İntiharı Anlamak

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dark_Lord
    Dark_Lord's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2005
    Erkek

    Selamlar arkadaşlar, umarım iyisinizdir. Hayatında hiç anlamlı ve faydalı bir iş yapamamış birisi düşünün. Yapabilecek imkanı da yok. Bu durumda intihar etmesi en anlamlı ve faydalı iş olmaz mı ? 

     


    "biz televizyon izleyerek, milyonerler, sinema tanrıları, rock yıldızları olacağımıza inanarak büyüdük ama olamayacağız... hepimiz heba oluyoruz... bütün bir nesil benzin pompalıyor, garsonluk yapıyor ya da beyaz yakalı köle olmuş... reklamlar yüzünden araba ve kıyafet peşindeyiz... nefret ettiğimiz işlerde çalışıyor, gereksiz şeyler alıyoruz..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    makets
    makets's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Ocak/2010
    Erkek

    Yaptigi faydasiz ve anlamsiz işlere bi yenisini daha eklemiş olur. Bunun yerine faydali ve anlamli isler yapmanin yollarini arasin. Bugta kalmasin.

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek

    İnanmayan biriysen önce inanmaya baslarsin. Ardından da kadere inanırsın ve kaderin seni bir yerde öyle kişilerle öyle şeylerle karşılaştırır ki o yıllar süren U dönüşünü ağır çekimde hayretle izlersin.

    Aynı durumdaydım otelde bellboydum valiz taşıdım. Sonra yıllarca ailemin yanında  issiz  olarak sığıntı  gibi yasadim. Şimdi bir çok insanın imrendigi bir işte calisiyorum.

    Kadere inan ve ümitli ol. İnsanı hayatta tutan korkuları ve umitleridir...


    Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    telekom
    telekom's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Temmuz/2005
    Erkek

    Cikmadik candan umit kesilmez Fatih (:

    Kisinin elbet faydali olacagi, birilerine yardiminin dokunacagi bir an gelecektir.


    vatandaşa kafam girsin!..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Khayyam
    Khayyam's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Temmuz/2016
    Erkek

    Anlamli ve faydali isin tanimini yapmak lazim once. Beni en cok etkileyen son donemde iki tane intihar oldu. Birisi facebookta kendini vuran cocuk digeri de kizilay avmden atlayan sevgililer. Klasik bir ask olayi ikisi de aslinda. Ama asktan sevgiden daha faydali ne var ki bu dunyada? Umarim anlatabilmisimdir. Bu iki intiharda da hep bir dis nedenler vardi. Birisinde karsilik bulamayan genc var, digerinde de ailelm yasagi var. Su facebookta intihar eden genci leyla ve mecnun hikayesini dikkate alarak yorumlayin. Ya da uc kebelek ve mum hikayesi vardir. Tum insanlarin derdi olumunu daha da iyi hale getirmek degil mi? Adam askiyla oldu. Bunu ozellikle soyluyorum, cunku cocuga kufur edenler de fazlaydi. Aksam eve gidince daha yazarim. Intihar hicbir zaman basit olarak uc bes seyle anlatilamaz. Aptalliktir salakliktir dersek insanlik tarihini din tarihini cope atmak gerekir. Bunu anlamak icin olumun kotu bir sey degil iyi bir sey oldugunu anlamamiz lazim evvelden. 


    Felekler her gece ömür gömleği dikmede, nice dikilmiş gömleğin yakasını yırtmada. Zamane, her gün nice neşeliyi sudan çıkarmada, nice dertliyi toprağa sokmada.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    samast
    samast's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Mayıs/2013
    Erkek

    Hocam intahar dünya da herşeyi yapıp da yapaçak bişe kalmamış olsa hak veririm sana da sen hiç birşey yapmamışım diyorsun neden yapmıyorsun ki hadi kimseyi düşünmüyorsun bu duruma gelmissin intihar edeceğine otostopla türkiyeyi gez kaybedeçek birşeyin yok zaten en fazla yolda öldürüler seni zaten ölmeyi düşünüyodun bari öteki taraf da çok sorun cıkmaz başına da bişey gelmezsse ne mutlu sana ülkeyi gezmiş görmüş olaçaksın ne muttlu sana keşke senin yerinde olsam :)