folder Tahribat.com Forumları
linefolder Android - IOS Programlama
linefolder İos Uygulama Geliştirme İçin Mac Önerisi

İos Uygulama Geliştirme İçin Mac Önerisi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    biri
    biri's avatar
    Erkek

Merhabalar,

iOS programlamaya merak sardım çok fazla. Mobil dünyaya giriş yapmak istiyorum ama MacBook'lar hakkında hiç bir bilgiye sahip değilim.

Giriş aşamasında iOS yazmak için linkteki MacBook yeterli olur mu? Veya tavsiye edebileceğiniz macbook hangisidir?

http://www.vatanbilgisayar.com/macbook-air-mmgf2tu-a-core-i5-1-6ghz-8gb-128gbssd-13-3-int-notebook-bilgisayar.html

¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

macbook air ler macbook pro lara göre daha hafif bilgisayalardir ama daha gücsüzlerdir. Zaten özelliklerden görülen o. i5 1.6 ghz var, benim 2013 early macbook pro da bile i7 2.4 var hocam.

Bellegi iyi.. Bir de disk kapasitesi az geldi. MacOS un ne kadar kapladigini tam kestiremesem xcode baya bir yer kapliyor. Her yeni simulatoru indirmek istediginde bir (biraz daha fazla) gb gidecek. Bir de windows kurmak istersen bootcamp ya da virtual machine ile o da baya kaplayacaktir. 

Velhasil kelam, fiyatina göre bana özellikleri baya düsük geldi. Cünkü ayni model isvicre'de de ayni fiyattaymis..  Ikinci el temiz bulabilirsen daha iyi olur.. Acikcasi ben bu parayi bu bilgisayara vermezdim.

benim bilgisayarimin 2. elleri asagi yukari, linkte verdigine yakin fiyatlarda.. 

https://www.ricardo.ch/de/s/macbook%20pro%20

burada fiyatlara bakabilirsin. Sifiri ayni fiyatlardaysa ikinci el fiyatlari da asagi yukari ayni olmasi lazim türkiye'de.

unbalanced tarafından 05/Ağu/17 01:54 tarihinde düzenlenmiştir

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    biri
    biri's avatar
    Erkek

İkinci ele çok fazla güvenemiyorum hocam. Tanıdıktan olsa olur aslında ama geçmişini bilmediğim cihaz sıkıntı geliyor.

Yine de yorumun için teşekkür ederim. Olmadı bütçeyi biraz daha arttırıp pro bakayım.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

ikinci el elbette sikniti olabilir hocam bunun pek garantisi yok ama sifirlari acayip pahali o yüzden dedim. Taksit olayi vs varsa pro almani tavsiye ederim. Yeni modellerden almak zorunda degilsin. dedigim gibi bendeki early 2013 ve gayet isimi iyi görüyor. Ancak yeni mac isletim sistemlerine upgrade yaptikca yavasladigini fark ediyorum. Eskiden VM de visual studio acinca fani hic sesli calismazken simdi ses cikarmaya basliyor cünkü en yeni macOS isletim sistemini kullaniyorum. Ama yine de memnunum.

buradan en uygun fiyatlari bulabilirsin sanirim https://www.cimri.com/arama/?q=macbook%20pro

dikkat etmen diger nokta kesinlikle SSD li bir cihaz alman yönünde. Bir de retina ekranli olursa güzel olur. Umarim kendine uygun bir seyler bulabilirsin hocam.

Kolay gelsin

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    biri
    biri's avatar
    Erkek

Çok çok teşekkür ediyorum vakit ayırıp cevapladığın için hocam.

Araştırıyorum hemen.

Toplam Hit: 985 Toplam Mesaj: 5
tavsiye