İp Atayamama Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo

Başlıkta yazım yanlışı varsa affola arkadaşlar

Sorunum şu 

Mesela PC ler arası kablosuz ağ kuruyoruz herşey tamam minecraft a giriyoruz arkadaş kuruyor oyunu onda oyun ip si olarak : 0.0.0.0:12343 veriyor diğer arkadaşın pc den baktığımızda server ip si 169.254 vs.vs olarak veriyor bu yüzden başka oyunlardada oynuyamıyoruz nedendir acaba bu ? 

169. lu ip yi yazarak girebiliyorum servera ama bazı oyunlarda bunu yazamadığımız için sorun ooluyor örn : TorchLight II

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ip atlayamama diye okuyan tek benmiyim ?

Yuh amk atlayamadığınız ip içindemi konu açacaksınız diye yazmaya giren tek benmiyim ?

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpArK
    SpArK's avatar
    Erkek

İp Atlayamama diye okudum, girip okuyunca güldüm kendime :)

Arkadaşın kurunca localhostunda olduğundan 0.0.0.0:12343 veya :12343 veya 127.0.0.1:12343 olarak görmesi ulaşması çok normal. Aynı ağdaki diğer bilgisayarlarla iletişim kurman içinde, o bilgiyara atadığın ya da DHCP den atanan otomatik ip yi bilmen gerekmesi çok normal. Ha ne olur, DNS server kurarsınız, serverimiz.com u 169.254.1.1 olarak atayıp öyle ulaşırsınız da, anlattığın zaten olması gereken normal bir olay.

TorchLight 2 de nasıl bulup ulaşman gerekiyor makinaya ? Daha steamden satın alamadım oyunu, merak ediyorum ben de :)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CaNNi
    CaNNi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

bende ilk okuduğumda ayağı yerden kesilmiş zıplayamıyor heral sandım la

sitem hep âşinâlardan gelir bîgâneden gelmez!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SPY-CX5
    SPY-CX5's avatar
    Savaş Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası
    Erkek
    ErotikPanda bunu yazdı

Yuh amk atlayamadığınız ip içindemi konu açacaksınız diye yazmaya giren tek benmiyim ?

Aynısını ben yazdım sayın.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iQsuz
    iQsuz's avatar
    Erkek
    ErotikPanda bunu yazdı

yemin ederim bu yorumu okuyana kadar ip atlayamama diye okudum

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo
    SpArK bunu yazdı

Arkadaşın kurunca localhostunda olduğundan 0.0.0.0:12343 veya :12343 veya 127.0.0.1:12343 olarak görmesi ulaşması çok normal. Aynı ağdaki diğer bilgisayarlarla iletişim kurman içinde, o bilgiyara atadığın ya da DHCP den atanan otomatik ip yi bilmen gerekmesi çok normal. Ha ne olur, DNS server kurarsınız, serverimiz.com u 169.254.1.1 olarak atayıp öyle ulaşırsınız da, anlattığın zaten olması gereken normal bir olay.

TorchLight 2 de nasıl bulup ulaşman gerekiyor makinaya ? Daha steamden satın alamadım oyunu, merak ediyorum ben de :)

0.0 olunca görmüyor 2 pc birbirini ikimizinde ağ ayarları otomatik ip de güvenlik duvarları da kapalı .

TorchLight II güzel oyun bende orjinal değil fakat Lan dan oynanabilir sanırım 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpArK
    SpArK's avatar
    Erkek
    Ka1nsha bunu yazdı
    SpArK bunu yazdı

0.0 olunca görmüyor 2 pc birbirini ikimizinde ağ ayarları otomatik ip de güvenlik duvarları da kapalı .

TorchLight II güzel oyun bende orjinal değil fakat Lan dan oynanabilir sanırım 

Abicim dediğim gibi 0.0 lıdan tabi ki göremezsin, üstte yazdığım o 3 adres, serverı kuran kişinin makinası içindeki yerel adresler, sadece o kişi ulaşabilir. Sizler, aynı ağdayken, o bilgisayara network tarafından atanan ip adresi ile ulaşmak zorundasınız. Modeminizin/ROuterınızın DHCP si veya DHCP serverınız sonuçta ip verdi veya atadınız, o ip ile bağlanabilirsiniz.

Ayrıca torch light 2 nin LAN ile ilgili bug ı varmış galiba, internette epey şey var aratırsan "torchlight 2 lan problem" diye.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo

Şimdi ne yapmam gerekiyor kafam karıştı :)

Toplam Hit: 979 Toplam Mesaj: 9