Interrail Tecrubesi Olan Var Mi?
-
Selamlar,
Interrail e merak sardim bu aralar lakin detaylar, vizeler falan epeyce sikintili/karmasik. Tecrube edinmis arkadaslardan kisaca puf noktalari ogrenebilir miyim?
Hic bilmeyen birine kisaca anlatir gibi yapilmasi gereken islemleri / ya da sizin yaptiklarinizi ve gezi basindan sonuna kadar onerilerinizi belirtirseniz sevinirim.
Interrail vizesi denen olay var sanirsam, yesil pasaport sahipleri veya avrupadan oturma hakki olanlara da zorunlu mu bu vize? Yani avrupadan gelenler de bu vizeyi alip mi geliyor mesela?
Tesekkurler
-
interrail yapmadım ama bilgi sahibiyim,
interrail vizesi diye bi olay yok hocam, öncelikle gezeceğin ülkeleri schengen ülkeleri olacak seçeceksin, bildiğim kadarıyla almanya'dasın sen,o yüzden ekstra bir vize almana gerek yok. mesela italya ya gideceksin, atıyorum isviçre üzerinden gidiyor tren diyelim, senin isviçre için transit vize almana gerek yok çünkü o da schengen bölgesinde.. ama atıyorum romanya üzerinden gideceksen bi yere romanya henüz schengen e girmediği için (2014 sonunda giriyor bildiğim) romanya üzerinden giderken transit vize alman lazım.
interrail de ülkeleri seçiyorsun nerelere gitmek istiyorsan.. sana gün veriyorlar mesela 10 günde 5 gün gezme hakkın var gibisinden.. gençtur un sitesinde anlatımı olması lazımdı bi bak oraya..
-
https://eksisozluk.com/interrail--40329?a=nice
-
2 hafta önceden arkadaşım gitti 8 bin TL ayırdı o da fakir interraili olacak
-
Gectigimiz yaz Milan->Cenevre->Paris->Brugge->Amsterdam->Brugge (10gun)yapmistim.
Onceki yaz da Roma->Napoli->Floransa->Roma->Venedik->Milan->Nice->Barcelona->Bordeaux-> Paris->Brugge->Amsterdam(1 ay) yapmistim.
Sorun varsa her turlu yardimci olmaya calisirim.
-
anubisx bunu yazdı
Gectigimiz yaz Milan->Cenevre->Paris->Brugge->Amsterdam->Brugge (10gun)yapmistim.
Onceki yaz da Roma->Napoli->Floransa->Roma->Venedik->Milan->Nice->Barcelona->Bordeaux-> Paris->Brugge->Amsterdam(1 ay) yapmistim.
Sorun varsa her turlu yardimci olmaya calisirim.
Edit : Gecen yaz 1200-1500 TL ye mal oldu.
Onceki yaz da 3000-3200 TL kadar tuttu.
-
"interraccial tecrübe" olarak okuyan bi ben değilimdir değilmi?
-
http://tahribat.com/Forum-Interrail-Yapan-Muritlerden-Guncel-Bilgiler-192955/1/interrail/
Bu konu da yakın zamanda açıldı hocam mr_dark ın mesajı kaydetmiştim kenara ama önce bi pasaport vize filan halletmek lazım sanırım :/