İos Geliştiriciler Artık Gerçek Cihazlarda Ücretsiz Test Edebilecekler
-
Selamlar,
apple ın bir politkası vardı, macOS sahibi herkes xcode (ios/mac uyglama geliştirme IDE si) u ücretsiz olarak edinebilecekti ve simulator üzerinden uygulamalarını test edebilecekti. Ancak gerçek cihaz (iphone/ipad v.s.) üzerinden test etmek için 99 dolarlık developer hesabı satın almanız gerekiyordu. Aynı zamanda bu hesapla birlikte uygulamanızı app store koyma şansınız vardı. Ancak bu lisansın da yıllık alındığı için her yıl ödemek zorundaydınız.
XCode 7 ile gelen özellikle artık provisioning olayı ücretsiz. Provisioning, developer hesabınızda ( www.developer.apple.com/membercenter ) test etmek istediğiniz cihazların UDID ni girerek Xcode/Xamarin gibi platformlarda eklediğiniz cihazı kullanabilmenize olanak sağlıyor. Tabi ki cihazı ekledikten sonra bir ayar dosyasını indiriyorsunuz ve onu çalıştırıyorsunuz(xcode açılıyor default olarak), çalıştırdıktan sonra hesaplara girip yenilerseniz artık UDID ini girdiğiniz cihazı XCode/Xamarin de test amaçlı kullanabilirsiniz.
Bu haberi bugün öğrendim ben de, paylaşmak istedim.. Belki hesap satın alamadığı için gerçek cihazda deneyemeyenler için faydalı olabilir.
Bu sadece test etmek için geçerli, appstore a eklemek için bir developer hesabınız olmalı.
Şuan xcode 7 beta olarak mevcut
-
hocam sırf testler için bugün developer hesabı almayı dusunuyordum. Teşekurler :)
-
şanslı adamsın :)
-
hayret nasıl izin verdiler buna :)