İphone 3Gs Unlock

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    costantin
    costantin's avatar
    Erkek

selam arkadaşlar elimde iphone 3gs 4.3.3 versiyona ve 05.16.02 baseband'a sahip bi cihaz var. cıhaz vodafone çıkışlı avea hattımı ne yazıkki tanımıyor nette araştırdım ama önüme çıkanların çoğu deli saçması şeyler güvenemedim sizden baska soracak kimsem yok  bunu nasıl unlock yaparım bilgisi olan varmı ? bilgisi olan arkadaşlarımın yardımlarını bekliyorum.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kady
    kady's avatar
    Erkek

ıpad baseband a yukseltmen gerek ki tehlikeli bir durum bır cok ozellık calısmayabılır

+ bır sonrakı guncellemelerı yukleyemezsın

(edit )bence sorununu vodofone la cozebılırsın 

http://profil.gittigidiyor.com/kady
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

kady bunu yazdı:
    -----------------------------

ıpad baseband a yukseltmen gerek ki tehlikeli bir durum bır cok ozellık calısmayabılır

bence sorununu vodofone la cozebılırsın 

telefonun tek sorunu gsm olayını (lock olayıda burada geçiyor) jailbreak yapmamaları. hikayesi şöyle

tam 3gs için 4.3.3 versiyonuna jailbreak yapacakları zaman iphone 4 çıkıyor ve bunu crackleyen adamlar da, 3gs kullananlar 4.3.3 versiyonuna geçmesinler onunla uğraşamayız diyorlar. sonra update yapanlar ve backup almayanlar senin gibi patlıyor(benim gibi) daha sonraları kurcalarken farkettim ki

gsm bölümünün versiyonları ios versiyonundan farklı gidiyor ve bu sim lock işlemleri bu gsm bölümünde yapılıyor.Bir forumda eleman ipod un gsm versiyonunu yükleyin demişti.ios 4.3.3 de gezerken gsm versiyonu 2 küsürlü bir şeydi.

Ama dikkat etmen gereken nokta şu ipod un gsm versiyonunu yüklersen bir daha geri dönüşü yok ve çalışma garantisi de yok.

ben bu riske girip yüklemiştim ve şuan alet düzgün bi biçimde çalışıyor. Ek olarak birde şöyle bir sorun oluyor,

cihaz apple ile iletişim kuruyor ve aralarında şöyle bir dialog oluyor

-kimsin?

+iphone

-gsm

+ipod

-nası yani?

+bilmiyorum

-nasıl

+bilmiyorum

gibi böyle salak saçma bir loop a giriyor ve bi bakıyorsun network trafiği uçmuş aynı şekilde şarjda :)

nasıl çözmüştüm bunu hatırlayamadım ama internette biraz daha araştırırsan bununda çözümü vardı

bol şans

not: yakın zamanda telefonu feda edip 5.0 a güncellemeye çalışıcam :|

- xx yerde hata var. - ya aslında kod şöyle sanıyor olabilir bla bla bla - olm kendine gel kodlar düşünmez - ...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    costantin
    costantin's avatar
    Erkek

kady bunu yazdı:

hocam ALLAH belasını versin  05.16.02 baseband'a sahip cihaz. napcam bilmiyorum bi bilgin varmı nasıl halledebilirm vodafone ile

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    costantin
    costantin's avatar
    Erkek

off of kırmaya az kaldı ne biçim iştr anlamadım ya her yerde başka şey yazıyor.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kady
    kady's avatar
    Erkek

costantin bunu yazdı:

kady bunu yazdı:

hocam ALLAH belasını versin  05.16.02 baseband'a sahip cihaz. napcam bilmiyorum bi bilgin varmı nasıl halledebilirm vodafone ile

türkiye vodofone dan ve senın aldıgını varsayarak musterı hızmetlerını arıyacaksın ve sım kılıdı kaldırmalarını solıceksın hepsı bu 

aranızdakı anlasma 12-24 ay dolduysa bunu yapacaklardır 

cıhaza bır sey yuklemeden once 

ara bı vodofone hattan 542 konus 

http://profil.gittigidiyor.com/kady
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    costantin
    costantin's avatar
    Erkek

kady bunu yazdı:

costantin bunu yazdı:

kady bunu yazdı:

türkiye vodofone dan ve senın aldıgını varsayarak musterı hızmetlerını arıyacaksın ve sım kılıdı kaldırmalarını solıceksın hepsı bu 

aranızdakı anlasma 12-24 ay dolduysa bunu yapacaklardır 

cıhaza bır sey yuklemeden once 

ara bı vodofone hattan 542 konus 

-------------------------

nasıl olurki ben cihazı 2. el almıstım 1 yıl önce gende aramakda fayda var. aslı esasında aldığım telefoncu 2 ay garantisi var demişti genpa dan ben gittim genpaya sordum garanti yok dediler bu cihaz vodafone çıkışlı demişlerdi bana alan adamın kim olduğunuda bilmem

Toplam Hit: 733 Toplam Mesaj: 7