Iphone 14 Su Altı Kamera Çekimi
-
Merhaba,
2 Hafta sonra deniz için güzel bir yere gideceğim. Su altında fotoğraf çekmek istiyorum ancak ekstra go pro vs. alacak bütçem yok, zaten çok anladığım işler de değil.
Sorum şu, elimdeki iphone 14 (normal 14, pro max falan değil) ile doğrudan suyun içine girip fotoğraf çekebilir miyim ? fotoğraf kalitesi nasıl olur ? dandik de olsa bir kılıf kullanmamı tavsiye eder misiniz ? Telefonun suya dayanıklı olduğu yazıyor ama fotoğraf çekimi için uygun olur mu ? Tavsiyeniz var mı ?
-
Evet suya dayanıklı ama su geçirirse garanti dışı oluyor. Ha şöylede bir durum var suyun altı ama ne kadar altı ? Suda derine daldıkça basınç artıyor.
Önerim ise şunlardan almandır. https://www.trendyol.com/mcasering/yuksek-kalite-tum-telefonlara-uyumlu-yagmur-su-gecirmez-waterproof-deniz-havuz-alti-telefon-kilifi-p-807049935?boutiqueId=61&merchantId=466638 belli bir kalitesi veya markası yok universal noname bir ürün. Hangi satıcı ucuza satıyorsa ondan al gitsin. Kılıf gelince içine kağıt havlu koyup ağzını sıkıca kapattıktan sonra leğendeki suya atıp deneyebilirsin. Su alırsa peçete ıslanır oradan anlarsın. Denizde çekim yaparkende telefonu koymadan önce kamera merceklerini güzelce sil. Merceklerde parmakizi kalınca bulanık çekiyor.
Bu kılıfların en büyük artısı ise boyuna takılabildiğinden "lan telefon sahilde kaldı inşallah çalmazlar" korkun olmuyor. :D
mkyb tarafından 27/Haz/24 17:50 tarihinde düzenlenmiştir -
Hoca 3 kere falan apple bu yuzden hoparlor degistirdi, ses azalmasi yasaniyor zamanla.
Applecare var gotururum 3 kurusa tamir ettiririm diyorsan dal, diger turlu sudan uzak dur.
-
havuz neysede tuzlu suda olmaz o iş
su tarz urunler bakabilirsin
-
Tuzlu suya sokma hocam, ne yaparsan yap şarj soketi falan oksitlenir.
Destination'un dediği zımbırtı işe yarar.
-
Daha bugün fppro denen servisin videosunda denk geldim aynı senin gibi tatilde iPhone ile su altı çekimi yapmış ve telefon sıvı teması alarak kapanmış sakın deneme hocam
-
şikayet de çok duydum ama kendim 12 pro ile defalarca havuz ve denizde foto video çekimi yaptım. denizde 1 metreden derine sokmamışımdır. havuzda da 1.60 falan herhalde.
işim bitince mutlaka güzelce muslukta yıkadım ardından peçete ile güzelce kuruladım, mümkün olduğunda elektrikli süpürge ile suyu çektim. sorun yaşamadım hiç. sadece zaman zaman ısınma problemi oldu. bir d suyun altında ekran basmıyor o yüzden çekimi başlatmak ve bitirmek için ses tuşlarını kullandım.
normalde 6 metre yarım saat suya dayanıklı diyorlar.
nolursa olsun kurutma makinesi ile kurutmayın da.
-
12 Pro Max cebimde saatlerce okyanusta yuzdum, su alti videolari fotolari cektim hic bir sey olmamisti.
-
iphone 11i bi kere denizde su altı çekim yaptım, hem ahize sesi hem hoparlör sesi gitti. su geçirmedi, telefonu kullanmamı engelleyecek bişey olmadı ama ses sıkıntısı yaşıyorum.
-
Elimde bu üründen var hocam istersen yazabilirsin.
Arkadaş kullandı çok memnun