Ip Banlanması Üzerine
-
Az önce sık kullandığım bir torrent sitesine giriş yaparken ip adresimin banlandığını öğrendim. Ip adresi banlanmasının mantığı nedir ? Yeni üyelik alsam dahi ip adresim yine bu ban sınırları içerisinde olur o durumu nasıl aşarım,
-
host banlandıysa girebilmen zor olabilir belki.
vpn ile aşmayı dene
-
- yeni üyelik / yeni ip / browser cache - cookie temizliği
yada
- yeni üyelik / vpn / broser cache-cookie temizliği
-
sabit ip mi kullanıyorsun?
Eğer değilse modeme reset at, tarayıcıdaki cookie ve cache belleği temizle, dns önbelleğini temizle düzelir. Bazen banlı bir kullanıcının ipsi sana denk gelebiliyor, yaşamıştım böyle bir durum ondan biliyorum.
Eğer yabancı bir siteyse ve türkiye ip aralığını komple banladılarsa vpn ile gireceksin başka çözümü yok.
torpedo_XL tarafından 29/Tem/13 13:56 tarihinde düzenlenmiştir -
torpedo_XL bunu yazdı
sabit ip mi kullanıyorsun?
Eğer değilse modeme reset at düzelir. Bazen banlı bir kullanıcının ipsi sana denk gelebiliyor, yaşamıştım böyle bir durum ondan biliyorum.
Eğer yabancı bir siteyse ve türkiye ip aralığını komple banladılarsa vpn ile gireceksin başka çözümü yok.
zamunda ve smile adsl örneği :D smile adslin kullanıcılarına verdiği çoğu ip zamunda tarafından bloke :) ttnet iplerinde sorunsuz giriyorum :)
-
Ip sabit değil, bağlantıyı Türk Telekom üzerinden yapıyorum, peki vpn ile siteye girdik diyelim torrenti indire bilirmiyim, sürekli olarak vpn ilemi download yapmak gerek,
-
Hocam site yabancı mı yoksa türk mü. İstersen sitenin yönetim kadrosu ile bir iletişime geç. Ben kaç kere yurt dışına çıkıp oralarda girdiğimden banlandım private trackerlardan. IRC den iletişime geçip açtırdım sonradan tekrar.
-
torpedo_XL bunu yazdı
Hocam site yabancı mı yoksa türk mü. İstersen sitenin yönetim kadrosu ile bir iletişime geç. Ben kaç kere yurt dışına çıkıp oralarda girdiğimden banlandım private trackerlardan. IRC den iletişime geçip açtırdım sonradan tekrar.
Türk sitesi üstat, yıllardır üyeyim http://turktorrent.eu/ kesin ip ban atılan ip adresine gelmiştir. Bir kaç kere mail attım dönmediler,