Iphone 5 Dikey Ekran Çizgileri (Zebra Ekran) Sorunu
-
İyi akşamlar arkadaşlar,
Telefonun hoparlöründen ses baya derinden geldiği için tamire verdim malum sonuç başa geldi ( aşağıdaki resim temsilidir) .. Kurcala kurcala yapamadı, sevdiğim bir abim olduğu içinde ses çıkartmadım pek, neyse şu teli bir iki yere gösterdim ama yapamayacaklarını sölediler, konu ile alakalı yardımcı olabilecek arkadaş var mı? ücreti karşılığı tamir ettirmek istiyorum... Bizzat kendisi yapabilecek yada tamirci önerecek vs. ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.

-
IPhone nin cami kaba kuvvet uygulanarak cikarildigi icin bir takim sensorlerde hasar meydana gelmis... benzeri bende de oldu... sonunda bikac sene sonra 3 tane ev parası 1 tane tekne parasi edecek antika bi telefon aldim.
wh0 tarafından 27/Kas/15 08:54 tarihinde düzenlenmiştir -
http://forum.donanimhaber.com/m_61136397/tm.htm
Bir pikselde kırmızı mavi ve yeşil renkleri mevcuttur. Bu renklerin üçü birden aktif olduğunda beyaz renk elde edilir. Beyaz elde ediliyorsa piksel sorunsuz çalışıyor demektir. Yani sorununuz bence ekran bozukluğu kaynaklı değil. Ekrana giden bağlantılarda bir kısa devre olası diye düşünüyorum. Jailbreak yaptıysanız yazılımından da kaynaklı olabileceğinden bahsedecektim fiziksel etki uygulayarak düzeliyor olması bu teoriyi çürütür.
DH' den alıntı.
-
Ekran fleksi yırtık veya yüksek ihtimal ekran kırıktır. Ekran değişimi gerekiyor.
-
Ekranla ilgili herhangi bir sorun yok çünkü yeni bir ekran ile denendi ancak sonuç negatif.. Çözümünün olmaması garip yaff çok canımı sıktı melet