İnternetten Kredi Kartı İle Alışveriş Güvenligi?
-
Çok sık olmamakla beraber arada sırada güvenli internet sitelerinden alışveriş yapıyorum.. yalnıs sorun şu ki benim bilgisayarım ne kadar guvenli :) eski bi pc oldugu için herhangibir güvenlik programı kuramıyorum çünkü acayip kasıyor.. arada bi virüs programı kurup taratıgımda illaki trojan veya virüs çıkıyo bilgisayarımdan : )
Yeri geliyor 10 liralık alışveriş yapıorum ama limit 10 lira deil ki insan haliyle korkuor tabi 10 liralık alışveriş yaptıktan sonra tüm limitim bi tarafına kaçma ihtimalinden..
Sorun şu ki nasıl guvenli alışveriş yaparım? sanal kart kullanayım dedim bazı pürüzler çıktı vazgeçtim.. şuan da ise cd den çalışan bi (Slax)linux işletim sistemi ile alışverişimi yaptıktan sonra tekrardan windowsa dönüş yapıyorum.. sizce ne kadar guvenli cd den çalışan bi linux ile internetten alışveriş yapmak?
-
sanal kart oluşturabilirsin ve live cd olarak bi linux sürümü edin ve işlemlerini onun üstünden gercekleştir sorun olmaz sanal kart sıkıntını düzeltmeye bak ama tabiki %100 güvenli olamaz
-
peki live cd kullanırken nasıl bi sorun yaşyabilirm güvenlik açısından?
-
amorphis81 bunu yazdı:
-----------------------------
peki live cd kullanırken nasıl bi sorun yaşyabilirm güvenlik açısından?
-----------------------------hiç bi sorun yaşamayamazsın. ( ama gir işini hallet ve çık. başka şeyler yapma yine de )
-
Kredi kartının online işlemlerinden bir adet sanal kart oluştur. Alışveriş yapmadan sanal karta alışveriş miktarın kadar limit belirle. Mesela 10 TL lik bişey satın alıcaksan sanal kartın limitini 10 TL yap. Zaten sanal kart olayının belirli ücreti yok. sürekli numaralarını değiştirebilirsin.
-
legendary bunu yazdı:
-----------------------------
Kredi kartının online işlemlerinden bir adet sanal kart oluştur. Alışveriş yapmadan sanal karta alışveriş miktarın kadar limit belirle. Mesela 10 TL lik bişey satın alıcaksan sanal kartın limitini 10 TL yap. Zaten sanal kart olayının belirli ücreti yok. sürekli numaralarını değiştirebilirsin.
-----------------------------Adam bilgisayarımda trojan var,virüs var diyor.Sen o sanal karta o bilgisayardan limit aktarana kadar şifren çoktan ellerine geçmiş olur.Cd üzerinden işletim sistemi güvenlidir,sanal kartada çok güvenme,zaten sanal karta limit aktardığın yer aynı bilgisayar olacak.O limiti aktarana kadarda bilgilerini girmiş olacaksın.
-
Evet sanal kart yinede şart benim başıma geldi.bi telefon gördüm ebay da.baktım mağazasıda var.ben mağazasına gittim tabii internette.sony nin ixperia modelleri TR de yok.İngiltere de bi site vs.Sanal kartım duruyo kredi kartı alışkanlığımdan aldımbi güzel alışverişe başladım.secure kısmında benden güvenlik kodu istemedi hemen parayı aldı.kafamda şimşek çaktı2 gün geçmedi baktım Garanti internet şubesi işlemler açık provizyonlar vs 2 işlem yapılmış 37 USD 60 kusur lira diğeri 58 USD 75 kusur lira benim iznim dışında kafamı kırasım geldi ama hala bi şansım olduğunu bildiğimden alo garantiyi aradım.kredi kartını yenilemeyi ve o yapılan işlemleri belirttim.bana bi numara verdiler o işlemleri belirterek bi itiraz dilekçesi gönderdim.24 saat içinde arayarak kartımın iptalini onaylattım.eski kart bilgileri tamamı ve o 2 işlem iptal edilmiş olarak kredi kartımın yenisi geliyor.sanal kartımda var halbuki siz siz olun açık vermeyin.Bir USB bellekte Ubuntu bulundurun ve PC nizin bi diskinde kurulu dursun.İnternette alışverişe oradan girin yeterli.sanal kartınızıda unutmayın.Pc nizde windows varsa alışveriş güvenli değil buna inancım kesin.
-
yani sonuç olarak sadece alışverişlerde linux live cd kullanılırsa guvenlik düzeyi daha iyi olucak.. ayriyetende bi sanal kart gerekior.. (bankadaki pürüzleri halletmem lasım) cvp yasan herkese teşekkür.. shadowan ve weskeyy yazdıklarımı okuyupta cvp verdiginiz için ayriyeten tesekkürler..