Iphone 14 Su Altı Kamera Çekimi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kutengri
    Kutengri's avatar
    Erkek

Merhaba,

2 Hafta sonra deniz için güzel bir yere gideceğim. Su altında fotoğraf çekmek istiyorum ancak ekstra go pro vs. alacak bütçem yok, zaten çok anladığım işler de değil.

Sorum şu, elimdeki iphone 14 (normal 14, pro max falan değil) ile doğrudan suyun içine girip fotoğraf çekebilir miyim ? fotoğraf kalitesi nasıl olur ? dandik de olsa bir kılıf kullanmamı tavsiye eder misiniz ? Telefonun suya dayanıklı olduğu yazıyor ama fotoğraf çekimi için uygun olur mu ? Tavsiyeniz var mı ? 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Evet suya dayanıklı ama su geçirirse garanti dışı oluyor. Ha şöylede bir durum var suyun altı ama ne kadar altı ? Suda derine daldıkça basınç artıyor. 

Önerim ise şunlardan almandır. https://www.trendyol.com/mcasering/yuksek-kalite-tum-telefonlara-uyumlu-yagmur-su-gecirmez-waterproof-deniz-havuz-alti-telefon-kilifi-p-807049935?boutiqueId=61&merchantId=466638 belli bir kalitesi veya markası yok universal noname bir ürün. Hangi satıcı ucuza satıyorsa ondan al gitsin. Kılıf gelince içine kağıt havlu koyup ağzını sıkıca kapattıktan sonra leğendeki suya atıp deneyebilirsin. Su alırsa peçete ıslanır oradan anlarsın. Denizde çekim yaparkende telefonu koymadan önce kamera merceklerini güzelce sil. Merceklerde parmakizi kalınca bulanık çekiyor.

Bu kılıfların en büyük artısı ise boyuna takılabildiğinden "lan telefon sahilde kaldı inşallah çalmazlar" korkun olmuyor. :D

mkyb tarafından 27/Haz/24 17:50 tarihinde düzenlenmiştir

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Hoca 3 kere falan apple bu yuzden hoparlor degistirdi, ses azalmasi yasaniyor zamanla.

Applecare var gotururum 3 kurusa tamir ettiririm diyorsan dal, diger turlu sudan uzak dur.

Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Tuzlu suya sokma hocam, ne yaparsan yap şarj soketi falan oksitlenir.

Destination'un dediği zımbırtı işe yarar.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Prens
    Prens's avatar
    Erkek

Daha bugün fppro denen servisin videosunda denk geldim aynı senin gibi tatilde iPhone ile su altı çekimi yapmış ve telefon sıvı teması alarak kapanmış sakın deneme hocam

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

şikayet de çok duydum ama kendim 12 pro ile defalarca havuz ve denizde foto video çekimi yaptım. denizde 1 metreden derine sokmamışımdır. havuzda da 1.60 falan herhalde. 

işim bitince mutlaka güzelce muslukta yıkadım ardından peçete ile güzelce kuruladım, mümkün olduğunda elektrikli süpürge ile suyu çektim. sorun yaşamadım hiç. sadece zaman zaman ısınma problemi oldu. bir d suyun altında ekran basmıyor o yüzden çekimi başlatmak ve bitirmek için ses tuşlarını kullandım. 

normalde 6 metre yarım saat suya dayanıklı diyorlar. 

nolursa olsun kurutma makinesi ile kurutmayın da.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trampfd
    trampfd's avatar
    Erkek

12 Pro Max cebimde saatlerce okyanusta yuzdum, su alti videolari fotolari cektim hic bir sey olmamisti.

Ehl-i Byte
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sharp
    Sharp's avatar
    Erkek

iphone 11i bi kere denizde su altı çekim yaptım, hem ahize sesi hem hoparlör sesi gitti. su geçirmedi, telefonu kullanmamı engelleyecek bişey olmadı ama ses sıkıntısı yaşıyorum.

www.yesilgrow.com - Growshop
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    falcon
    falcon's avatar
    Erkek

https://www.amazon.com.tr/y%C3%BCkseltme-ge%C3%A7irmez-telefonu-evrensel-profesyonel/dp/B0BG4T8XZY?source=ps-sl-shoppingads-lpcontext&ref_=fplfs&psc=1&smid=A1FQFS55PVKG5G

Elimde bu üründen var hocam istersen yazabilirsin.

Arkadaş kullandı çok memnun

Vurur yüze ifadesi Hyper-V sistemcilerin bitanesi
Toplam Hit: 678 Toplam Mesaj: 10
su altı