folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilişim Güvenliği
linefolder Internet Explorer 8.0 Ve XSS Güvenliği

Internet Explorer 8.0 Ve XSS Güvenliği

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Master
    Master's avatar
    Erkek

[center][img]http://www.tomshw.it/articles/20061026/ie8logo_c.jpg[/img][/center]

Selamlar Tbt müridleri;

Tarayıcı savaşları her geçen gün artarak devam ediyor. FireFox'un güvenlik konusundaki gelişimine Microsoft internet explorer 8 'deki XSS Filtresi güvenlik koruması ile cevap verdi. Microsoft uzmanları tarafından kendi kişisel bloglarında yayınlanan ilk görüntüler ve içerik hakkında bilgilerden edindiklerime göre XSS Filtresi oldukça etkili olacak ve bir çok XSS  tehlikesine karşı masum kullanıcıları önceden uyararak hacker'lerin XSS Açıklarini daha zor kullanmalarını sağlayacak.

Microsoft  Internet Explorer 8.0'daki  XSS Filter'ın çalışma süreci, tarayıcıdan yapılan istekleri site açılmadan önce taramaya dayanıyor. Eğer isteğin içerisinde XSS olabileceği düşünülen kodcuklar varsa kullancıyı uyarıyor böylece potansiyel saldırıların önüne geçiliyor. Bu sistemin diğer tarayıcılarda da yaygınlaşmasıyla XSS saldırılarında ciddi anlamda bir azalma bekleniyor.

Beta sürümü Download edilmek ve test edilmek için indirilmek üzere sunulan IE8.0'in güvenlik sürecini ve gelişimini ciddi anlamda takip ederek, Microsoft'un bu işten nasıl çıkacağını hep birlikte göreceğiz.

14 temmuz 2008 - 20:45

Yazar: SecurityMaster 

Bilgi güçtür, düşmanını barışa zorlar.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Master
    Master's avatar
    Erkek

IE 8.0 Logosu o adresteki şeyden alintidir gerisi tamamen kendime aitti.) calinti felan degil.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek

yoksa başka haberleri de mi sen hazırlıyorsun :)

güzel yazmışsın eline sağlık..

Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Master
    Master's avatar
    Erkek

olabilir :) ama benim için mühim olan TBT'de sizlerle olmam. Artık mekanım burası. Haberleri de buraya, dökümanları da buraya yazacağım.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek

çok önce üye olmuşsun ama hiç yazmamışsın :)

hoşgeldin aramıza hoca..

senin gibi bilgili insanlara ihtiyacımız var bu sitede.. geyiq çok oldu artık :)

Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Master
    Master's avatar
    Erkek

Bu konuda ne desem, ne yapsam diye kendimi yiyip bitiriyorum dünden beri... Rene hocama PM atip nick değişikliğimi istedim aciksı itiraf etmek gerekirse üyeliğin açık olduğu zamanlarda salak ve sallama bi nick'le aranıza katılmıştım.

ondan sonra hep takip ettim ama iş, güç, egitimler derken katkıda bulunamadım. Bu yüzden de şimdi araniza nasil girerim diye kendimi kasıyorum. Ama artık elimden geleni yapacağım. Ve tabii ki siz de araniza kabül ederseniz neticede:)

Tahrbati ilk başlarda çok geyiksel bi site olarak görüyordum ama şimdilerde öyle görmüyorum. Tahribatın potansiyeli çok büyük. Öyleki burada kendini kanitlamiş artık hacking, exploit, security vs işlerinin ötesine geçmiş ve kendini bu işlerden birazda soyutlayip akademik kariyer için burada takilarak bilgi paylaşimi yapan insanların var olduğuna inanıyorum. En azindan ben kendimi öyle düşünmeye yeltendiriyorum :)

Yeni değilim çok eskiden beri alemdeyim sadece edindiğim deneyimler sonrası nick değişikliği ile yeni bir aileye girmek için burayadayım. profesyonel amatör olarak türkiyenin bir çok ünlü haber sitesi, hacking sitesi, bilgisayar dergileri ve bir çok farklı sitelerinde güvenlik ve hacking üzerine yazılarım var. herkese cümleden saygılar. sevgiler:)

konununda içine ettiysem k.bakmayın. IE-8.0.'ın XSS'si bence i$e yarayacak :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek
    firefox - noscript - xss warning üçlüsü varken pek bi gereksiz geldi gözüme..

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Recoba_20
    Recoba_20's avatar
    Erkek
    ne varsa mozilla da var ie gereksiz bence. opera bile daha iyi

**D-A-Ç-K-A** ----- **L-İ-S-E**
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Master
    Master's avatar
    Erkek

Opera ve Firefox'dada güvenlik açıkları var arkadaşlar. Arada ki fark, IE'nin daha fazla kullanılıyor olması. Şimdi yooo hayır biz kullanmıyoruz diyenleri duyar gibi oluyorum. Siz yada sen kullanmıyorsun. Ama unutulmamalıdır ki herkes siz biz gibi prof bilgisayar kullanmıyor. Bilmeyenler için internet explorer hala bir numara.

Burada zaten i$i bilen adamlarin güvenliği saglanmasi için yapılmiş bişey yok. Microsoft uzmanları bu durumu nihai yani son kullanıcı ve küçük ve orta işletmeler için düşünmüş. babam yaşinda adamin XSS'ye dikkat etmesi mümkün degil.

Yani olaya bakarken Firefox yada diğerleri ile kıyaslamadan bakmak gerek. Bu iş Güvenlik için yapilmiş. Ve Güvenlik adına güzel bi iş. 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek
    Recoba_20 bunu yazdı:
    -----------------------------
    ne varsa mozilla da var ie gereksiz bence. opera bile daha iyi
    -----------------------------
    o gereksiz dediğin ienin piyasaya sürülmesi için güvenlik olsun opt. vs alanda yüzlerce insan emek harcıyor bilgine :)

ayrıca securitymaster doğru söylemiş bu tür  geliştirmeler yeni kullanıcılar için genellikle,aslına bakarsak bilinçli bir kullanıcı için antivirüse gerek bile yoktur çok,en iyi antivirüs kullanıcının kendisidir :)
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Master
    Master's avatar
    Erkek

AntiOksidan ha agzinla çok yaşa. olaya sadece yüzeysel olarak bakmamak gerek. Bu işten ailesini geçindiren binlerce emek veren insan var. Nihai kullanıcıları da düşünmek gerek zaten işin en önemli yeride son nihai kullanıcı olayı.

piyasada işler microsoft'un belirlediği stratejiler ile ilerliyor. firefox yada diğerlerinin yapmiş olduğu güvenlik önlemlerinden kurumsal firmalarin haberi bile yok. neden çünkü pazarlama stratejileri yada güvenlik için harcamiş oldukları göstergeleri yok. işi sadece güvenlik olarak düşünürsek microsoft için ve piyasa için iyi bir adım. Ki IE8.0 da daha iyi şeyler olacak inanıyorum.

Toplam Hit: 12110 Toplam Mesaj: 11