İp Adresinden Servere Bağlantı Kurulmuyor.
-
Selamlar şöyle bir sorunum var
win7 vista veya XP işletim sistemi ayırt etmeksizin istikrarsız bir şekilde
serverin İp adresi \\10.0.0.246 ismi iste \\shareserver şimdi burada çalışan proıgramların clint bilgisayarlarda kısayolu Var.her sabah geldiğimde \\10.0.0.246\program\yeni.exe
\\shareserver\program\yeni.exe bunlarla ugraşıyorum bazısı bi kaç saat sonra kendiliğinden bağlşanıyor
ama bazısı hiç bağlanmadı
serverda 2008 R2 işletim sistemi yüklü bi pc de alt ağ http://imgim.com/9054incim820073.jpg maskesini düzelterek çözmüştüm olayı ancak XP yüklü makinada hala çözemiyorum
server tarafında bir ayarmı yapmam lazm
nasıl olurda isimle gider İp ile bulamaz -
domain varmı sanırım dnslerine bakacak olursak yok
sunucu tarafında başlat çalıştır services.msc enter
servis listesinden tcp/netbios, rdp, server sunucu bu servisler önce stop sonra start
daha sonra client tarafında dns leri kontol et farklı dns alan varmı.
en son önce serveri sonra clientı restart et erişmen gerekir.
erişemezssen permissonlar da sorun olabilr.paylaşımları tamamen kapatıp tekrar açarak deneyeiblrsin
-
domain varmı VAR domain başka serverda çalışıyor DNS sunucusda ötekinde buda onun DNS 10.0.0.242 sinden nete çıkıyor
sunucu tarafında başlat çalıştır services.msc enter yaptım PnP-X IP Veri Yolu Listeleyicisi bunun devre dışı oldugunu gördüm Çalışşsınmı
servis listesinden tcp/netbios, rdp, server sunucu bu servisler önce stop sonra start bunları stop edemem aktif bağlantılar Pc ve android cihazlar var
daha sonra client tarafında dns leri kontol et farklı dns alan varmı. Clint in başından yeni geldim DNS doğru idi
en son önce serveri sonra clientı restart et erişmen gerekir. SErveri dün akşam 8 de resetledim bu iş başıma geldi
blackstone_tr tarafından 14/May/14 10:53 tarihinde düzenlenmiştir
erişemezssen permissonlar da sorun olabilr.paylaşımları tamamen kapatıp tekrar açarak deneyeiblrsi bunu akşam yapabilirim -
blackstone_tr bunu yazdı
domain varmı VAR domain başka serverda çalışıyor DNS sunucusda ötekinde buda onun DNS 10.0.0.242 sinden nete çıkıyor
sunucu tarafında başlat çalıştır services.msc enter yaptım PnP-X IP Veri Yolu Listeleyicisi bunun devre dışı oldugunu gördüm Çalışşsınmı
servis listesinden tcp/netbios, rdp, server sunucu bu servisler önce stop sonra start bunları stop edemem aktif bağlantılar Pc ve android cihazlar var
daha sonra client tarafında dns leri kontol et farklı dns alan varmı. Clint in başından yeni geldim DNS doğru idi
en son önce serveri sonra clientı restart et erişmen gerekir. SErveri dün akşam 8 de resetledim bu iş başıma geldi
erişemezssen permissonlar da sorun olabilr.paylaşımları tamamen kapatıp tekrar açarak deneyeiblrsi bunu akşam yapabilirimhocam Dns server ile domain controller farklı farklı makinalardamı tam anlayamadım. eğer öyle ise problemler ondan olur.
Dns sunucu ve domain controller aynı makina olmalı.
siyahbereli tarafından 14/May/14 11:11 tarihinde düzenlenmiştir -
peki aynı makinaya 2 adet DNS server kurulabilirmi ?
-
blackstone_tr bunu yazdı
peki aynı makinaya 2 adet DNS server kurulabilirmi ?
sub domain kurulabilir
-
cmd den servere ping at cevap alabiliyor musun alıyorsan kaç ms 1 genelde aynı ağ üzerinde ve fazla uzak değilse genelde 2 ms 1 ms 5 ms gibi bir değer verir
birde ağ alt yapılanmasına bak ana makinanın ağ alat makskesi ne 255.255.0.0 mı yoksa 255.0.0.0 mı ağ alt maskesini serverdeki bilgisayarındaki ağ maskesini kullan.
Şöyle birş şey yap
her hangi bir pc ne ip ver
ipsi 10.0.0.xx
Varsayılan ağ maskesi ana sunucunun ağ maksesini kullan (veyahut güvenlik duvarı kullanıyorsan güvenlik duvarına girdiğin ağ maskesini ve sunucudaki ağ maskesi olayı aynı olsun)
Ağ geçidi: Modemin ip numarsı sanırsam :10.0.0.2
dns leri de
77.88.8.8
77.88.8.1
yada ttnetin dns sini kullan
195.175.39.39
195.175.39.40