya çalışırım. Kendinize ait dns'iniz var mı? Firewall kullanıyor musunuz? IP'leri manuel mi giriyorsunuz yokse otomatik mi alıyor? vs.

-
Hemen hemen verdiğin resimdeki gibi.
Uydunet teledünya imiş internet, biraz araştırdım da bu tür sorunları yaşayan çokmuş.
Yalnız şöyle bir durum var 1 tane pc de windows yüklü ve onda sorun yok normal giriyor internete herhangi bir yavaşlama veya kopma yok onda. Sadece mac lerde var bu olay.
-
RaAmLis bunu yazdı
Hemen hemen verdiğin resimdeki gibi.
Uydunet teledünya imiş internet, biraz araştırdım da bu tür sorunları yaşayan çokmuş.
Yalnız şöyle bir durum var 1 tane pc de windows yüklü ve onda sorun yok normal giriyor internete herhangi bir yavaşlama veya kopma yok onda. Sadece mac lerde var bu olay.
Hocam biliyor musunuz emin değilim ancak söylemiş olayım dedim. UyduNet, her kullanıcıya 2 adet IP verir. Dolayısıyla internet hattına bağlı olan bilgisayar ağındaki bilgisayarlardan yalnızca 2 tanesi aynı anda internete girer. Bu da çoğunlukla ilk açılan veya hep açık duran bilgisayarlar oluyor :) Ben de UyduNet kullanıyorum ve evimde 2 den fazla bilgisayar ile internete bağlanıyorum. Eğer sorununuz bu ise, switch yerine router işinizi görecektir. Router bağlayarak UyduNet'in verdiği IP lerin yalnızca birini kullanarak 256 bilgisayar bağlayabilir ve hepsi ile aynı anda internete girebilirsiniz.
RaNGeR tarafından 24/Kas/12 12:06 tarihinde düzenlenmiştir -
Uydunetten nasıl aldılar bilmiyorum ama kurumsal ıvız zıvırı vardır illaki. Umarım dediğin gibi değildir.
-
Hocam bu işin kurumsalı bireyseli olduğunu sanmıyorum, daha çok altyapı meselesi. Bildiğim kadarıyla şirketler de bu işi Router'lar ile çözüyorlar. Çok dert edilecek bir mevzu olduğunu sanmıyorum. Hiç olmazsa ve imkanınız var ise geçici bir router tedarik ederek deneyin derim.