İnternet Var, Baglantı Yok??
-
simdiii nasıl baslasam, nasıl anlatsam...
adsl ile internete baglanıorum, baglantı saglanıor...
ama internete dair hicbir islem yapamıorum... sanki internete baglı deilmis gibi...
yani ne web sayfalarını acıor, nede msn vs. seyleriii...
sunu da soyleyeyim... internet explorer falan sorunlu diil... yeni formatladım zaten bilgisayarı...
tahminimce ayarlarda bir sorun var... IP nosunda falan...
yardım ederseniz sevinirim... simdiden tesekkurler...
-
Denetim masasindan "Ag baglantilari" na gir...orada ethernet kartinin modeli yazan baglanti seklini goreceksin cift tikla ...sonra ozelliklere gir...oradan istemciler bolumunde TCP İP i e cift tikla...sonra gelen bolumde ip adresini ve dns adresini otomatik olarak al seceneklerini isaretle tamamda....
tabi baska sorunlarda olabilir...ethernet kartini tanidimi makine driver falan sorunu varmi ? ..kablolamada sorun varmi ...splitter kullaniyormusun ? ...birazdaha ayrintili yazarsan daha net cevaplar verebiliriz. -
modem markası quake...
dirver da herhangi bir sorun yok...
splitter arızalı olduu icin simdilk kulanmıorum...
kabloların saglamasını yaptım arıza yok...
aslında dedigim gibi donanımda pek sorun olduunu sanmıorum...
ayarlarda sorun var gibi...
simdi eve gidip dediklerini yapıcam... yardımın icin saol...
umarım ise yarar :) -
şimdi
başlat > çalıştır > Cmd yap...
Açılan pencereye 2 şey yazacaksın..
1.
ping 72.232.25.140
Bu tahribat.com un ip adresi.. buraya sağlam ping atabilirsen internetin var demek.. eğer atmıorsa o zaman internetin yok git modeme bak.. sonra
ping tahribat.com
yaz eğer burayada ping atarsan o zaman netin vardır. yok eğer pingleme başarısız oluyorsa o zaman makinandaki dns adreslerinden dolayı adres çözümlemesi yapılamıyor... Ağ komşularım özelliklerden ethernet kartına sağ tuşdan dnsi otomatik alı işaretle sorunun gitmesi lazım.. yok eğer oluyorsa o zaman adslden kaynaklanan bir sorun olabilir. En basitinden adsl şifreni başkaları kullanıyor olabilir. 444 0 375 adsl destek hattını araman i olur...
eğer burayada pin atıyorsa -
Compiter dns olayını söylemiş zaaten görmemiştim ben..
Kusura bakma compi ;)
Toplam Hit: 2714 Toplam Mesaj: 5