folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder İnternette Güvenli Alışveriş Nasıl Gerçekleştirilmeli ?

İnternette Güvenli Alışveriş Nasıl Gerçekleştirilmeli ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    raul
    raul's avatar
    Erkek

Beyler internetten bir ürün alırken (örnek: ceptelefonu ) bu ürünü karşıdaki satıcıdan nasıl almalı ? en garantili ve ucuz yöntemi nedir. dolandırılmamak için nelere dikkat etmeliyiz ?

tahribatta tecrübeli alıcı ve satıcılar olduğunu tahmin edebiliyorum . bu arkadaşlar bi yardımcı olsunlar tüm tahribat dolandırılma riskinden kurtulsun ?

ödeme hangi yöntemle yapılmalı vs bi açıklasınlar

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sanane
    sanane's avatar
    Erkek

güvenilir sitelerden alacaksın. adı duyulmamış yerlerden almadan önce araştırman lazım. hepsiburada.com hizlial.com ereyon.com.tr gibi siteler güvenilirdir.

Naber la?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

guvenilir bilinen firmalardan alis veris yap,

mutlaka sanal kredi karti kullan sanal kart icin banka ile gorus,

temiz olduguna inandigin bilgisayarlari kullan, internet kafeye gidip kredi kartinla alis veris yapma.

isin ozeti bu

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    raul
    raul's avatar
    Erkek

Örnek olay : 300 liraya bir telefon beğendim sahibinden.com da . telefon istanbulda . ben ankaradayım bunu alacağım . havale yapacağım o da kargoya verip yollayacak. nasıl güvenebilirim bu adama ? yamuğa gelmemek için neler istemeliyim adamdan ? parayı gönderince adamın bana saksı yollamayacağını nerden bilebilirim ?

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek

raul bunu yazdı:
    -----------------------------

Örnek olay : 300 liraya bir telefon beğendim sahibinden.com da . telefon istanbulda . ben ankaradayım bunu alacağım . havale yapacağım o da kargoya verip yollayacak. nasıl güvenebilirim bu adama ? yamuğa gelmemek için neler istemeliyim adamdan ? parayı gönderince adamın bana saksı yollamayacağını nerden bilebilirim ?

saksıyı bile alamayabilirsin :D   emin olman zor anca gittigidiyor gibi bi sistemle. önce aracı firmaya gidicek para,ürün sana gelcek inceleyip onaylicaksın. ondan sonra para adama gidicek. bu tip bi sistemle yamuk olmaz. ama direk adama havale çekersen 1 bardak soguk suyu hazır tut.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scarletbeard
    scarletbeard's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

FCN bunu yazdı:

raul bunu yazdı:

saksıyı bile alamayabilirsin :D   emin olman zor anca gittigidiyor gibi bi sistemle. önce aracı firmaya gidicek para,ürün sana gelcek inceleyip onaylicaksın. ondan sonra para adama gidicek. bu tip bi sistemle yamuk olmaz. ama direk adama havale çekersen 1 bardak soguk suyu hazır tut.

Kardesim bende yıllardir hesaba havale kargo seklinde ürün gonderiyordum ki hala oyle sayilir kimseye daha yamuk yapmadim bunu yapan 5 10 saglam adam var ama bunu bilip parayi hiç eden adamsayisi istemedikce cok o yüzden dikkatli ol adamin konusmasindan hersey belli olur.

Toplam Hit: 718 Toplam Mesaj: 6