folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder İp Adresinden Servere Bağlantı Kurulmuyor.

İp Adresinden Servere Bağlantı Kurulmuyor.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackstone_tr
    blackstone_tr's avatar
    Erkek

Selamlar şöyle bir sorunum var 

win7 vista veya XP işletim sistemi ayırt etmeksizin istikrarsız bir şekilde 

serverin İp adresi \\10.0.0.246 ismi iste  \\shareserver       şimdi burada çalışan proıgramların clint bilgisayarlarda kısayolu Var.

her sabah geldiğimde \\10.0.0.246\program\yeni.exe   

\\shareserver\program\yeni.exe                         bunlarla ugraşıyorum bazısı bi kaç saat sonra kendiliğinden bağlşanıyor

ama bazısı hiç bağlanmadı

serverda 2008 R2 işletim sistemi yüklü                          bi pc de alt ağ http://imgim.com/9054incim820073.jpg maskesini düzelterek çözmüştüm olayı ancak XP yüklü makinada hala çözemiyorum

server tarafında bir ayarmı yapmam lazm

nasıl olurda isimle gider İp ile bulamaz

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

domain varmı sanırım dnslerine bakacak olursak yok

sunucu tarafında başlat çalıştır services.msc enter

servis listesinden tcp/netbios, rdp, server sunucu bu servisler önce stop sonra start

daha sonra client tarafında dns leri kontol et farklı dns alan varmı. 

en son önce serveri sonra clientı restart et erişmen gerekir.

erişemezssen permissonlar da sorun olabilr.paylaşımları tamamen kapatıp tekrar açarak deneyeiblrsin

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackstone_tr
    blackstone_tr's avatar
    Erkek

domain varmı VAR domain başka serverda çalışıyor DNS sunucusda ötekinde buda onun DNS 10.0.0.242 sinden nete çıkıyor

sunucu tarafında başlat çalıştır services.msc enter     yaptım          PnP-X IP Veri Yolu Listeleyicisi bunun devre dışı oldugunu gördüm Çalışşsınmı

servis listesinden tcp/netbios, rdp, server sunucu bu servisler önce stop sonra start   bunları stop edemem aktif bağlantılar Pc ve android cihazlar var

daha sonra client tarafında dns leri kontol et farklı dns alan varmı.  Clint in başından yeni geldim DNS doğru idi

en son önce serveri sonra clientı restart et erişmen gerekir.     SErveri dün akşam 8 de resetledim bu iş başıma geldi

erişemezssen permissonlar da sorun olabilr.paylaşımları tamamen kapatıp tekrar açarak deneyeiblrsi bunu akşam yapabilirim

blackstone_tr tarafından 14/May/14 10:53 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek
    blackstone_tr bunu yazdı

domain varmı VAR domain başka serverda çalışıyor DNS sunucusda ötekinde buda onun DNS 10.0.0.242 sinden nete çıkıyor

sunucu tarafında başlat çalıştır services.msc enter     yaptım          PnP-X IP Veri Yolu Listeleyicisi bunun devre dışı oldugunu gördüm Çalışşsınmı

servis listesinden tcp/netbios, rdp, server sunucu bu servisler önce stop sonra start   bunları stop edemem aktif bağlantılar Pc ve android cihazlar var

daha sonra client tarafında dns leri kontol et farklı dns alan varmı.  Clint in başından yeni geldim DNS doğru idi

en son önce serveri sonra clientı restart et erişmen gerekir.     SErveri dün akşam 8 de resetledim bu iş başıma geldi

erişemezssen permissonlar da sorun olabilr.paylaşımları tamamen kapatıp tekrar açarak deneyeiblrsi bunu akşam yapabilirim

hocam Dns server ile domain controller farklı farklı makinalardamı tam anlayamadım. eğer öyle ise problemler ondan olur.

Dns sunucu ve domain controller aynı makina olmalı.

siyahbereli tarafından 14/May/14 11:11 tarihinde düzenlenmiştir

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackstone_tr
    blackstone_tr's avatar
    Erkek

peki aynı makinaya 2 adet DNS server kurulabilirmi ?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    demirci
    demirci's avatar
    Erkek
    blackstone_tr bunu yazdı

peki aynı makinaya 2 adet DNS server kurulabilirmi ?

sub domain kurulabilir

Bir vatanin vardi da biz mi aldik elinden Bir bayragin vardi da biz mi indirdik. dedeleriniz zamaninda savasti da biz mi ellerinden aldik simdi sen neyin hakkini istiyorsun simdi sen nerenin bir karis topragini istiyorsun 30 yildir ruyalardasin birak bu siyonist gorusu birak bu ermeni dusunceyi birak....
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Erkek

cmd den servere ping at cevap alabiliyor musun alıyorsan kaç ms 1 genelde aynı ağ üzerinde ve fazla uzak değilse genelde 2 ms 1 ms 5 ms gibi bir değer verir

birde ağ alt yapılanmasına bak ana makinanın ağ alat makskesi ne 255.255.0.0 mı yoksa 255.0.0.0 mı ağ alt maskesini serverdeki bilgisayarındaki ağ maskesini kullan.

Şöyle birş şey yap 

her hangi bir pc ne ip ver

ipsi 10.0.0.xx

Varsayılan ağ maskesi ana sunucunun ağ maksesini kullan (veyahut güvenlik duvarı kullanıyorsan güvenlik duvarına girdiğin ağ maskesini ve sunucudaki ağ maskesi olayı aynı olsun)

Ağ geçidi: Modemin ip numarsı sanırsam :10.0.0.2

dns leri de

77.88.8.8

77.88.8.1

yada ttnetin dns sini kullan

195.175.39.39

195.175.39.40

//Hayat Bazen Tatlıdır//--//Aşıksan vur saza şoförsen bas gaza// https://zulfumehmet.com/ Kişisel bir olay
Toplam Hit: 909 Toplam Mesaj: 7