folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilişim Güvenliği
linefolder İpad 2‘Deki Önemli Açık

İpad 2‘Deki Önemli Açık

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    By_AnymosRE
    By_AnymosRE's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

iPad 2'yi Hack'lemek Bu Kadar Kolay!

iPad 2'deki şifre korumasını kırmanın sadece birkaç saniye alacağını söylesek ne düşünürdünüz? Bu videoda, iPad 2'yi hack'liyoruz. İzleyin!

iPad 2 ile birlikte tanıtılan Smart Cover, her ne kadar şık bir görünüme sahip olsa da kötü niyetli ellerde bir hack aracına dönüşebiliyor. Böylece iPad 2'e koruma altına alındığı tahmin edilen tüm özel veriler, cihaza dokunabilen herkes tarafından ulaşılabilir hale geliyor. 

iPad 2'nizi sizden başka kimse kullanmasın diye şifre koydunuz diyelim. Eğer Smart Cover sahibiyseniz bu şifrenin geçersiz olduğunu söyleyebilriz.

Video izlemek için link :

http://shiftdelete.net/ipad-2yi-hacklemek-bu-kadar-kolay-32688.html

Bu videoda, Smart Cover'a sahip olan bir iPad 2'yi saniyeler içinde korumasız hale getirdik.Bu açığın en güncel işletim sistemi olan iOS 5'te olduğunu ve henüz yama yayınlanmadığını da belirtelim.

Şifre korumasını atlatma işlemi

• Kilit tuşuna basılı tutarak kapatma ekranına gelin ("kapatmak için kaydırın" yazısı bulunan ekran)
    • Smart Cover'ı iPad 2'nin üzerine örtün.
    • Smart Cover'ı kaldırın ve "Vazgeç" tuşuna basarak iptal edin.
    • Tebrikler, şifre korumasını geçerek iPad 2'nin menüsüne ulaştınız.

*Daha önce verildi mi bilmiyorum ama konu açayım dedim. Bir apple hayranı olarak bunu görünce bir kere daha düşündüm.

Yapmacık olup seviLmektense, kendim oLup nefret ediLmeyi tercih ederim...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

neden bir kere düşünüyorsun ki ? apple'ı zaten çok iyi programlanmasından dolayı mı aldın ? eğer öyleyse, linux almanı öneririm.

apple'ı alack olsam, detaylara verdikleri önem, tasarımdaki mükemmellik, kullanım kolaylığı için alırdım.

Hepsinden daha da önemlisi : apple sana sadece ürün satmaz.Reklamlar şu bu sayesinde yaşam tarzı satar.En büyük örneği ipod'dur.Kaç kişi ipod ile birlikte etrafta görünmeye başladı vs.. vs..

----

Her üründe problemler olacaktır.Güvenlik, performans, hız konusunda açık kaynak ve muhtemelen google gibi bir şirketin başını çektiği trene katılmak daha mantıklı.

Önemli olanda şu : ne kadar sürede kapatılacak ???

Bir çok insan şifresiz kullanıyor ztn.Bunu büyük tehdit olarak görmüyorum fakat saçma sapan ağ bağlantı problemleri vardı.Şifresiz girişler şunlar bunlar ağda.Bunlar risktir.Fakat hızlı şekilde kapatılıyor snaırım.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpermMan
    SpermMan's avatar
    Erkek

zumsuk bunu yazdı:
    -----------------------------

neden bir kere düşünüyorsun ki ? apple'ı zaten çok iyi programlanmasından dolayı mı aldın ? eğer öyleyse, linux almanı öneririm.

apple'ı alack olsam, detaylara verdikleri önem, tasarımdaki mükemmellik, kullanım kolaylığı için alırdım.

Hepsinden daha da önemlisi : apple sana sadece ürün satmaz.Reklamlar şu bu sayesinde yaşam tarzı satar.En büyük örneği ipod'dur.Kaç kişi ipod ile birlikte etrafta görünmeye başladı vs.. vs..

----

Her üründe problemler olacaktır.Güvenlik, performans, hız konusunda açık kaynak ve muhtemelen google gibi bir şirketin başını çektiği trene katılmak daha mantıklı.

Önemli olanda şu : ne kadar sürede kapatılacak ???

Bir çok insan şifresiz kullanıyor ztn.Bunu büyük tehdit olarak görmüyorum fakat saçma sapan ağ bağlantı problemleri vardı.Şifresiz girişler şunlar bunlar ağda.Bunlar risktir.Fakat hızlı şekilde kapatılıyor snaırım.

-----------------------------

katılıyorum, bu yazılım hatası o kadar büyük bir risk değil, ağ iletişimi ile ilgili birşey olsa önemli olurdu,

-
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Twitter
    Twitter's avatar
    Erkek

Nokianın bir telefonundada aynı şekil bir güvenlik açığı mevcut 

kendim kurcalarken bulmuştum eski bir model telefon eve gidince modelini bakar yazarım 

tuş kilidi güvenlik kodu ile korunduğu durumda 

güvenlik kodunu bypass edip tuş kilidini açıyordum 

hemde çok basit bir şekilde :) 

Part Time Engineer, Full Time Dreamer ..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Programmer
    Programmer's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

steve öldü! başı boş kaldı şirketin

Ayet var, ayet
Toplam Hit: 11667 Toplam Mesaj: 5