İnvalid İp( Msn)
-
Slm millet..Ethernet modemi yeni kurdum ve nette sorun yok yalnız msn açılmıor. Onar dediğimde "Your machine appears to have an invalid İp address"
İp için neden geçersiz dior anlamış değilim.Konu hakkında bilgisi olan varsa yardm edebilir mi..?_? -
Hiç duymadım böyle bişey. Resetle modemi ipni degistir, Msn i yeniden kur. Web msn açmayı dene.
-
msn bazı ipleri blokluyor ve girmeni engelliyor.Eğer herhangi bi proxy server kullanıyorsan o sebep olabilir ya da dns programı kullanıyorsun.. Eğer kullanmıyorsan da bi proxy server kur dene (hide ip gibi)
-
Hide ip ile gizlemek de işe yaramadı..Explorer ile Firefox da çevirimci dışı işsaretli değil.Ayrıca reset ve yeniden yüklemek de işe yaramadı..??_? error code 80072ee2 kodu bu hatanında bununla ilgili kaynak da yok türkçe.
-
Başlat - command -> ipconfig yaz.
Ordan ag baglantı geçidi falan gibi bir IP olmalı.
Genel olarak 192.168.2.1 olur.
Orda ki IP yı pingle command den.
Eğer paket loss yiyorsan kablona bir kontrol çek, bir de modem ıne.
Yok yemıyorsan tekrar gel.
Hatta PM at istersen bana konuyu unutup takıp edemeyebılırım.
Özür dileyerek sorununu tam anlayamadığımı şu an anladım : )
Öncelikle kendi IP ni bir öğren istersen : )
Onu da command den IPconfig le yapabılırsın.
Sonra gir ag baglantılarıma ordan ozellikler ordan TCP IP ye gel sag tıkla.
Ordan Otomatik IP al falan gibi bir hede var.
Kaldır onu kendin bir IP al.
Bir şekilde network varsa, çakışıyor olabilir.
Atıyorum 192.168.2.2 alacagına 192.168.2.6 al.
Gerekli diğer rakamları da command -> Ipconfig den bulabılırsın.
-
Wireless modem kullanıorm bu arada.Tc ip olayını bulamadım.Ağ bağlantılarımda sadece yerel ağ bağlantısı adı altında ethernet bağlantısı var..? İpconfig olayına daha önce de baktım ama dediğim gibi söylediğin yazılacak yeri bulamadım..
-
İnternet explorer ın bağlantı sekmesine proxy yazmış ve o proxy i orda unutmuş olmayasın ?
-
Saat ayarları ve proxyi kontrol ettim.Sorun buralarda da değil.Ayrıca şuan microsoftun site de açılmıor.Güncelleştirmelerden de olabilir die düşündüm..Ayrıca modemin 192.168.2.1 ile ilgili ayarlarında sorun olabilir mi ?Bana sorun modfemden kaynaklanıormuş gibi gelior.
-
aynisi bende de oluyodu. kesin ag kurduludur yoksa vermez bu hatayi. caresi modemine girip ordan ayarlari degistirmek...
-
Modemin ayarlarını değiştirerek denedim ve oldu.İşin sonunda modemden kaynaklandığını en azından öğrenmiş olduk.Herkese uğraşlarından ötürü teşekkür ediyorum..