IP Bilgisi
-
Sayın müridler sabit ıp olmasıyla modemi kapatıp açınca değişen ıp olması arasındaki fark nedir acaba hangisi daha iyi yardımcı olursanız sevinirim
-
Şimdi sana cevap verilir ama sorunu tam anlayamadım.
Modemi açıp kapatınca ip adresi değişir evet ve bu değişim performans açısından bir fark oluşturmaz download ve upload hızlrı sabittir modem açıp kapatmayla değişmez.Herhalde bunu sormak istedin bilader :)
-
JOE bunu yazdı:
-----------------------------Şimdi sana cevap verilir ama sorunu tam anlayamadım.
Modemi açıp kapatınca ip adresi değişir evet ve bu değişim performans açısından bir fark oluşturmaz download ve upload hızlrı sabittir modem açıp kapatmayla değişmez.Herhalde bunu sormak istedin bilader :)
-----------------------------
cevabın için çok teşekkür ederim ama sormak istediğim şey şu sitede sabit ıp istiyenlerin bunu nasıl yapacağını okudum birileri bunu istediğine göre acaba bu bi işemi yarıyor diye merak ettim bide ıp ile bilgisayarlardan yapılan bir takım şeyleri tespit edyorlar acaba ıp değiştiği zamanda bunu yapabilirlermi -
Kastettiğin seylerın statık ve dınamık ıpler oldugunu farzedersek statıc ıpler genelde ınternet sıtelerınde kullanılır kullanılma mantıgı her seferınde degısen bı ıpyı bulması zor olmasıdır.Genelde telekom musterılerıne dınamıl ıp verır. dınamık ıp de ise ip adresi modemın kapatılıs acılısı sırasında ınternetın yogunluguna gore degıstırılebilir. aralarındakı fark bıldıgım kadarıyla bunlar. ayrıca ınternetten ne yaptıgımızı buyuk ıhtımal telekom kayıt altına alıyorlardır ama senın kastettıgın seylerın sıtelerın gırıs yapan kullanıcıların ıp adreslerını logladıgını farz edersek evet faydası vardır ornegın bır sıtede ıp ban yedıgımız zaman bır proxy (vekıl sunucu ) yardımıyla o sıteye gırebılırız.
-
bide arkadaslar msdosla yada modemin fişini cıkarıp tekrar takmayla falan ip nin bazı rakamları değişiyor mesela
Önce: 88.248.75.5
Sonra:88.248.85.0
Ama en bastaki 2 noktadan itibaren değişiyor yani baştaki rakamlar sabit.
-
sorundanda anlasildigi gibi statik ip ile suan icin bir isin yok..
dinamik ip al..
turk telekomun adsl sozlesmesinden okuyup sordun buyuk ihtimal
statik, sabit ip adresidir
ve aylik ucreti vardir cok olmasada
ilerde web sitesi yapmak istersen merak duyarsan alirsin..
-
bayzin bunu yazdı:
-----------------------------bide arkadaslar msdosla yada modemin fişini cıkarıp tekrar takmayla falan ip nin bazı rakamları değişiyor mesela
turk telekom o an hangi ip bostaysa sana onu veriyordinamik ip'nin mantigi budur zaten..
-
bayzin bunu yazdı:
-----------------------------bide arkadaslar msdosla yada modemin fişini cıkarıp tekrar takmayla falan ip nin bazı rakamları değişiyor mesela
-----------------------------Her bir ip araligi belirli bölgelere atanmistir, atiyorum istanbuldasin 84 .240 . ... . ... - 88. 250 . ... . ... arasi cikislar istanbula atanmistir, istanbuldan nete baglanirken cin cikisli bir ip degeri olan baska bir ip ile baglanamazsin yani baglandigin nokta icin gecerli olan ip araligindan nete cikis yaparsin... Sanırım sorun kısmen yanıt bulmustur...
-
AnaMuhalefet bunu yazdı:
bayzin bunu yazdı:
-----------------------------Her bir ip araligi belirli bölgelere atanmistir, atiyorum istanbuldasin 84 .240 . ... . ... - 88. 250 . ... . ... arasi cikislar istanbula atanmistir, istanbuldan nete baglanirken cin cikisli bir ip degeri olan baska bir ip ile baglanamazsin yani baglandigin nokta icin gecerli olan ip araligindan nete cikis yaparsin... Sanırım sorun kısmen yanıt bulmustur...
-----------------------------eyw sagol
-
ders koncak.