İnternetten Video İzlerken Yaşanan Takılmalar
-
beyler internet hızıyla alakası yok . alt şerit full doluyor ama video kesik kesik oynuyor . her zaman olmuyor bu videoların yarısında oluyor yarısında olmuyor . ben de anlamadım sebep ne . windows 7 yüklü makinede .
özellikler
3 GB RAM
AMD ATHLON 64 X2 2.10 GHZ İŞLEMCİ (1 MB L2 CACHE)
ATİ MOBİLİTY RADEON HD 4570 1.5 GB EKRAN KARTIözellikler bunlar . sebep nedir acaba . çözemezsem bu problemi xp ye döneceğim . dediğim gibi yükleme hızı veya yüklenmemeyle filan alakası yok . gom player la açtığımda dosyaları böyle bi problem yok . ama internetten stream izlediğimde malesef böyle bişey yaşanıyor
-
firefoxta oluyordu bendede tarayıcı değiştir çerezleri felan geçmişi sil
-
aynen tarayıcı veya emin değilim ama flash sürümüyle de ilgili olabliyo, tarayıcıyı bi değiştir de dene istersen. Bir ara firefoxda bende de oldu, sırf videoların ie den izlemek zorunda kaldığım zamanlar oldu.
-
diğer tarayıcılarda da sonuç aynı arkadaşlar .
-
Youtube u açtığın da şarkı dolduğu hasik ilelde kesik kerliyor bu başka sekmeye geçtiğinde mi oluyor yoksa youtube de kaldığında da oluyor mu ?
-
hoca seninki gene iyi arada kesiliyor bende önce takılıyor sonrasında bazen mavi ekran hatası verip bilgisayar yeniden başlıyor :D core2 işlemcili dell vardı dedim daha iyisini alayim i5 işlemcili hp aldım lanet ettim core2 li dell bundan daha iyi çalışıyordu :D
-
tamamen üfürmece bir cevap sallıyorum hocam.
şimdi büyük ihtimal videodaki datalar iletilirken udp protokolü kullanılıyır.
senin internet hattında, kablonda çartta curtta bir yerde manyetik gürültü olduğu için paket kaybı yaşıyorsun. udp yüzünden de bu kayıpların farkına varamıyor ve kesile kesile video izliyorsun.
Şöyle bir şey yapabilirsin. youtube ya da başka bir yere ping atarak paket kaybı var mı anlamaya çalış.
-
hocam sanal işletim sistemi cdden falan çalışanlar varya onlarla bi denersen daha iyi olur gibi en azından windowstanmı yoksa donanımsalmı öğrenirsin
-
Hocam aynı sorun bendede var Hdd ni değiştir ssd tak keyfine bak.
-
hocam ekran kartının yazlımını güncelleştirmek işe yarayabilir .