İnternet Sansürü Ve Yasa
-
Selamün Aleyküm beyler ve bayanlar,
Müridler, mürideler bana bu internet sansürü ve çıkacak yasayı mantıklı ve doğru bir şekilde anlatacak var mıdır? Yani nedir, ne değildir bilen varsa çok makbule geçer zira tongaya basmayalım...
-
Nedir tam olarak kimse bilmiyor fakat hiç bir bok düzgün açılmıyor bu olaydan sonra appler düzgün açılmıyor pcde 10-20 kere refresh etmem gerekiyor bağlantılarla mı oynuyorlar sertifikalarla mı bilmiyorum çünkü admin panellerime giriştede sorun yaşıyorum. Tabi sizin düşündüğünüzü düşünerek browser problemimi dedim ve VPN'ye bağlandığım gibi bir tane sorun kalmadı, ne bok yiyorlarsa artık.
edit: Tabi bazı arkadaşlarımız bunun monarşik bir tavır olmadığını bu sınırsız yetkilerin bir koşul çerçevesinde verildiğini söyleselerde savcının yakalama emrine uymayan kolluk kuvvetlerini unutuyorlar, yani kararlarımız süper demokratik işlenecek eminim, kısacası sikinin keyfine göre site kapatacak ve açıklama yapma zorunluluğu da olmayacak. Siyasete kaydırma diyenler bilmiyorum çıkar mı, kanun siyasi çıkarlarca düzenlenmiş olduğu için bu uygulamaya tabi olduğumuz için konu bence gayet siyasi.
kvasir tarafından 21/Şub/14 10:49 tarihinde düzenlenmiştir -
VBDream bunu yazdı
Nedir tam olarak kimse bilmiyor fakat hiç bir bok düzgün açılmıyor bu olaydan sonra appler düzgün açılmıyor pcde 10-20 kere refresh etmem gerekiyor bağlantılarla mı oynuyorlar sertifikalarla mı bilmiyorum çünkü admin panellerime giriştede sorun yaşıyorum. Tabi sizin düşündüğünüzü düşünerek browser problemimi dedim ve VPN'ye bağlandığım gibi bir tane sorun kalmadı, ne bok yiyorlarsa artık.
Bende tunnelBear diye bişey buldum komple VPN le çalışıyor untraceable oluyon komple, de bide işin şu yanı var torrent ve download kısıtlması falan söz konusu olabilir mi ?
-
şu 1,2 gündür internete sövmekten ağzım yoruldu facede ki mesajları okumak için chrome refresh manyağı oldu vpn kurdum sayfa tek seferde açılıyor sansürün allah bin belasını versin
-
feyzbuk ve gugıl mail sıkntısı çekenler open dns kullanın.
google ve ttnetin dnsleri pert olmuş durumda
-
bu internet sansürü şu. Hani ttnet gezinti.net diye birşey getirdi ya. Hani avrupada yasaklanmış şimdi türkiye'ye musallat olan sistem. O sistemi devlet getiriyor işte. gezinti.net sözde reklam için getirdi sistemi. Sistem bütün get post verilerini http protokollerini logluyor senin girdiğin sitelere göre reklam yayınlıyor. Devlette artık tüm girdiğin siteleri takip edebilecek isterse....
Tek olumlu yanı var URL tabanlı site engelleme özelliği gelecek.
Her zaman ki gibi 1 getiriyorlar 100 götürüyorlar.
-
DrKill bunu yazdı
bu internet sansürü şu. Hani ttnet gezinti.net diye birşey getirdi ya. Hani avrupada yasaklanmış şimdi türkiye'ye musallat olan sistem. O sistemi devlet getiriyor işte. gezinti.net sözde reklam için getirdi sistemi. Sistem bütün get post verilerini http protokollerini logluyor senin girdiğin sitelere göre reklam yayınlıyor. Devlette artık tüm girdiğin siteleri takip edebilecek isterse....
Tek olumlu yanı var URL tabanlı site engelleme özelliği gelecek.
Her zaman ki gibi 1 getiriyorlar 100 götürüyorlar.
Peki bu işi içine Telekom girecekmi yani bir arkadaşım bahsediyordu girerse her hareketimiz net izlenir diye ve aynı şekilde download olayı nasıl olur ?
-
Askeri - Sivil anayasa gibi ortalığı ayaklandırdılar yok demokrasi elden gidiyor bilmemne diye..
Eski düzen devam edecek, değişen hiçbirşey olmayacak bence bu yasa ile..
-
CEO bunu yazdı
Askeri - Sivil anayasa gibi ortalığı ayaklandırdılar yok demokrasi elden gidiyor bilmemne diye..
Eski yasa ile şemsiyeyi soktu , yeni yasa ile şemsiyeyi açtı. -
THT2005 bunu yazdıCEO bunu yazdı
Eski yasa ile şemsiyeyi soktu , yeni yasa ile şemsiyeyi açtı.Valla kardeşim katılıyorum, hayır bide bu saat oldu tam yasayı bilen yokmuş gibi geliyo bana saplasalar haberimiz olmayacak.
-
VBDream bunu yazdı
edit: Tabi bazı arkadaşlarımız bunun monarşik bir tavır olmadığını bu sınırsız yetkilerin bir koşul çerçevesinde verildiğini söyleselerde savcının yakalama emrine uymayan kolluk kuvvetlerini unutuyorlar, yani kararlarımız süper demokratik işlenecek eminim, kısacası sikinin keyfine göre site kapatacak ve açıklama yapma zorunluluğu da olmayacak. Siyasete kaydırma diyenler bilmiyorum çıkar mı, kanun siyasi çıkarlarca düzenlenmiş olduğu için bu uygulamaya tabi olduğumuz için konu bence gayet siyasi.
Daha yasa onaylanmadan yazmıştım hocam buraya
Bende aynı sorunu yaşıyorum edu uzantılı birçok siteye giremiyorum, vpn'i açınca anında bağlanıyor, vpn kapalıyken 20 sekmeden 4-5 tanesinde sıkıntı yaşıyorum. Henüz ortada yasaklanan site yok ama ne yapıyorlarsa artık bağlantılarda sıkıntı var.