İp Mac Den Anlayanlar.
-
Selam
Arkadaşlar TBT de supercelik arkadaşımızın bilgisayarını çalmışlar polise felan çalıntı ihbarını vermişler.
Polisde bunlardan ip adresini mi ne felan istemişler İp mac adreside sabit belki yararımız dokunur diye yardımlarımızı istiyor.
Özelliklerle adminlerden ricam son giriş yaptığı ip yi atarlarsa sizde bildiklerinizi esirgemezseniz sevinirim.
Saygılar
-
canım benim desteğe mail atsana?
-
amele_2 bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------abicim heriflerin işi başından aşkındır geç cevap verirler maksadıyla konu açtım.
-
ip ile mac ile olacak iş değil o, yani TBT yöneticilerinden birşey bekleme.
-
internete çıkarken dolasan mac adresi modem in deiğilmi
ama laptop mac i sadece lan içinde dolaşmıyormu ?
-
enes bunu yazdı:
amele_2 bunu yazdı:
-----------------------------abicim heriflerin işi başından aşkındır geç cevap verirler maksadıyla konu açtım.
-----------------------------biz mi yardım edelim yani? :)
-
:D gençler öncelikle sakin olun. bir şey bilsem zaten sölerdim İp adresini felan bulamazmıyım sonuçta bu adamlar bu siteye girmiş ama bayağı olmuş en son 20 gün önce felan :|
Bende ip mac adresi modem ip si dedim ama :| bilmiyorum ne istiyor bu polisler
-
mac adresi haberleşme birimlerinde normalde biriciktir... yani modemin seri numarası gibidir... özellikle ayarlamadıktan sonra gönderilen/ yayınlanan mac adresi değişmez... ancak OS üzerinden yayınlanan mac adresi değiştirlebilir diye biliyorum... ama değiştirdiklerini pek sanmıyorum
-
ltcelik bunu yazdı:
mac adresi haberleşme birimlerinde normalde biriciktir... yani modemin seri numarası gibidir... özellikle ayarlamadıktan sonra gönderilen/ yayınlanan mac adresi değişmez... ancak OS üzerinden yayınlanan mac adresi değiştirlebilir diye biliyorum... ama değiştirdiklerini pek sanmıyorum
-----------------------------peki bu nasıl bulabilirz o da laptopa mıdır diyorsun :|
-
enes bunu yazdı:
ltcelik bunu yazdı:
-----------------------------peki bu nasıl bulabilirz o da laptopa mıdır diyorsun :|
-----------------------------Polisin istediği Laptop üzerinde bulunan ethernet kartının MAC adresidir.
Lan ve WLAN ethernet kartlarının MAC adreslerini biliyorsan Polise bildirmelisin.
MAC adresinden İP adresine ulaşıp, o ip adresinden yola çıkarak, en son hangi mekanda olduklarını bulabilirler.,Mekana gittiklerinde Laptop hala oradaysa şanslısın demektir :)