IP Numarasının Sahibini Bulma
-
böyle bişey varmı? IP numarasının sahibini öğrenebilirmiyiz, merak ettim...
-
Önemli bir durum varsa savcılık bulur da kendin Telekomdan birini araya sokman gerek. Bir ara Tahribat'da Telekomda tanıdık konusu geçmişti ama sonuca ulaştımı bilmem.
-
zor kimse yapmaz kolay kolay bole bi isi :)
-
Halka açık herhangi bir sistem ve buna ait herhangi bir izin yoktur. Servis sağlayıcıları gerekli bilgileri yeterli süreler kadar yapılarında saklamaktadırlar. Gereksinim duyan devlet birimleri ve servis sağlayıcıları bu bilgilere ulaşabilmektedir. Tam yerindeyse, bir IP numarasını kullanan yere ait nokta atışı yapılabilmektedir.
Nasıl ulaşabilirim dersen; içeriden bunlara ulaşabilen birisinin sana sağlaması gerekir.
Peki ne içeriden ne dışarıdan elimde sadece IP numarası var bununla ne yapabilirim dersen; her zaman kesin bilgiyi sağlamıyor olmakla birlikte, IP numarasına ait sahibin ikamet etmekte olduğu kıtayı, ülkeyi, ili ve eğer ilçede oturuyorsa tekrar buda kesin olmamakla birliktei lçeyi kestirebiliyorsun. Olan biten budur IP numarasına ait ulaşabileceğin bilgiler.
Peki neden bu bilgilere ulaşılabildiği söylendiği halde genede kesin olmuyor?; Bu durumda şöyle birşey ki, servis sağlayıcılar IP numaralarını "havuz" adı verdikleri yerlerde sanal olarak tutarlar. Her ilin her ülkenin kendi havuzlarında kullanabileceği IP aralığı bellidir. Bazen bu küçük IP havuzları ip numarası veremediğinde havuzu yöneten sistem size birincil olarak en yakın havuzdan değilde ikincil olarak en yakın ve kullanım seviyesi az olan havuzdan ip numarası almanız için yönlendirmektedir. Bu yönlendirme bazen illler arasında değişim yapılabiliyor. İşte bu havuz belirsizliği yüzünden herhangi bir IP numarasına ait konum bilgileri hakkında gerçek ve kesin bilgi verilemiyor, öğrenilemiyor.
Örn: Kütahyanın bir ilçesinde, bir IP havuzda kullanılacak IP numaraları bittiğinde genelde sizi yen yakın gibi gözüken Ankara üzerinden ip numarası almaya sevk edebiliyor.
Not: Gene uğraşmış ol ip numaralarını konum hakkında biraz bilgilenmen içiin www.ip2location.com sitesinden yapılabilecek en iyi yardımları alabiliyorsun
-
türktelekomun VPN deki güvenlik açıgından VPN access olan herhangi biri adsl abone merkezleri özellikle ip adressinde adres tebidi yapa biliyorlardı o açıgı kapamadılarsa. nasıl bir mantıktır adamlar VPN direk baglamışlar kendi sunucularına arada hiç bişeyyok
-
500 tl ye bir gecelik bir rus kadın..telekomda çalışan bir bekar arkdaşın yanına gönderilir.Kız Elinde bir kağıtla..O kişinin IP sinin yazılı olduğu kağıdı verir..
Kağıda yazcağın şey
IP XXxXXxXXXxXx Bana adres i bul..
Yarın saat 9 da kadıköy iskelesinde 2 nolu ''ama balıklar çok taze çok'' diyen balık ekmkçinin yanında..
Ertesi sabah sana bir kağıtla yanına yanaşır...
Ve sana kağıdı verir..
Kağıtta..
Bu gece esmer olsun..ertesi gün Eminönü iskelesinde buluşalım..beni karşıya geçirme..
Buna kızan adam..(sen görürsün dercesine)
Gece olduğunda telekomda çalışan adamın zil i çalar..
Ziyah bir zenci adam çıkar karşısına
Sabah olduğunda adam ayakları açık geliyordur..
BUYUR ABİ ADRESİ...
Son.. ;) -
ya banada lazım bu ama mümkün değil heralde. dragon ball tüm seriler'i indiriyorum 17küsür gb. adamların ip leri gözüküyo full indirmişler seed etmiyorlar.
bi bulsam gözünü sevem seed ediver diyecem :) elinde olan varsa seed ediversin bu arada :D 20 kb ile çekiyo.
-
Hayırdır buLup ne yapacaksın ? öğrenebilirsin
-
arkadaşlar ben telekomda staj yapıorum o dediniz şeyleri yapması çok kolayda önemli olan sizin bana vereceğiniz ıp numarasının benim bölgeme bağlı olması gerekir gazi osman paşa taraflarınday sa bulması kolay olacaktır