Internet Download Manager Hdd Koruma Modu Nerede?
-
Merhaba arkadaşlar,
IDM'yi yeni kullanmaya başladım,
sıralı dosyaları ekleyip indir dediğimde bilgisayarın diskinden devamlı yazma sesi geliyor...
Flashget'in özelliklerinde, hddyi koruma için indirilen her 3000 kbı diske yazdır gibi bir seçenek var, bu sayede diskin devamlı calışmasını engellemiş oluyoruz... Yani dosyayı indiriyor 3 mb olunca i seferde diske yazıyor, bu sayede defalaca diske erişeceğine 1 sefer erişmiş oluyor...
Fakat idmde kac kbde bir diske yazılacağının ayarlancağı bi seçenek bulamadım...
Seçeneğin olup olmadığını veya var ise nerde olduğunu söyleyebilirseniz iyi olur...
Yoksa IDM cok sağlıklı bir program değil :)
-
1 yıldır hep kullanıyorum sorun çıkmadı. Belkide en sonunda diske yazıyordur. Flashget indirdiklerini diske yazmazsa nerede depolayabilir ki?
-
Ya bu şekildede sorun cıkartmaz fakat, diskin devamlı calışması ömrünü kısaltıcı bir olay...
Diğer download programlarında bu özellik var, örneğin indirdiğin dosya boyunu 1.5 mb olana kadar veriyi ramde tutuyor, sonra bir seferde hddye yazıyor...
bu sayede hddye dakikada 1 kere yazma işlemi yapılıyor..
idm yükledim alet cayır cayır indirdiğini yazıyo :|
-
bilgilerim kesin olmamakla beraber diske yazıcaklarını windowsa oda bios interruptlarıyla anakartın güney köprüsüne iletir orasıda ram inin boyutuna göre diskine yazar mesela benim 3gb ramim var hdd ışıgım çok nadir yanar ramin düşükse bundan kaynaklanıyodur belki ???