İnternet Bağlantı Sorunu
-
s.a. sevgili kardeşlerim hemen hemen 1 haftadır aynı sorunu yaşıyorum internet geliyor 5 dakka sonra gidiyor giriyorum modem ayarlarını yeniliyorum tekrar geliyor bi baktın 5 dakika sonra tekrar gitti internete baglanmak için aynı şeyi defalarca yapıyorum bazende ınternet gıdıyor anasayfa yaptıgımda 192.168.1.1/cfgtestfail sitesini acıyor (modem zyxel-Prestige 660HW-T1) 2 gundur baya bi yagmur vardı gittim tel ve ınternet kablolarına baktım acık olan tarafları su almayacak sekılde bantladım aynı sorun devam edıyor yalnız telefonum borcundan dolayı :) dısarı aramaya kapalı bi ilişkisinin olacagını sanmıyorum ama yinede solım ,sonra internet gidiyor 2 saat gelmiyor sonra bı baktın gelmiş bazen modem ayarlarını yenılemeye gerek kalmadan kendılıgınden gelıyor off kafayı yedım valla arkadaslar sorrun ne olabilir sizce ne yapmalıyım
LAN connections Test your Ethernet Connection PASS WAN connections Test ADSL synchronization FAIL Test ADSL(ATM OAM) loopback test PASS Test PPP/PPPoE server connection FAIL Ping default gateway FAIL boyle oluyor sonra tekrar ayarlıyorum kendılıgınden yıne boyle oluyor yine duzeltiyorum yine oluyor modemi defalarca kaldırıp kurdum yıne aynı sonra benım ttnetin verdiği (airties rt205) var onu kurdum oda aynısını yapıyor bu arada modemdeki dsl ışığı internet varken sürekli yanıyor ama gittiğinde araba sinyali gibi oluyorr
bi yardımcı olun arkadaslar kafayı yedım valla
-
evinde bu hatta bağlı kaçtane telefon var?
tek telefonsa tel ile modem aynı odadamı? splitter warmı?
splitter ile telefonu devreden cıkar direk anahattı modeme tak yarım saat kullan.. birden fazla telefon warsa çıkar telefonları
bağlantı kesilmiyorsa splitteri değiştir veya birden fazla telefonsa paralel kaynaklı sorun war demektir. splitter yoksa telefon baglantı için ayrı priz modem için ayrı priz kullanıyorsan olmaz.
bağlantı kesiliyorsa 444 0 375 i ara 5 i tuşla "ANA HATTI DİREK MODEME TAKTIM BAĞLANTIM KOPUYOR DE" ya da bana adsl numaranı pm at.