folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder İnternete Baglandigim Zaman Pingim Yukseliyor Ve..

İnternete Baglandigim Zaman Pingim Yukseliyor Ve..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

slm muridler.pc ye format attim bu yuzden ama sorunu cozemedim.

evde kendi pcmle internette herhangi bir sayfayi acmak istedigim zaman pingim 3000 ile 1000 arasina cikiyor.ineternette herhangi birsey yapmadigim zaman pingim 44 e dusuyor.evde diger pclerden ping attigim zaman (ayni yere ping atiyoruz) onlarin pingleri 167 civarlarinda.

kendi bilgisayarimdan ineternete giremiyorum girmeyi denedigim zaman ping yukseliyor ve sayfalar acilmiyor.

bilgisayarin tum driverleri kurulu durumda.modemi rebootladim ama sorun ayni.sadece benim bilgisayarda ping yukselmesi var.download vs hicbisi yok evde

internette sayfa acmadan 2 dk bekleyince yuksek pin 44 e geri dusuyor.

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek

sistem ne ? tarayıcın ne ? artı bütün sitelerde yapıyo mu?

lk açılışta comodo baya etkiliyo hzıı mesela.

antivir ne var ?

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    watervay
    watervay's avatar
    Erkek

Kullandığın cd temiz mi başka cd ile kurulum yapıp dene bence.

Syntax error..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek
    joe_black bunu yazdı

sistem ne ? tarayıcın ne ? artı bütün sitelerde yapıyo mu?

lk açılışta comodo baya etkiliyo hzıı mesela.

antivir ne var ?

sistem win7 win8 de de aynısı oldu.butun sitelere yapıor.tarayıcı fark etmio.antivir yok yeni format yedi pc

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek
    Ekerci bunu yazdı

sistem win7 win8 de de aynısı oldu.butun sitelere yapıor.tarayıcı fark etmio.antivir yok yeni format yedi pc

hocam 64 mi 32 mi. belki sistem 4ü kaldırmıyo bende de oluyodu bi ara. bi de tam net uygun driver bul. combofix yap. önbellek temizle. dns kullan. host dosyası düzenle.

milyonlarca çözüm sunulabilir de hepsini deneyip test etmen lazım.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

kendiliğinden geçti :S hani internetten olsa problem diger pclerdede aynı sorun olması lazım..

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sRcN
    sRcN's avatar
    Erkek
    Ekerci bunu yazdı

kendiliğinden geçti :S hani internetten olsa problem diger pclerdede aynı sorun olması lazım..

windows update ilk açtığın zaman sistem arkasında güncelleme kontrolü yapıyor ve bu sebeple pingini yğkseltiyor olabilir. Ben dün komple ankastreden eve cat6 ile telefon hattı çektim hız yüzünden şimdi hayat varmış diyorum :)

Wordpress - SEO & Digital Marketing
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Hocam konu dışı : ve.. kısmı heycan uyandırdı o yüzden gelip baktım (:

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek

Pingi neyle takip ediyorsunuz? Ayrıca ping o kadar önemli bir şey değil HTTP için:)

Sanırım evinizde ağ var. Ağdaki diğer bilgisayarlara ping durumunuz nedir? 

Bir internet alan adına mı yoksa ip adresine mi ping atıyorsunuz?

Son olarak bağlantı tanıla dediğinizde Windows size ne diyor?

Eğer bir adsl modem ya da başka bir route özelliği olan donanımla ağ kurduysanız bu donanımın ayarlarını kontrol ediniz. Özellikle QoS'yi.

Cevaplar: Eğer ağdaki diğer bilgisayarlara olan paket gecikmesi kabul edilebilir seviyede ise, router ayarlarında sorun vardır (QoS mesela). Bir diğer ihtimal de eth kablosundaki bozukluktur (iletken kırılması vs.). Kabloyu değiştirip router'ı fabrika ayalarına getirin (fabrika ayarlarına döndürmeden önce birkez yeniden başlatmanız (soğutmanız daha iyi olur) yerinde bir karar).

Eğer bir alan adına ping çekiyorsanız ve yüksek gecikme değerleri ile karşılaşıyorsanız fakat bir ip adresine (google'ın ipsi mesela) ping attığınızda değerler normal ise bilgisayarınızın DNS ayarlarını kontrol ediniz.

YeniHarman tarafından 14/Oca/13 03:20 tarihinde düzenlenmiştir

Olaylara karışmayın!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

hocalar sorun duzeldide ben yinede cevap verim herseye :D

ping olarak calistira ping -t www.facebook.com dan takip ettim

baglanti tanila kismina girmedim hic.pc duzgun calisiyorken bir anda oldu.pcde win8 vardi acaba win8den mi deyip win7 gectim ama sorun duzelmedi(formatladim)

update olayi diildi hocam cunku ne zmn chromei acip bi site girdigimde pingim asiri yukseliyordu ve sayfa cok zor aciliyordu

internet sorunuda diil evde 40mb internet var.

Toplam Hit: 991 Toplam Mesaj: 10