folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder İnternetten Hizmet Satışı Vergilendirmesi Hakkında Soru

İnternetten Hizmet Satışı Vergilendirmesi Hakkında Soru

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ecstatic_60
    ecstatic_60's avatar
    Erkek

Öncelikle konuyu açarken muhasebe-hukuk başlığıyla bunu arasında kaldım..sonuçta iş diye burası mantıklı geldi..yanlış yerde değildir umarım...

Merak ettiğim şey şu...internetten bi tür hizmet satacağım...ödeme işi online ya da elden olabilir karar vermedim...Ama bu elde ettiğim kazancın yasal olmasını istiyorum...

Hizmet satın alana da fatura ya da onun gibi güven verici, ben bu hizmeti aldım karşılığında da şu kadar para verdim, diyebileceği bişey vericem...

BU fatura olayı teferruatlı gibi geliyo ama ilerde yasal bi sorun çıksın istemiyorum.. Bi ürün satmıyorum bi dükkan vs.olmıcak..kendi adıma ya da site adına kesicem faturayı..

Bu olay nasıl olur? Nereye başvurmam ne belgeleri almam gerekiyo? Sırf bu işlere kaç lira vermem gerekiyo..Bir de son olarak gelirimin yüzde kaçını vergi olarak devlete vermem gerek?

Bunları iyice araştırmak istiyorum...para kazanıyım derken borçlanmıyım sonra..

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    swordfish
    swordfish's avatar
    Erkek

şahış şirketi açıp faturanı kesip vergini ödeyeceksin

Eskişehirin göbeğinde tecavüze uğrayan Rapci gençler : http://www.youtube.com/watch?v=248MKazGlpo&feature=plcp
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Juliet
    Juliet's avatar
    Erkek

2012 yılı için gelir vergisi oranları ; Gelir Vergisi Kanununun 103 üncü maddesinde yer alan gelir vergisine tabi gelirlerin vergilendirilmesinde esas alınan tarife, 2012 takvim yılı gelirlerinin vergilendirilmesinde esas alınmak üzere aşağıdaki şekilde yeniden belirlenmiştir. 

10.000 TL'ye kadar
    % 15

25.000 TL'nin 10.000 TL'si için 1.500 TL, fazlası
    % 20

58.000 TL'nin 25.000 TL'si için 4.500 TL (ücret gelirlerinde 88.000 TL'nin 25.000 TL'si için 4.500 TL), fazlası
    % 27

58.000 TL'den fazlasının 58.000 TL'si için 13.410 TL (ücret gelirlerinde 88.000 TL'den fazlasının 88.000 TL'si için 21.510 TL), fazlası
    % 35

oranında vergilendirilir.(1)

011100110110000101111010011000010110111000101110011000010111011001101001
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ecstatic_60
    ecstatic_60's avatar
    Erkek

sağolun arkadaşlar...peki bu olayı gerçekleştirene kadar ödemem gereken bişeyler var mı? yani direk gidip şahıs şirketi kurup fatura kesmeye başlayıp yıl sonunda da toplam gelirimin %15 i kadarını ödeyeceğim ve bitecek mi?

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mfatihbodur
    mfatihbodur's avatar
    Erkek

hocam şahıs şirketini nerden kuracagını biliyormusun :D

Yeryüzünün öğretmeni olmak için, gökyüzünün öğrencisi olmak gerekir. - Aliya İzzetbegoviç / mfatihbodur@tahribat.com
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ecstatic_60
    ecstatic_60's avatar
    Erkek

mfatihbodur bunu yazdı:
    -----------------------------

hocam şahıs şirketini nerden kuracagını biliyormusun :D

-----------------------------

onu bi sonraki soruda sormayı düşünüyodum=) öncelikle bunların cevaplanmasını istediğimden karışmasın dedim..nereye başvurmak gerekiyo cidden?

Gidip ben şirket kuruyom dedik mi al şu belgeyi doldur sonra şirket senindir demiyolardır heralde? prosedürleri nelerdir?

edit: Ah şu tembellik yok mu öldürür insanı...google a şahıs şirketi yazdım mı bi sürü şey çıkıyo...ama alıştık armut piş ağzıma düş olayına...teşekkürler yönlendiren arkadaşlara=)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    raikkonen
    raikkonen's avatar
    Erkek

sen bi mali müşavir ile anlaş o sana yardımcı olur :) zaten gerçek usülde mükellef olacaksan mecburen defter tutturmak zorundasın

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ecstatic_60
    ecstatic_60's avatar
    Erkek

internetta araştırınca 1000 le 3000 tl arasında fiyattan bahsetmişler...bazı yerlerde de 100 tl ye 2 günde oldu demişler..

bazı yerlerde de gelip dükkanı incelerler vs. diye bahsetmişler..

benim istediğim çok çok çok basit bi olay...

dükkan olmayacak, bürom olmayacak...sermaye olmayacak....sadece bir internet sitesi..

zaten başlangıçta ilk 3-4 ay aylık 100 tl bile gelir sağlamayabilir...sonrasıda tutmasına bağlı...(şu anın verdiği gazla tutar yahu diyorum ama çok mu gaza geldim bilmiyorum)

yani başlangıçta gelir beklentim buyken 100 liradan fazla veremem açıkçası... muhasebeci falan da tanıdık vs.bi şekilde halletçez artık...oraya da para veremem ki..zaten getirisi ne olcak..

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    R3D
    R3D's avatar
    Erkek

Takipteyim aynı şeyleri bende merak ediyorum...

Ve bilen varsa internetten yırt dışına satış yapabilmek için prosedür değişirmi yoksa şahıs şirketi olmak yeterlimi ? 

"Mey biter saki kalır Her renk solar haki kalır Diploma insanın cehlini alsada; Hamurunda varsa,eşeklik baki kalır..."
Toplam Hit: 1370 Toplam Mesaj: 9