İnternete Giremiyorum Yardım!!!
-
sna 6500 modeli philips marka modem var.birader laptop almış sabahlara kadar nete çok takılıyor diye modem ayarlardan şifre koyup ayarlarla oynadım.o'da girmek için ayrıca karıştırmış heralde(ama korkudan söylemiyor)..düne kadar nete bağlıydım.taaki modemin reset tuşuna basana bi daha bağlanamadım..
modemin tüm ışıkları yanıyor.(online bile)
saatin yanındaki bağlantı durumu şeyinde de bağlandı yazıyor.ama o yazının altındaki iki bilgisayarlı logoda bir gariplik var.iki bilgisayardan birbirine ok bağlanıyor ama tam orta yerlerde 3.bir ok dışarı gösteriyor.sanıyorum bağlantı veya kablolarla ilgili bir durum var..sabahtandır kablolarla,ağ bağlantılarıylaitcp protokolleriyle herşeyle uğraştyım olmadı.pes ettim artık.eminim aklıma gelmeyen son derece salakça ama basit bir sorun var ama bulamıyorum.modem ayarına dahi giremiyorum(explorere'a 192.168. vs..yazıyoruz ya oraya)Delirdim.en sonunda cafeye geldim lütfen yardım edin.
-
modemin ipsi ile giremiyorsan o zaman sorun ağ bağlantılarındadır.. ethernet kartını kaldır ve tekrar kur..
-
başlat çalıştıra telnet yaz
open 192.168.1.1 ile bağlanmayı dene bakalım
-
aklıma gelmedi değil ama aygıt yöneticisinden donanım düzgün çalışıyor ibaresi var.yapılandır hedesindende düzgün görünüyor.ama eve gider gitmez dediğini deneyeceğim.
-
ms-dos komut istemine girip, ipconfig yaz
ve ordaki iplere bak,düzgün olarak alınmş mı? Eğer kartta ya da bağlantı ayarlarında sorun varsa ipleri göremezsin.Şuan kafedeki ayarlara bak, senin ki de ona benzer olmalı!
-
tamamdır ertan hallettim.ip problemi varmış.ilgilendiğin için teşekkürler...bu kadar uğraştırdı ya beni bu velet krize girdim gün boyu..hem mac hemde wep şifresi koymazsam şerefsiz olayım.4 mbit var zırnık kadar megabit dahi kullandırtmayacam bundan sonra.kardeşin mi var derdin var bu ne ya...bir bktan anlamayan insanların anlamadıkları şeyleri karıştırıp işinin ehlinin bile çözemeyeceği hale getirmesine vesile olan kaderin,sistemin,raslantının taaaa .......!!!