İp Dağıtınca Saçmalayan Bir Modemim Var.
-
selam hocalar hacılar türknet sağolsun işyerine 1000 mbps ücretsiz fiber internet bağladı zyxel vmg3625-t50b modem verdiler 100 civarı pc 50 adet sürekli aktif kullanım var bu modem 20 üzeri ip dağıtınca interneti kesiyor süperonline huawei-hg8245x6-10 modemde böyle bir sorun yok müşteri hizmetleri modemin ip default yapıp tek bilgisayardan interneti veriyor ama kendi ip bloğuma geçip pc ekleyince olmuyor başına gelen konu ile ilgisi olan kimse varmı?
-
Türknet'e ticket açıp IPV6'ya geçirmelerini iste düzelir. Düzelmezse modemin değiştirilmesini talep edersen ücretsiz olarak ZTE ile değiştiriyorlar.
-
firmwareler kısıtlı geliyor araya gigabit mikrotik yada uygun bir gigabit router koyarsan sorunun çözülür. yada her mace statik dchp vereceksin yani reserve yapacaksın ama yinede sorunu çözeceğini sanmıyorum en kesin net çözüm araya router atmak.
-
Niye ücretsiz İnternet verdi orasını anlamadım.
-
oliWeR bunu yazdı
ula inş trol merkezine bilgi vermiyoruzdur :) orasını okumamıstım
-
cybermole bunu yazdıoliWeR bunu yazdı
ula inş trol merkezine bilgi vermiyoruzdur :) orasını okumamıstım
🤣🤣🤣
-
Hocam modem dandik, ya degisim isteyeceksin turknetten ya da kendin bi keenetic modem alip cozeceksin. O kadar kullaniciyi modemle yurutmek de sikintili is. Al bi mikrotik agdaki cihazlara ip dagitma isini o yapsin mis gibi calisir o zaman.