İnternette Yapılmayacak Hususlar
-
söz ve davranısta herkesin begendigi yol anlamına gelen edep;dini literatürde,Allah ve peygamberin emir ve yasaklarına uygun biçimde hareket etmeyi ifade eder.
Elektronik iletişimde edep;utanılacak hal ve hareketlerden kacınmak,terbiye ve ahlak kurallarına riayet etmek demektir.bilgisayar vasıtasıyla kişi dünyaya açılmakta,dünyada olup bitenlerden haberdar olmaktadır.internet ortamının bireye tanıdıgı bu özgürlük ne yazık ki her zaman ahlaki kurallara uygun,akılcı ve yapıcı amaçlarla kullanılmamaktadır.
Bu itibarla internet kullanırken şu kurallara riayet etmek gerekir:İnternet,insanlara zarar vermek için kullanılmamalı,başkalarının yaptıgı çalışmalara engel olunmamalı,gizli kişisel dosyalara girilmemeli,internet yoluyla hırsızlık yapılmamalı,parası ödenmeyen yazılımlar,kişinin kendi malıymıs gibi kopyalanmamalı,başkalarının elektronik iletişim kaynakları izinsiz kullanılmamalı,elektronik iletişim ortamında başkalarının haklarına saygı gösterilmeli,İslam'ın yasakladıgı ve mahrem saydıgı hususlarda sayfalara girilmemelidir.Zira Rabbimiz bizim gizli ve aşikar bütün yaptıklarımızdan haberdardır.
Nitekim,Bakara süresinin 255. ayetinde;"...O,kurallarını ve yapacaklarını bilir." ve Kaf süresinin 16. ayetinde de;"Andolsun,insanı biz yarattık ve nefsinin kendisine fısıldadıklarını biliriz ve biz ona şah damarından daha yakınız."buyurularak,insanların tüm fiil ve davranışlarının gözetim altında olduğu ve Cenab-ı Allah'ın her şeyi en küçük ayrıntıya varıncaya kadar bildigi beyan edilmektedir. -
Allah razı olsun sevgili kardeşim bizi çok güzel bi şekilde uyarmışsında bana göre sanal alemden daha da önemlisi bunları realde yapmamamız bu arada söylediklerinini yarısını bu sitede yapanlar var ve burdada paylaşıyoruz birbirimizde yani bu da günah oluyo :(((((((
-
sende haklısın kimse kimseye dur diyemez,herkes istedigini yapar ama ahiret hayatını düşünmek lazım.Biraz bilgi paylastıysam sizlerle ne mutlu bana...
Toplam Hit: 907 Toplam Mesaj: 3