İnternet'te İz Bırakmadan Dolaşmak Mümkün Mü
-
Yakın zamanda ülkemiz kullanıcıların internetini takip ederek kayıt altına almak istiyor. Bunu aşmanın yolu nedir arkadaşlar vpn kullanarak yasaklı ve erişimi engellenmiş sitelere giriliyor. Ama bizi loglayan internet servis sağlayıcıyı kandırmak ona gezindiğimiz yerleri farklı göstermek mümkün mü, kısacası böyle bir yasağı aşmaz geride iz bırakmamak için neler yapıla bilir,
-
Bugunde yapiliyor bu. :)
-
evet mümkün
1. kendi adına olmayan bir adet 2. el bilgisayar ve uzağı çeken bir wireles anten
2. beini tarızı yazılımla wep şifresi kıırdıktan sonra direk aban ne var ne yoksa :)
-
uranyummu kaciriyon hocam o nasil yöntem öyle :)
paduwan tarafından 13/Oca/14 13:46 tarihinde düzenlenmiştir -
evdekı altınları sadece ınternet uzerınden oldugu ıcın sadece ınternet uzerınden soyuldugu ıcın arkadas haklı bı yontem aramakta saygılar ;)
-
zalimadam bunu yazdı
evet mümkün
1. kendi adına olmayan bir adet 2. el bilgisayar ve uzağı çeken bir wireles anten
2. beini tarızı yazılımla wep şifresi kıırdıktan sonra direk aban ne var ne yoksa :)
Sen böyle iz bırakmadan dolaşabileceğini sanıyorsan geçmiş olsun. Bu yöntem hiçbir şekilde güvenliğini sağlamaz.
-
Bu konu açılmıştı daha önce. Bayağı detaylı bir açıklama da yer alıyordu. Kimdi hatırlamıyorum. Bulunca ekleyeyim buraya linki.
torpedo_XL 'ın konularıymış :) Tam üstümdesin hocam niye demiyorsun ben açmıştım o başlığı diye :)
http://www.tahribat.com/Forum-Internette-Gezinirken-Maksimum-Gizlilik-175888/
http://www.tahribat.com/Forum-Peerblock-Internette-Gezinirken-Maksimum-Gizlilik-2-178218/
buralardan başla hocam. 3-5 fikir edinmek açısından iyi yazılar :)
1049 tarafından 13/Oca/14 15:10 tarihinde düzenlenmiştir -
VPN satin alicaksin pasa pasa kullanicaksin :) rusyadan fln alman lazim heralde orda takip yok galiba
Pic_Boy tarafından 13/Oca/14 19:07 tarihinde düzenlenmiştir -
Pic_Boy bunu yazdı
VPN satin alicaksin pasa pasa kullanicaksin :) rusyadan fln alman lazim heralde orda takip yok galiba
diyelim ki aldık vpnyi. abi ben evden kendi pcmden bağlanıyorum o vpnye değil mi ? sonuçta çıkış noktası (ip) yine açık açık ortada ?
yarın "biri" internet sağlayıcımla görüştüğünde sağlayıcı şirket benim ipimin o vpnye bağlandığını görecek. demeyecek mi o vpn nedir araştırılınca kirli işlerde kullanılan bir vpn şirketi çıkarsa ne olacak vpn kullananın hali ?
bunlar vpn almama engel olan sorular işte :/
-
BeyinAdam bunu yazdıPic_Boy bunu yazdı
diyelim ki aldık vpnyi. abi ben evden kendi pcmden bağlanıyorum o vpnye değil mi ? sonuçta çıkış noktası (ip) yine açık açık ortada ?
yarın "biri" internet sağlayıcımla görüştüğünde sağlayıcı şirket benim ipimin o vpnye bağlandığını görecek. demeyecek mi o vpn nedir araştırılınca kirli işlerde kullanılan bir vpn şirketi çıkarsa ne olacak vpn kullananın hali ?
bunlar vpn almama engel olan sorular işte :/
Öncelikle log turmyan yani nereye girdiğini kaydetmeyen vpn firmasından hizmet almalısın. Türkiye firmalarına güvenmiyorum. İnternette gezinirken karşıda hep vpn sunucusunun IP si görünür ve sen aksi bir talimat vermediysen IP yi seninle beraber onlarca yüzlerce kişide kullandığından kim olduğunu bulamazlar. Log tutmayan bir VPN firması olmalı. Bulursan banada söyle.
Evindeki modem, router veya bilgisayar artık hangisini kullanırsan tüm bağlantıların şifreli olarak vpn sunucusuna gider. Sağdece bağlantılarda değil. indirmeler, gezdiğin sayfalar ve herşey şifreli olarak vpn sunucuna gider, oradan internet ortamına çıkar. Görünen tek şey seninle vpn sunucusu arsındaki sürekli bağlantıdır,içeriği görünmez. Bu nedenle sunucuları ve internet bağlantısı hızlı bir VPN firması olmalı.
Benim evin yakınında fiber varmış. Oradan 50MB fiber alıp 4 kafadar kullanmak istiyoruz. Biri gider birilerine söver sonra gelip beni sorgulamasınlar diyede VPN hizmeti alacağız. Hatta bazı firmalarda 1 üyeliğe 2-3 cihaz hakkı veriyorlar. Cep telefonlarımızada VPN yazılımı kurup öyle bağlanacağız internete. Planımız bu.
Bu iş için kullanacağım router ve tabiki düzgün bir VPN firması bilen varsa çekinmesin söylesin.