İnternetin Elektrik Faturası Ne Kadar?
-
İnternette gezinirken muhtemelen tek düşündüğünüz şey dizüstü bilgisayarınızın pil düzeyi oluyordur. Fakat hiç internetin ne kadar enerji tükettiğini düşündünüz mü?
Herhangi bir konuda bilgi almak istediğimizde ilk başvurduğumuz kaynak internet oluyor. Peki ya hemen hemen her konuda bilgiye ulaşabildiğimiz bu devasa dünya nasıl bir işleyiş sistemine sahip?

İşte her yönüyle internet;
İnternette an itibariyle 2.4 milyar kullanıcı bulunuyor.
Eğer internette saat başı kullanılan bilgi depolanmaya kalkılsaydı 7 milyon DVD‘ye ihtiyaç duyulurdu!
2015 yılında internette yer alan bilginin toplam boyutunun 966 exabyte olacağı tahmin ediliyor.
İnterneti ayakta tutmak için ihtiyaç duyulan enerji, dünya çapında üretilen elektrik enerjisinin % 1.5‘ini oluşturuyor.
Bir başka bakış açısıyla bakacak olursak bu enerji miktarı 30 nükleer reaktörün ürettiği enerjiye eşit.
İnternet bir ev olsaydı elektrik faturası 8.5 milyar dolardan aşağı gelmezdi! Bu rakam Google’ın 2011 yılında elde ettiği toplam kara eşit.
2015 yılında Avrupa’da yer alan veri merkezlerinin kullanacağı enerji 8 milyon evin ihtiyaç duyduğu enerjiye eşit olacak.
-
teknoloji bu hızla ilerlerse normal tabii.
daha düne kadar 56k modemle giriyorduk. bugün 8-10-20 mb ile.
internet sadece bilgisayarın emrindeyken, bugün cep telefonlarıda bilgisayar kadar iş görüyor nerdeyse internette.
bide üstüne tvler çıktı. yarın başka bişey icat edilir. ona da internet gelir.
internet candır.
-
Ttnet veya akp görmesin bunu direk elektrik tüketim payı diye kitlerler .
Austen tarafından 18/Kas/12 12:34 tarihinde düzenlenmiştir
-
Teknoloji adına herşey ilerledi, bir laptoptaki bataryanın teknolojisi ilerlemedi, birde alternatif elektrik üretim cihazları o kadar fazla üremedi. Varolan teknolojiyle devam. İleride herşey elektriğe muhtaç olacak. Benzin petrol herşey bitecek tüm cihazlar elektrikle çalışacak. O zaman ne halt yiyecez bilemiyorum :D
-
fatura demişken 120 lira elektrik faturası geldi bu ay, evde 4 kişiyiz nasıl bu kadar elektrik tüketiyoruz anlamıyorum. elektrikli ısıtıcı yok tv pc buzdolabı falan bi de aydınlatma, istanbulda ikamet ediyorum var mı tavsiyesi olan
-
FOXXLY bunu yazdı
teknoloji bu hızla ilerlerse normal tabii.
daha düne kadar 56k modemle giriyorduk. bugün 8-10-20 mb ile.
internet sadece bilgisayarın emrindeyken, bugün cep telefonlarıda bilgisayar kadar iş görüyor nerdeyse internette.
bide üstüne tvler çıktı. yarın başka bişey icat edilir. ona da internet gelir.
internet candır.
cok ilginc
