İnternet Bağlantım Sıkıntılı
-
Başlık tam olmadı ama neyse
İki gündür internet bağlantımda bir sıkıntı var ama çözemedim. Sayfalar çok geç açılıyor bazen hiç açılmıyor. Youtube videoları bazen hemen doluyor bazen hiç dolmuyor. İşin tuhafı masaüstü bilgisayarda bir sıkıntı yok. Benim dizüstü sıkıntılı.
Normalde Windows güncellemelerini kapatırım almam. İki gün önce açıp tüm güncellemeleri aldım. Bu sıkıntı başladı.
İşin en tuhaf yanı ise Linux da da bu sıkıntı var.
Şimdi diyecem bilgisayarı taşırken zarar verdim ama az birşey sallanmayla ne olacak amk. Ki zaten günlerdir aynı yerinde duruyor. Sarsmadım bile.
Sıkıntı ne olabilir?
-
SkynetX bunu yazdı
Başlık tam olmadı ama neyse
İki gündür internet bağlantımda bir sıkıntı var ama çözemedim. Sayfalar çok geç açılıyor bazen hiç açılmıyor. Youtube videoları bazen hemen doluyor bazen hiç dolmuyor. İşin tuhafı masaüstü bilgisayarda bir sıkıntı yok. Benim dizüstü sıkıntılı.
Normalde Windows güncellemelerini kapatırım almam. İki gün önce açıp tüm güncellemeleri aldım. Bu sıkıntı başladı.
İşin en tuhaf yanı ise Linux da da bu sıkıntı var.
Şimdi diyecem bilgisayarı taşırken zarar verdim ama az birşey sallanmayla ne olacak amk. Ki zaten günlerdir aynı yerinde duruyor. Sarsmadım bile.
Sıkıntı ne olabilir?
Kablo ile bağlanmayı dener misin hocam ?
-
@cache;
Hocam kablo yok ki. :D Modemin kablosunu bende aradım da bulamadım.
-
SkynetX bunu yazdı
@cache;
Hocam kablo yok ki. :D Modemin kablosunu bende aradım da bulamadım.
Speedtestte ne görüyorsun hocam ? Hatta gelen hızla orantılı mı ? Ayrıca laptop kullanıyorsan menteşelerin arasından geçen wirelles anteninin kablosuna hasar vermiş olabilirsin, veya modemde QoS ayarları açıktır senin makine en son ping alan cihaz olabilir :D Aklıma gelenler bunlar
-
İndirme yaparken 1 mbit görüyorum. AKK dolmadı daha. Sonra gidiyor bağlantı hız da sıfıra düşüyor. 3-4 dakika sonra geliyor yine 1 mbit.
Diğer dediklerine de bakayım bi hocam
teşekkürler
-
Hurriyet.com.tr veya google.com'u -t ile pingleyebilir misin? Modem arayüzünden hat değerlerini yazarsan süper olur.
-
Bu ping değerleri; https://dl.dropboxusercontent.com/u/94114641/pinggoogle.txt Bu da snr değerleri hocam; https://dl.dropboxusercontent.com/u/94114641/snr.png