folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder İnternetten Yapılan Alışveriş Ve Hizmet Eksikligi Hakkında

İnternetten Yapılan Alışveriş Ve Hizmet Eksikligi Hakkında

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kral.
    C-force
    C-force's avatar
    Erkek

hukukcu müridler,

internet üzerinden bir ilan sitesi vasıtasi ile bir mağaza sahibi ile kapıda ödemeli fotograf makinesi aldım

aldıgımı ürüne zannetiyorumki düzmece bir irsaliye yapılmış

yine aldıgım ürünün şarj kısmı hatalı gönderilmiş

satıcıya söyledim çok ilgilenmedi göndericem  yardımcı olucam dedi ama hala gelen giden yok !

sizce ne yapmalıyım avukata versem ne yapabilirim... kazanırmıyım yoksa kazanamazmıyım...

Bazen Varsın , Bazen Yoksun...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Kapıda ödemeli aldıysan kargocuya imza vermeden önce kargocunun önünde paketi açıp incelemen lazımdı hocam.İmza attıktan sonra bir şey ispat edemezsin.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kral.
    C-force
    C-force's avatar
    Erkek
    Mustafa bunu yazdı

Kapıda ödemeli aldıysan kargocuya imza vermeden önce kargocunun önünde paketi açıp incelemen lazımdı hocam.İmza attıktan sonra bir şey ispat edemezsin.

hocam ptt kargo ile geldi ürünün ücretini ve imzasını vermeden ürünü açıp kontrol edemiyorsun ki en azından ettirmiyorlar !

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

O zaman iftarda bir bardak soğuk su iç hocam.PTT ve Yurtiçi kargo ile çalışanlardan asla alışveriş yapmıyorum.Site olarakta Gittigidiyor ve Sanalpazar'dan şaşma bundan sonra hocam.

Ek olarak PTT kargo paketi açıp baktırıyor.Paketin üzerinde yazan göndericiyi arıyor kargocu, gönderen izin verirse paketi açtırıyor.

mkyb tarafından 09/Tem/14 18:53 tarihinde düzenlenmiştir

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kral.
    C-force
    C-force's avatar
    Erkek

:) desene soguk buzlu suyu içmek bizede nasip olcak olmadı adamı bulurum döverim ben parasında degilim adam gibi esnaf olmasından yanayım

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

Eğer açmak istedin de açtırmadıysa, imzayı atıp adamı bekletip yine açıp bakabilirdin. Sonuçta tutanağı doldurken ben gördüm şahidim yazması gerek.

Her halükarda adam hayır olmaz dediyse de gider pttye görüşürsün kargo görevliniz kontrol ettirmedi ürün bozuk çıktı hemen tutanak düzenleyelim dersin. 

Yine olmadı, şikayet dilekçesi doldurur işleme aldırır takibini yaparsın, yine olmadı ptt merkezini arar oradan soruşturma açtırırsın, yine olmadı bimer ..... 

ama sen ilan sitesine ulaşsana önce?

...said addicted.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kral.
    C-force
    C-force's avatar
    Erkek
    noname bunu yazdı

Eğer açmak istedin de açtırmadıysa, imzayı atıp adamı bekletip yine açıp bakabilirdin. Sonuçta tutanağı doldurken ben gördüm şahidim yazması gerek.

Her halükarda adam hayır olmaz dediyse de gider pttye görüşürsün kargo görevliniz kontrol ettirmedi ürün bozuk çıktı hemen tutanak düzenleyelim dersin. 

Yine olmadı, şikayet dilekçesi doldurur işleme aldırır takibini yaparsın, yine olmadı ptt merkezini arar oradan soruşturma açtırırsın, yine olmadı bimer ..... 

ama sen ilan sitesine ulaşsana önce?

yıllardır net üzeriden farklı alışverişlerim oldu hepsindede mutlu mesut ilişkiler ve ticaretler yaptım fakat ne hazindir ki son yaptıgım biri elektronik biride bu gün giyim alışverişinde kandırıldım bu günde yine internetten yaptıgım giyim alışverişinde farklı ürün gönderildi :( bakalım bu ne olucak...

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CIZIRTI
    CIZIRTI's avatar
    Erkek

http://www.tuketici.gov.tr  burayı bir deneyebilirsin.

Zamanında valilik aracılığıyla ettiğim şikayetten sonuç almışlığım var. Satıcı firmayı arayıp valiliğe şikayet edicem diyerek paramı iade ettirmişdim ancak yinede valiliğe şikayet etmiştim ve yaklaşık 30 günde valilikten cevap gelmişti. İtiraz süresi 7 gündü o zamanlar şimde de öyle olabilir emin değilim. Valilikle ilgili no 150 sanırım araştırabilirsin.

Satıcı firmaya telefon ederek şikayet edeceğini belirtmeyi de denemelisin.

7 gün içinde şikayet ettiğin takdirde bunlardan sonuç alabilirsin büyük ihtimal.

Hiç olmadı kargo poşetinden yada kargo firmasından göndericinin adresini alıp, gidip yüzyüze görüşebilirsin de. İşe yaradığını bilirim. Ancak adamlar karşısındaki uslubunda önemli kesin paranı geri alacağını belli etmen gerektiği fikrindeyim.

Toplam Hit: 1092 Toplam Mesaj: 8