folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Internet Bağlantısı İçin Ne Önerirsiniz?

Internet Bağlantısı İçin Ne Önerirsiniz?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

Selamlar,

kalacağım yurtta wi-fi yokmuş, kablolu bağlantı var ama o da ethernet. bende macbook pro var onda da ethernet yok. Adama dedim wi-fi kullanayım ama yokmuş wi-fi ... ben dedim wi-fi olursa telefonumu da kullanırım .. neyse adam iki öneri sundu bana

Hello !

You got two solutions :

·         you buy an access point (Apple Airport Express, as example, about chf 109.-), and you fix an appointment with for the installation;

·         you buy a adapter (thunderbolt-ethernet, about chf 29.-)

Just let me know the solution you prefer!

şimdi bir tane AP aldıracak adam bana o da 260 lira falan ediyor. İkincisi de çevirici kablo.O da 70 lira civarında.. Şimdi ben wi-fi de kullanmak istiyorum ama AP nin benim almam can sıkıcı bir şey.. 

Connectify gibi bi programa baktım ama mac OS da internet paylaşımı varmış, bluetooth pan diye bi şey üzerinden ama biri iphone 3s ile bağlanamadım demiş, bilmiyorum bende de bi şey görünmüyor :) (tam denemedim ama)

neyse kısacası daha uygun fiyata ve iyi performans alabileceğim bir çözüm bakıyorum, muhtemelen bir donanım alacağım ama alternatifler nedir bilgim yok, networkcu arkadaşlar bu konuda yardımcı olursa sevinirim

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    watervay
    watervay's avatar
    Erkek

AP o kadar tutmaması gerek basit bi ap işini görür bence.

Syntax error..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

aslında dediğinde haklısın neden airport express demiş ya da sadece bi örnek mi vermiş.. yani her hangi bir access point kullansam bi sıkıntı olur mu? hadi ikinci söylediği adaptör macbook a özel bi şey ama AP olayının apple olması şart değil, ben de apple diye şartlanmıştım ve iki tane ikinci el buldum

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-cevre-birimleri-apple-airport-express-base-station-a1264-150486485/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-cevre-birimleri-apple-airport-express-base-station-m9470za-a1088-orj-kutusunda-149488357/detay 

o zaman apple olması önemli değil? tavsiye ettiğiniz marka model var mı? bana orda sıkıntı çıkarmayacak bi şey.. yoksa bu airport express i mi alayım

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

uppppp

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akustikelektrik
    akustikelektrik's avatar
    Erkek

airties birçok cihaza uyumlu ap ler yapıyordu. Ama çoğunlukta bilgiasayar kullanıyorsan eğer, kablo için adaptör al bence

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

uyum olayı da mı var hocam? daha önce AP kurmadım ama AP kullandım bizim okulda vardı sıkıntı yoktu bağlanmada ama mac ler için bi sıkıntısı varsa o zaman ona uygun ürün alayım? bilgim yok bu konuda..

adaptör almak iyi de telefonu da kullanacağım, durumu tam bilmiyorum o yüzden almışken wifi li haliyle almak daha işime gelir

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akustikelektrik
    akustikelektrik's avatar
    Erkek

öncelikle orada kullanılan modemi öğrenmen lazım,ben geçen airties aldım,hem kablolu için port var, hem kablosuz erişim sağlıyor. çok pahalı ürünler değil 50-100 tl arasına halledersin diye düşünüyorum. Uyum sorunu senin mac için değil, modemle ap arasında olabilir

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

hacı usb ethernet gibi bişi alsan ?

sonra wifiyi dağıtabilirsin herhalde macos ile 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

@akustikelektrik, adama mail atayım o zaman uyumlu mu diye.. gerçi kendisi yazmış bu markayı onu düşünerek yazıyordur..ona göre alayım bi şey..

@daft, hocam kendisinin internet paylaşım şeysi varmş ama kardeşimin telefonundan denedim bağlandı ama internete girmedi, bende iphone var, sanırm ios 7 nin bluetooth unda sıkıntı var, aygıt bulamıyor o yüzden deneyemedim.. connectify gibi bi alternatife baktım da adamlar gerek yok zaten var böyle bi şey yazmışlar.. 

unbalanced tarafından 16/Oca/14 02:33 tarihinde düzenlenmiştir

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpoofU
    SpoofU's avatar
    Erkek

http://www.hizlial.com/tp-link-tl-wa5210g-54mbps-yuksek-guclu-dis-ortam-access-point/10232223  bundan al bir tane. 

Sevmem yazmayı, okumayı sevdiğim kadar.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

Baya kapsama alanı genişmiş ama çok işime yarayacak bi şey değil çünkü kablo zaten benim odamda olacak :) 

da birazdan adama bi mail atıp modemin markasını falan öğreneyim

Toplam Hit: 1001 Toplam Mesaj: 11