İnternet Kopmaları
-
Selamlar, inca im-101 modemim var.Uzun süredir kullanıyorum hiç bir sorun yoktu.Ancak son 3 aydır her telefon açıldığında ya da kapandığında bağlantı kendine reset atıyor.Başka bir splitter aldım denedim sorun devam ediyordu ancak tam emin değilim.Ne yapabilirim.
Bir de torrentte indirme yaparken son 1 aydır 5-10 dk geçtikten sonra bağlantı devredışı oluyor ve pc ye reset atmak zorunda kalıyorum.Bu konuya da bakarsanız sevinirim :)
Iyi akşamlar
-
daha 10 dakika önce bende aynı konuyu araştırdım bizim işyerindede çok sık bağlantı gidip geliyor sebebi nedir diye sebebi splitter dan değil. telefon hattında paralel varsa çift splitter kullan. ayrıca telefonda paralel yoksa bina girişindeki telefon kutusuna yada bina girişindeki kablolara bak ya kablolar su alıyor yada oksitlendi. bende bu yazıyı sana yazdım ama 10 dakika önce öğrendim bizim işyerinde paralel var yarın paralele splitter atıp bidaha denicem olmadı bende bina girişindeki kablolara bakcam hayırlı akşamlar
-
telefon bağlantısında parazitlenme var mı bi kontrol et, ayrıca modeme direk anahattan gelen telefon kablosunu tak bakalım sorun yaşayacakmısın. işaretlerim resim üzerinde.

-
Aynı sorun bende de vardı telefon çalınca internetten kopuyordum; splitteri değiştirdim sıkıntı kalmadı.
-
Bu sorunun olası nedenleri:
1-Paralel bağlantı varsa.
2-Telefon kablo bağlantılarında sorun varsa.
3-Splitter da sorun varsa.
4-Bina dışındaki telekom kutusundan bina içi ankastreye kadar gelen, oradan da modeme ulaşan tüm bağlantılarda sorun varsa.
5-Çok nadir de olsa, telekom tarafında da bi splliter aparatı var, onda da sorun varsa...
Bunları kontrol et, sorunun çözülür...
-
EmiRReiS bunu yazdı:
-----------------------------
Bu sorunun olası nedenleri:
1-Paralel bağlantı varsa.
2-Telefon kablo bağlantılarında sorun varsa.
3-Splitter da sorun varsa.
4-Bina dışındaki telekom kutusundan bina içi ankastreye kadar gelen, oradan da modeme ulaşan tüm bağlantılarda sorun varsa.
5-Çok nadir de olsa, telekom tarafında da bi splliter aparatı var, onda da sorun varsa...
Bunları kontrol et, sorunun çözülür...
-----------------------------aynı sorun bnde 2 aydır war ttnete kaç kere arıza kayıt yaptırdım
evin içindeki tüm kabloları herşeyi değiştirdiler
splitter değişti modem değişti
sorun hala devam ediyor , bazen hiç kopmuyor bazen 2dk da bir kopuyor
ttneti tekar aradım bu sefer arıza kayıtlarına bakan adamın numarasını aldım , düzelene kadar herşeyi yaptırıcam
aynı sorun arkadaşımın evinde de var nedense son 1 1.5 aydır var bu olay evin içinden kaynaklanmıyor çünki çok fazla kişi bu konuda şikayetçi
ttnet alt yapını sağlamlaştır :' illa arayıp sövmemiz mi lazım paramız ile rezil oluyoruz
-
Panxer, sorun telekomdan da olabilir. Söylediklerimin dısında neden yok.
Olayın üstüne gitmezsen sorunun çözülmez. Ama suna emin ol, arayıp küfür etmen sorununu çözmez.
Ben 3 yıldır telekom piyasasındayım, bizim telekom müdürlüğünde ki kadına küfür ettim diye, ben evde kopma yasıyorum :D
1 mb i zor kullanıyorum :D
Yani ben böyle bir şey yasıyorsam, siz arayıp küfür etmeyi aklınızdan bile geçirmeyin...
-
EmiRReiS bunu yazdı:
-----------------------------
Panxer, sorun telekomdan da olabilir. Söylediklerimin dısında neden yok.
Olayın üstüne gitmezsen sorunun çözülmez. Ama suna emin ol, arayıp küfür etmen sorununu çözmez.
Ben 3 yıldır telekom piyasasındayım, bizim telekom müdürlüğünde ki kadına küfür ettim diye, ben evde kopma yasıyorum :D
1 mb i zor kullanıyorum :D
Yani ben böyle bir şey yasıyorsam, siz arayıp küfür etmeyi aklınızdan bile geçirmeyin...
-----------------------------ccok bilgimişlik taslıyorlar ya
adsl arayüzünde hat hızımın 2048 olduğu yazıyor mesela turbo taksan 240 kb/sn yi geçmez
8mbps war hız parası ödüyorum bu ne
pc nizde virüs olabilir, hız testi yaptırın vs vs vs vs
bıktım artık gece dizi indiricem sabh kalkıyorum 1.partta durmuş gece net kopmuş
sürekli arıyorum ztn tivibu almıştım iptal ettiricem youtube un video kalitesi daha yüksek HD bile war adam bana orda karlı karlı film izlettirio
-
Çok teşekkür ederim sizlere :) Deneyeceğim bakalım