İnternet Kesinti Problemim
-
Arkadaşlar ttnet adsl(8Mbit sınırsız) kullanıyorum ve interneti biraz fazla kullandığım anda modem ışıklarımda bir sorun olmamasına karşın internetim kesiliyor. Sağ altta internet simgesi "sınırlı internete" dönüşüyor. Modemi resetlemeden de tekrar internete bağlanamıyorum. TTnet yetkilisi bi çözüm bulamadı. Zaten ben gerekli çözüm tekniklerinden bir kaçını denediğime inanıyorum: - Modemi değiştirdim olmadı - Başka bilgisayar ile denedim yine kesinti yaşanıyor (Hani sorun bilgisayarda ise diye..) - Telefon kablosu direk modeme giriyor, splitter ile de denedim 2 farklı splitterla da internet kesimini yine yaşadım. Ayrıca ttnet yetkilisi ile en son konuştuğumda (4 ay falan önce) adam internetin süper görünüyor ama ben yine de 4mbit e düşürdüm senin interneti artık düşme olmaz demişti ama nafile... Yani bi de fazla para ödeyerek 4mbitlik internet kullanıyorum sanırım... Adama düşürmeyin falan dedim hızını etkilemez dedi bana :) Ben zaten artık hızdan geçtim düşmesin yeter diyordum ama yine düşmeye devam ediyorum. Ben bıktım artık aramaktan yetkilileri çünkü adamlar bilgisiz.. Sorunu göremiyorlar. Her aradığımda modemden mi acaba diyorlar. Modemi değiştirdiğimi söylüyorum... vs.vs. Oturduğum yere çok yakın kablolar kablolar. Uzak olsa sorun olabilirmiş fakat aşırı yakın. İnternetimin çok hızlı olması gerekirken oldukça yavaş olduğu anlar oldukça sık. İnternetim özellikle video izlerken bir şey indirirken fazla yüklenme(aslında fazla yüklenme falan değil ama site gezerken kopma olmuyor o açıdan bir şey indirme olayını falan fazla yüklenme olarak görüyorum artık.) olduğu zaman kesiliyor. Ben çok video izleyen çok indirme yapan biri değilim. Zaten o nedenle kaç yıldır dayanıyorum bu hizmete ama artık çözüm varsa çözücem ya da superonline a falan geçicem belki düzelir öyle... Çözüm bile lütfen yazsın bilmeyen de acaba superonlinea geçsem yine sorun olur mu onu yazsın biliyorsa :)
-

Reset TCP/IP ve Repair Winsock a tıklayarak pc'ni yeniden başlatırmısın.Programı kapat,o uyarı vericektir tekrar başlatmak için.
-
Dediğini yaptım, umarım işe yarar. İşe yarayıp yaramadığını zaman göstericek, ben buraya durumu yazarım bu arada sorun sence tam olarak ne gerçekten merak ediyorum ? Ayrıca belirtmeyi unuttum wireless ve ethernet ile de düşme yaşıyorum.
-
aynı problem bende de var yaklasık bi kaç aydır ne yaptıysam olmadı snr telekom dan biri geldi apartmandan daireye giden telefon kablolarını değiştir dedi bi kaç güne kalmaz o işi yapıcam oda olmassa kapattırıyorum ttneti
-
Valla benim de merak ettiğim nokta sorun apartman kablolarında ise superonline bağlatsam yine aynı sorunu yaşar mıyım yaşamaz mıyım :) Bu problem eğer programı öneren arkadaşın dediği yolla çözülüyorsa, bilgisayara girmiş bir spyware, virus nedeni ile oluşmakta. Şu an o programı kullandıktan sonra netim henüz düşmedi ama henüz kesin kanıya varmamak gerek... :) Ayrıca o program bir virusün yol açtığı sorunu çözüyor fakat virusü kaldırmıyorsa bu sorun hep kendini tekrar etmez mi sorusu da aklıma geliyor...
-
şimdi bir açıklık getirelim. bağlantı gittiği zaman hep "sınırlı bağlantı" uyarısı mı alıyorsun? öyle ise hem modemi hem de pc yi değiştirip denemene rağmen aynı hatayı almanda bir mantık yanlışı var.Arada kaçırdığın bişey var.Sorununu tam olarak anlatamıyorsun galiba.İlaç yazmak için tanı koymak onun içinde şikayetleri iyi bilmek lasım hacı. Dediğin sorunu modem bozuk olunca yapar aynı zamanda ethernet bozuk olunca yapar sadece driverlarda sorun varken de yapar. Ağa başka bir cihaz bağlımı.Sadece bir pc ve modem mi var ? wireless modem mi kullanıyorsun ?tam olarak anlat bakim bi 8 mbitle çok sorun yaşadı telekom. Özellikle bağlantıya yüklendiğin zaman bunu yapması bir kablo problemin olduğunu gösterir gibi.Yani kullandığın kablolar sorun çıkarıyordur ama bu hiçbir zaman pc de "sınırlı bağlantı" uyarısı almana sebep olmaz. Mantığı çok da zorlarsak modeme arıza yaptırıyor diyebilir miyiz ? Yani öle bişey mümkün değildir herhalde. sen 4 mbit kullan . Hızın tabiki düşer. 4mbit te kas bağlantıyı bakalım ne olcak.
-
hocam aynı sorun bendede vardı msn oyun vs netten oynuorm ama chrome mozilla ie nete bağlanmıyor cozumu formatla hallettim atıcaktım ztn :)
-
huawei hg 521 kullanıyorum aynı problem bende de var, wifi ile baglandıgımda bu problem ortaya çıkıyor sanki port 80 kapalı gibi, w3 dota oynuyorum, ventrilo kullanarak arkadaşlarımla konuşabiliyorum, msn e girebiliyorum, web de gezinti hariç herşeyi yapabiliyorum internetten. bende wifi yi kapattım, kablolu kullanıyorum herhangi bir problemim yok.
-
Liquid bunu yazdı:
-----------------------------
şimdi bir açıklık getirelim. bağlantı gittiği zaman hep "sınırlı bağlantı" uyarısı mı alıyorsun? öyle ise hem modemi hem de pc yi değiştirip denemene rağmen aynı hatayı almanda bir mantık yanlışı var.Arada kaçırdığın bişey var.Sorununu tam olarak anlatamıyorsun galiba.İlaç yazmak için tanı koymak onun içinde şikayetleri iyi bilmek lasım hacı. Dediğin sorunu modem bozuk olunca yapar aynı zamanda ethernet bozuk olunca yapar sadece driverlarda sorun varken de yapar. Ağa başka bir cihaz bağlımı.Sadece bir pc ve modem mi var ? wireless modem mi kullanıyorsun ?tam olarak anlat bakim bi 8 mbitle çok sorun yaşadı telekom. Özellikle bağlantıya yüklendiğin zaman bunu yapması bir kablo problemin olduğunu gösterir gibi.Yani kullandığın kablolar sorun çıkarıyordur ama bu hiçbir zaman pc de "sınırlı bağlantı" uyarısı almana sebep olmaz. Mantığı çok da zorlarsak modeme arıza yaptırıyor diyebilir miyiz ? Yani öle bişey mümkün değildir herhalde. sen 4 mbit kullan . Hızın tabiki düşer. 4mbit te kas bağlantıyı bakalım ne olcak.
-----------------------------
Valla 2 ayrı laptop var evde ikisinde de aynı sorun oluyor modemi değiştirdim gene sorun çözülmedi. Web sitelerinde dolaşabiliyorum ama video falan izlerken download yaparken genelde 20-30 dk sonunda internet sınırlıya dönüşüyor ve modem ışıklarında herhangi bir sorun görünmüyor. Ağ olarak ağ bağlantısı olarak bir bilgisayar bağlı değil ama dediğim gibi 2 bilgisayar var fakat tek bilgisayar olduğu dönemlerde de aynı sorunu yaşadım zaten. Sorun bilgisayardaki bir virus olabilir belki de. Ya da kablolarda sorun vardır ama kablolardaysa sorun ne yapabilirim bilmiyorum. Bu arada zaten adam 4 mbite indirdim hızını dedi bana ama yine de sorunu yaşıyorum.. 4 mbite indireli 3 4 ay oldu zaten. -
Yine oldu sınırlı bağlantı o program sorunu çözmedi.. Neyse yapacak bir şey yok sanırım :) http://yfrog.com/e3sssqkj
-
Valla Ben 2 Sene Net Kullandım Hiç Sıkıntı Yaşamadım 8 mbit ile Cok Güzel kullandım Şimdi Görüyorumki Net Cok Sorunlu Bunun Sebebi Siz Degil Ttnet size Tavsiyem Destekliyorsa Super online nin Telefon Hatsiz Netinden Alın Fiber Optik Sorun Yaşamazsınız ttnet Üye kattikca hiz düşüyor Sorun Büyüyor Ttnete Fazla yükleniyorlar ondan olsa Gerek Sınırlı Baglantı Demesinin Nedeni Pc nin ip Alamaasından Kaynaklanıyor Dnsleri Otomatik Yapın Modeme Yeni Versiyon Yazılım Yükleyin Proee Yi Seçin Oldugunca Otomatik Ayarları Seçin modemde Ag Baglantılarında Gereksiz şeyler Yüklemeyin Kaldırın Dosya Paylaşımı yazici Paylaşımı Gibi ag Kablolarınızı Da Kontrol Edin..