folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder IP Phone Hakkında Bilgisi Olan? Ipphone Almak Mantikli Mi?

IP Phone Hakkında Bilgisi Olan? Ipphone Almak Mantikli Mi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Hocalar aşşağıdaki cihazı yada benzerini alıp kullanan varmı?  Evde IPPhone kullanasım var ama daha önce kullanmışlığım yok, 400TL vermeye değermi emin değilim.
    En çok konuştuğum 1-2 kişiye aldırırsam birkaç ayda kara geçebilirim sanıyorum.

Anladğım kadarıyla normal skype acountunu ve IPPhoneları pcdeki gibi beleş arıyor. fakat şehiriçinde skype azcık daha pahalo değilmi?

şehir içi ararken telefon hattımı yoksa skypemi kullanacağını kendi secebiliyormu yoksa sürekli skypeinmi skypeoutmu yoksa telefon hattimi cevireceimi anlatmammi gerekiyor telefon ararken

Linksys iPhone CIT400, sabit hatları desteklerken ücretsiz görüşmeye olanak tanıyan Skype’ı bilgisayara ihtiyaç duymadan kullanmaya imkan tanıyor.
    Cisco’nun kablosuz ürünler markası Linksys’in yeni ürünü iPhone CIT400, normal telefon görüşmelerinin yanısıra bilgisayara ihtiyaç duymadan Skype şebekesi üzerinden ücretsiz telefon görüşmesi yapmaya imkan tanıyor. Telefonun kablosuz özelliği, kapalı alanda 50 metre, açık alanda 300 metre konuşma mesafesi sunuyor.
    Bir baz istasyon ve bir el ünitesinden oluşan iPhone CIT400, içerisinde Skype yazılımı yüklü olarak geliyor. Skype platformu üzerinden görüşme yapabilmeniz için Skype kullanıcı ismi ve şifrenizi telefon ayarlarından girmeniz yeterli. Bir görüşme yapmak istediğinizde, Skype adres defterinizden veya telefonda kayıtlı telefon numaralarınız arasından seçim yaparak görüşmek istediğiniz kişiyi arayabiliyorsunuz. Sizin standart telefon hattından veya Skype üzerindenaranmanız durumunda da iPhone CIT400 normal bir telefon gibi çalarak sizi gelen çağrı konusunda uyarıyor.
    120 saat bekleme ve 10 saat görüşme süresine sahip olan iPhone CIT400, Skype Voicemail ve SkypeOut desteğine de sahip. Skype Voicemail ile iPhone CIT400 ile siz bırakılan sesli mesajları dinleyebiliyorsunuz.
    SkypeOut ise Skype şebekesi üzerinden normal telefonları aramanıza imkan tanıyan bir kredi sistemi. SkypeOut sayesinde özellikle milletlerarası görüşmelerde büyük tasarruf sağlamanız mümkün.

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek

hocam eniştem aldı paraziti çok ama çok fazla oluyor bilgisayar tv gibi cihazlarına 15 m den etki ediyordu

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RhiFaT
    RhiFaT's avatar
    Erkek

hocam eğer şehiriçi şehirler arası uluslararası cep telefonu görüşmelerini cep telefonundan yapmıyorsan çok mantıklı ve çok ucuz

bu telefonlar sayesinde internette voip hizmeti veren sitelerden çok ucuza konuşabilirsin 

mesela ben linksys pap2t voip adaptör kullanıyorum. nonoh.net accountum ile kullanıyorum

4 aylığına 10 euro kredi yüklüyosun 4 ay boyunca türkiye ve 10 larca ülkenin sabit hatları bedava

cep telefonlarının dakikası ise 0,08 euro gibi bir fiyat ben karşılaştırdım türk telekomdan daha ucuz.

ha 4 aylık bedava görüşmen bitince de 10 euroluk kredin boşa gitmiyor o krediyi de dakikası 0,02 euro ile bitiriyorsun ki şu anki

telekom tarifesinden yine ucuz oluyor :) yani süper bir olay ben 2 yıldır kullanıyorum.

normalde bizim memlekette böyle şeyleri pek bilen yok.

ayrıca bu cihazı almana 400 lira vermene hiç gerek yok

linksys pap2t ve normal bir telsiz telefon da aynı işi görecektir hemde daha ucuz 150 tl fln.

www.nonoh.net ten tarifeler hakkında bilgi alabilirsin.

işte öyle
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Hacilar , linksys ip phone larda ciddi bir isi ve power sorunu oluyor.Bizde sirkette Grandstream kullaniyoruz ,BudgeTone serisi daha stabil telefonlar.

Rhifat'in bahsetttigi nonoh gibi , daha onlarca voip hizmetleri satan ve telekom tariflerinden cok daha ucuza gelen sirketler var.Ancak bazi firmalar 1kredi kartiyla yilda 1 defa kredi almaniza izin veriyor , 2defa alamiyorsunuz.Telekomunikasyon Iletisim Daire Baskanligi diye biryerin karariymis bu , zaten adsl ucretlerinin pahali olmasi falanda telekomdan kaynakli bir sorun degilmis , bu iletisim daire baskanliginin karariymis.Yillarca telekoma bosuna sovmusuz :) 

Ip Phone'un parazit olayi eskilerde kalmistir, gunumuzde PSTN hatlardaki gibi , cat cat konusabiliyorsunuz.

Maliyet kismina gelincede , birkac ayda kendi parasini amorti ediyor ve abartisiz kurumunuza veya size %40 %50 lere varan maliyet azalmasi sagliyor. Tecrubeyle sabittir.

Yalniz aklima sey takildi ,eger evinizde unlicensed frekansa sahip cihazlar varsa , telsiz ip phone lara etki edebilirmi edemezmi onu test etmek gerek.

Sonuc olarak sabit telekom telefonlarindan cok daha ucuza konusabilirsiniz.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kumanaga
    Kumanaga's avatar
    Erkek
    http://www.iphonealma.com/ bakmadan iphone almayın derim :)

⎝Her boku biliyorsun, "Herkes" yazmasını bilmiyorsun.⎠
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

Kumanaga bunu yazdı:
    -----------------------------
    http://www.iphonealma.com/ bakmadan iphone almayın derim :)

Hocam bi mesajı okusaydın.. Bak bakalım Iphone mu yazıyo orda yoksa IPPhone mu?

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

Kumanaga bunu yazdı:

iphone değil ip phone :)

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RhiFaT
    RhiFaT's avatar
    Erkek

Kumanga sen karıştırmışsın mesajın içeriğini iyice okuman lazım :) iphone den değil ip phone dan yani internet üzeri telefon görüşmesinden bahsediyoruz.

ayrıca computerwolf nonohtan daha ucuz servislerden bahsetmişsin bizimle paylaşırsan sevinirim çünkü ben araştırdığımda nonoh.net ten ucuzunu göremedim 

ayrıca servis kalitesi de çok çok iyi aynı dediğin gibi normal ptsn hattan hiç bir farkı yok gerek çağrı başlatmada sonlandırmada olsun hemde g.729 codec inden 1 mbit internet ile kullandığımda bile tek bir kere takılma yankı gibi olaylar olmuyor. önceden nonoh.net kaliteli değildi ama şimdi çok kaliteli.

ayrıca şimdiki çoğu smbian samsung iphone gibi telefonlara da küçük bir yazılım kurarak wi-fi olan yerlerde cep telefonu üzerinden sabit hatları bedava arayabiliyorsunuz.

ayarlarını yapmak ta çok kolay.

ben bu tip şeylerin çok yaygınlaşmasını istiyorum en azından yaygınlaşıp bir standart gibi olursa telekom da dikkate alıp indirim yapmak zorunda kalacaktır.

işte öyle
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Martech
    Martech's avatar
    Erkek
    400 ytl biraz faza linksys den baska yokmu daha ucuza guzel alet
Toplam Hit: 1967 Toplam Mesaj: 9