IP Kamera ?
-
merhaba arakdaşlar tp link modem td w8951nd var. DVR cihazına bağlı cameralar var sürekli kayıt halinde. bu cameralar aynı zamanda modeme de bağlı, kablo bağladık yalnız ayarları yapamadık bu internetten izlemek için modeme nasıl bir ayar yapmak gerekiyor ?_ tam bilmiyorum modemin nat menüsünden yapıcaz heralde ? ama ayarları bilmiyorum yardımcı olabilecek mürid var mı ? konu yanlış yerdeyse özür dilerim. teşekkürler.. forumu dolaştım da birşey bulamadım.
-
bende iki tane var. önce statik ip varsa daha kolay olur.
modemden port açacaksın. gerisi kolay . kullanma klavuzunda yazar zaten .
-
oto ip var, sanırsam. işte modemdem port açma falan nasıl oluyor ? bilmiyorumda :( ?
-
-
modemin arayüzü-nat-port yönlendirme-(senin modemin arayüzünü bilmiyorum tam karşına ne çıkcak ama) iç ve dış porta port numarası yazılır ikisinede aynısı.protokol tcp.yerel sunucu adresine yönlendirceği adresi yazarsın.
-
-çok gereki olmasada önce modemin menüsünden dvr nin iç ıp sini sabitle. Dvr modemden hep aynı ıp yi alsın. Misal 192.168.1.111 gibi bir ıp hep dvr ye ait olsun. Sonra modemde dmz diye biryer var oraya gir. Yönlendirilecek ıp nin yazılacağı yeri bul ve dvr için sabitlediğin ıp yi yaz. Sonrada interneti aldığın superonline, ttnet vb.hangisiyse sabit ıp iste. Ttnet te aylık 5 liraya sabit ıp veriyor, faturana yansır. Artık dış ıp sabit. istediğin yerden tarayıcının adres satırını bu ıp yi yazardan dvr ye ulaşırsın.
Dmz gelen tüm çağrıları yazdığın iç ıp numarasına yönlendirir. Yani ağında dışarıdan erişmek istediğin başka cihaz varsa iptal olur. Port açmayı bilmediğine göre muhtemelen yoktur. Dmz internete girmeni, p2p. Web, ftp vb.ni etkilemez. önceden olduğu gibi internette istediğin gibi sörf yapabilirsin. Değişen birşey olmaz zira dmz dışardan içeriye gelen bağlantı istekleri içlndir ama yukarda saydıklarım içerden dışarı bağlantıdır.