IP Santral Sistemleri Hakkında
-
Merhaba Arkadaşlar,
Şirketimizda Karel MS48 modelinde analog santral sistemini kullanmaktayız. Bu santralde artık bir takım problemler yaşamaya başladık ve aynı zamanda ekstra fabrika binası yapılacağından dolayı kapasitenin artması gerekiyor.
Bu nedenle mevcut santral yetmeyeceğinden dolayı IP Santral kurmak istiyoruz.
Bunun için ne önerirsiniz?
(Cisco vs söylemeyin onların fiyatları uçuk, Ortalama bir kobi seviyesinde iş görebilecek ürünler olmalı)
Önemli olan noktalar :
1- En az 40 iç abone olmalı
2- En az 4 dış hat bağlanabilmeli
3- FCT bağlanılabilmeli
Yardımlarınız için teşekkürler.
-
Hocam çalıştığım firmada eski binada karelin santrali vardı. Çok sıkıntılı ve yetersizdi. Yeni binamıza geçeli 1,5 sene oluyor ve hali ile personel kapasitemizde büyüdü. Santraller konusunda aman aman profesyonel olmasamda işimi görecek kadar deneyime sahibim ve TELESİS PX24 Serisine geçiş yaptık yeni binazmıda. Kesinti sıkıntı problem olmadan bu zamana kadar bizi götürdü ve hala götürüyor. Araştırma anından kurulduğu günden bu zamana kadar santral kontrolüm altında ve tavsiye ederim. Kaslı güçlü donanımlı ileriye dönük bir santral. Eğer Ankaradaysan ilgili firmayı referansımla yönlendirebilirim yardımcı olurlar.
Telesis PX24M
- 4 DIŞ
- 32 İÇ HAT
- 4 SAYISAL DAHİLİ ABONE
- 160 IP ABONE KAPASİTESİ
- SAYISAL HİBRİT TELEFON SANTRALİ
Telesis PX24X
- 8 DIŞ
- 48 İÇ HAT
- 4 SAYISAL DAHİLİ ABONE
- 512 IP ABONE KAPASİTESİ
- SAYISAL HİBRİT TELEFON SANTRALİ
-
Enterasys bu hizmeti sağlar mı bilmiyorum ama fiyat konusunda daha cazip gelebilir hocam
-
siemens i tavsiye ederim.
fiyati cisco dan ucuzdur ve saglamdir
-
ericsson tavsiye ederim :) içine disk bile takılıyor meretin.
-
underzero bunu yazdı
siemens i tavsiye ederim.
fiyati cisco dan ucuzdur ve saglamdir
aynen katılıyorum
-
Dostum Benimle iletişime geçebilirsin. Alcatel Distribütorüyüz.
Cisco kadar iyidir. Onun kadar pahali degildir. Ben teknik personelim ama seni satış birimine yönlendirebilirim. -
Hocam ben manisadayım, bu bölgede birilerine ihtiyacım var.
Manisa, İzmir, Balıkesir buralardan birileri varsa iyi olur.
-
İhtiyacını tam olarak belirtirsen yardımcı olurum. 12 senedir bina elektrik projeleri çizerim, kaşarı oldum zayıf akımın. Şu ana kadar sayısız santral aldım. Fabrikalarını gezip gördüm. Pazarlama müdürleri düğünlerine çağırır oldu. :-) Düğün yapamadık ki bizde çağıralım. Neyse o ayrı konu.
Öncelikle Karelden şaşma derim. Telesis de iyidir ancak 2 sıkıntısı vardır. 1-Gizli maliyet(abuksubuk herşey lisanslıdır) 2-Karel kadar çok yetkili servisi yoktur. Santral alırken Telesis ucuzdur ama en ufak müdahalede maliyet çıkar ayrıca Karelde standart gelen birçok şey telesis de gelmez. Telesis i okul, sağlık ocağı gibi çok beklenti olmayan (asla kalitesiz anlamında demiyorum, maliyet çıkaracak kalemler olmayacağı için) yerlerde kullanırım. Mesela telesis in nano serisi rakipsizdir. Karel'i hastane, hizmet binası,çok katlı işyeri vb. de kullanırım.
Ericsson, Cisco,Siemens vb. den uzak dur. İçine harddisk takılabiliyor denmiş. Karel DS200 de de takılabiliyor. Hatta bazı kartında harddisk standart. Telesis x1 de de olması lazım. Telefon satralleri, yangın alarm sistemleri vb. ciddi teknik destek isteyen cihazlardır. Bulunduğun şehirde hatta ilçede adamakıllı servisi olmalı. Bu şartı en iyi karel ve telesis sağlar.
IP santral dediğine göre voip, sip,h232 vb.den haberdarsın diye düşünüyorum. Aklına takılan birşey olursa buradan yada pm den yazabilirsin. FCT de IPX FCT almanı öneririm. Fiyatı diğerlerine göre pahalı olsada arada çok fark vardır, kullanırken oh be dedirtir.
4/40 santral istiyorsun. Santrallerde analog abone kartları genelde 8 li ve 16 lıdır. Bazı kartlar hem dahili hem harici hat içerir. Büyük ihtimal 4/44 yada 8/48 santral alman gerekecek. %30 arttırımlı şartı koymanı öneririm. Belirttiğin sayı hem telesisde hemde karelde orta boy satrallerin yaklaşık %90 kapasitesini kullanır, ilerde büyütmen gerektiğinde boş slot kalmamışsa maliyetin uçar.
IP santral alırken yazdığın analog aboneler dışında da aboneler vardır. Sayısal (iç,dış) Sip (iç,dış) abone sayınıda belirlemelisin. IP santral alırken lisanslı olan şeyleri (mesela sip abone sayısı, voip kanal sayısı vb.) ilk baştan istersen daha ucuza alırsın. Farklı markaların lisansları birbirine uymaz. Bir marka santral alırsan lisansıda sağdece o markadan almalısın. Bu nedenle santral aldıktan sonra lisansta rekabet olmadığından pahalıya gelir ama santral alırken istersen çok ucuza alırsın. Basitte olsa çağrı merkezi yapacakmısınız? mobil abone istiyormusunuz? çoklu yönlendirmeli beni bul özelliği kullanacakmısınız? Konsol kaçtane olacak? rehber organizasyonu nasıl olacak? Fabrika binası ile şirket binası yakınmı uzakmı? ortak numara planı, grup satral vb. yapılacakmı? Dect abone olacakmı? Bu tür çok soruya cevap bularak alım yapmalısın. IP santraller çok özellikli, kullanmasını bilene ciddi kolaylık sağlayan cihazlardır.
Aklına takılan herşeye cevap bulabilirim.
Not:Yanlış anlaşılma olmasın. Satıcı değilim.
-
Fortel ürünlerinin satışını yapıyoruz aynı zamanda kullanıyoruz.Düşünürsen yardımcı olabilirim.